למה בריא יותר לאכול אבטיח בטמפרטורת החדר
אין כמו אבטיח קר בליל קיץ חם, אבל בכל מה שקשור למרכיביו המזינים, עדיף לאכול אותו דווקא בטמפרטורת החדר. מדענים ממשרד החקלאות האמריקני טוענים כי תהליך הקירור מאט את ייצור החומרים המזינים באבטיח
אבטיח קר עשוי לצנן אתכם, אבל הוא פחות מזין מאבטיח שמוגש בטמפרטורת החדר. כך טוענים מדענים ממשרד החקלאות האמריקני. אבטיח עשיר בליקופן, נוגד חמצון שמסייע במניעת מחלות לב וכמה סוגים של סרטן.
חוקרי מעבדת המחקר של משרד החקלאות באוקלהומה בדקו זנים שונים של אבטיחים, שאוחסנו במשך 14 ימים בטמפרטורה של 21 מעלות, 12.7 מעלות ו-5 מעלות. כל האבטיחים היו בשלים בעת הקטיף.
התברר שבהשוואה לפרי שרק נקטף, אבטיח שלם שאוחסן בטמפרטורה של
21 מעלות, שהיא לרוב טמפרטורת חדר בבניין ממוזג, מכיל עד 40% יותר ליקופן ו-50%-139% יותר בטקרוטן, שאותו ממיר הגוף לוויטמין .A
לדברי החוקרים, הממצאים מראים שהאבטיחים ממשיכים לייצר את החומרים המזינים אחרי קטיפתם, אך קירור מאט את התהליך הזה.
חיי המדף של אבטיח שמאוחסן ב-13 מעלות הם 14-21 יום. בטמפרטורה של 5 מעלות, אחרי שבוע האבטיח מתחיל להירקב.