דיווח: נחתמה עסקת קניית צוללות ה"דולפין" מגרמניה
ישראל חתמה בחודש שעבר על חוזה לקניית שתי צוללות גרמניות מדגם "דולפין" במחיר מוזל. העיתון "ג'רוזלם פוסט" דיווח כי הן יהיו מצויידות במערכת חדשנית שתאפשר להן לשהות מתחת למים זמן רב יותר מצוללות הדולפין שכבר בשימוש חיל הים. על פי דיווחים זרים, ישראל מסוגלת לחמש את הצוללות בנשק גרעיני
ישראל חתמה בחודש שעבר על חוזה עם גרמניה לקניית שתי צוללות מסוג "דולפין", אותן על פי דיווחים זרים היא מסוגלת לחמש בנשק גרעיני. על פי דיווח הבוקר (יום ד') בעיתון "ג'רוזלם פוסט, הצוללות יסופקו לישראל עם מערכת הנעה שתאפשר להן להישאר מתחת לפני המים זמן רב יותר מכל צוללת אחרת הנמצאת כיום בשימוש חיל הים. גורמים המקורבים לעסקה מסרו כי הצוללות יהיו מוכנות לפעילות מבצעית בעתיד הקרוב.
העסקה אושרה כבר בזמנו של הקנצלר הקודם, גרהארד שרודר, לאחר שגרמניה הסירה את התנגדותה המסורתית למכירת צוללות לישראל שנבעה מהחשש שישראל תחמש אותן בנשק גרעיני.
לפי הדיווחים, שתי הצוללות ייבנו בעיר קיל שבגרמניה בעלות כוללת של כמיליארד אירו, שהם כ-1.17 מיליארד דולר. על פי החוזה שנחתם, הממשלה הפדרלית הגרמנית תממן שליש מהסכום כדי שישראל תוכל לרכוש את הצוללות במחיר מוזל.
בצוללות החדשות תותקן טכנולוגיה חדשנית שתשלב בין מערכת דיזל-עופרת סטנדרטית לבין מערכת הנעה עצמאית המבוססת על אוויר, שנועדה לאפשר שיוט שקט. במיכל הדלק של הצוללות יהיה מקום אחסון לחמצן ולמימן. גורם המקורב לעסקה מסר לעיתון כי "עם הטכנולוגיה הגרמנית החדשה, הצוללות יהיו מסוגלות להישאר מתחת למים זמן רב הרבה יותר מהזמן לו מסוגלות צוללות הדולפין הישנות".
ברשות ישראל ישנן כיום שלוש צוללות גרמניות מדגם זה. השתיים הראשונות, המכונות דולפין ולוויתן, ניתנו לישראל במתנה לאות הערכה על ההבלגה בתקופת מלחמת המפרץ ועל מנת לשפר את יכולותיה האסטרטגיות. הצוללת השלישית, תקומה, נרכשה על ידי חיל הים במשותף עם ממשלת גרמניה בעלות של 350 מיליון דולר.
הצוללות מסוגלות לשייט למרחק של 4,500 מיילים ימיים, במהירות מירבית של 20 קשר. כמה עשרות חיילים מוצבים בכל צוללת, הנושאת אמצעי חימוש וציוד מודיעין אלקטרוני.