שתף קטע נבחר

כלי בישול חדשים - מחבתות ורודות, סירים מסעירים

מחפשים מתנה לחגים לבשלנים שיש להם כבר הכל? יעל גרטי ניסתה עבורכם סירים חדשים: החל בסיר שמבשל כמעט בעצמו ובסיר שחוסך מקום וכלה בסירים ורודים וסגולים

מה קונים לחג לבשלנים הביתיים שיש להם הכל, שכבר אפסנו בארון הגבוה את מכונת הגלידה, מכונת הפסטה, מכונת האספרסו ואופה הלחם שקניתם להם בחגים הקודמים? נראה שפריטים אלה מפנים עתה את הבמה לכוכבים חדשים במטבח: סירים מהפכניים. יצרני הסירים מנסים למשוך את תשומת לבכם באמצעות טריקים מסעירים, מערכות בישול טרמיות, צבעים ססגוניים ושימוש בשמם של שפים מפורסמים.

 

יצאתי לנסות סירים חדשים, מהפכניים יותר או פחות, מגניבים יותר או פחות. קיבלתי בהשאלה מחנויות סירים אחדים שהצריכו בדיקה מעשית.

 

 

"הוטפאן" - הסיר שמבשל כמעט בעצמו  

במה עסקינן? מערכת בישול טרמית המשמשת לבישול, הגשה ושמירת חום, גם יחד, המורכבת מסיר פלדת אל-חלד ומקערה צבעונית בלתי שבירה. לדברי היבואנית, המערכת הטרמית, הבנויה על עקרון של כליאת אוויר בין שכבות, אוטמת בסיר את הטעמים, את הלחות האופטימלית ואת צבעי המזון המקוריים. בזכות בסיס הסיר, הבנוי ממספר שכבות שבמרכזן ליבת אלומיניום מוליכת חום, החום מתפזר בעת הבישול במהירות ובאחידות. בזכות הצורה המעט חרוטית של צדו הפנימי של המכסה, האדים עולים מעלה וחוזרים מטה לתבשיל. המכסה הדו-שכבתי מחליק למקומו כמו טבעת הדוקה, להשלמת הבידוד הטרמי ממעל. לסיום, קערת ההגשה משמרת את החום.

איך מבשלים בו: מניחים את הסיר (ללא הקערה הצבעונית) על הכיריים, כשהוא מלא עד ל-2/3 מתכולתו, מפעילים את הכיריים ב- 3/4 מעצמת הלהבה המירבית, כשמכסה הסיר סגור, למשך מס' דקות עד לשחרור אדים. מנמיכים את עצמת הלהבה למינימום ומניחים למזון להתבשל בתוך הסיר למשך 2 דקות נוספות על הכיריים. זהו, סיימתם! מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים בקערת הפלסטיק הצבעונית. המנה שלכם תשלים את הבישול בעצמה: הבישול יעצר כשהמנה תהיה מוכנה והחום ישמר.

הלכה למעשה: בישלתי שלוש פעמים ב"הוטפאן". רק בנסיון השלישי הייתי מרוצה לחלוטין מהתוצאה. מתברר שאין לשים ב"הוטפאן" כמות נוזלים כמו בסיר רגיל. על כוס אחת של קינואה, למשל, די בכוס מים אחת. כשמבינים את הפרינציפ, זה קסם של ממש.

יצרן: קון ריקון, שווייץ.

יבואן: חנות "סו-שף", חיפה.

מחיר: 649-899 שקלים.

לוק: קערת פלסטיק כתומה עוטפת סיר פלדת אל-חלד.

אחריות: 10 שנים.

יתרונות: משך הבישול קצר מאוד, אין סכנה של שריפת התבשיל. התבשיל מפסיק להתבשל כשהוא מוכן, לפיכך אפשר לבשל יחדיו מרכיבים עם זמני בישול שונים. האוכל נותר חם שעות ארוכות לאחר הסרתו מהאש.

חסרונות: לוקח זמן להתרגל לקונספט הבישול החדשני ולכמויות הנוזלים הנכונות. אם משתמשים באש גבוהה מדי נוצרים כתמים בסיר. הסיר אינו מתאים לסוגי מאכלים רבים.

ואמא שלי אומרת: "ככה בדיוק סבתא שלך הכינה אורז: שמה את הסיר, לאחר בישול קצרצר, בתוך ארגז מלא נסורת או עיתונים וכיסתה בשמיכה".

איפה משיגים? כרגע ניתן להשיג בחנות "סו-שף" בחיפה וב"יוז'י" בכפר שמריהו, בקרוב יהיה ניתן להשיגו בחנויות מתמחות ברחבי הארץ. לפרטים ניתן לצלצל לטל' 04-8665510 או לשלוח מייל

 

 

"Spazio System" - הסיר עם הידית מתקפלת

במה עסקינן? סיר טפלון קטן בקוטר 16 ס"מ, מצופה בשתי שכבות ציפוי נגד הידבקות.

יצרן: ביאלטי, חברה איטלקית שנוסדה בשנת 1918.

יבואן: נני בע"מ.

מחיר: 169 שקלים.

לוק: קטן, חמוד וקומפקטי.

אחריות: 3 שנים.

עוד בקולקציה: מחבת עם ידית מתקפלת ב- 149 שקלים.

יתרונות: חוסך מקום בכיור, בארון ובמקרר.

חסרונות: סיר מאוד קטן, קלחת ממש. לא מתאים למשפחות מרובות ילדים. כמו כל סיר טפלון אסור להכניס אליו כפות שאינן כפות עץ, יש לבשל על גבי אש בינונית ויש לנקותו בעדינות. יש הטוענים שאחסון מזון בתוך סיר מזיק לבריאות.

הלכה למעשה: הידית מתפצלת לשניים ונצמדת לשולי הסיר. מגניב.

ואמא שלי אומרת: "אני לא מכניסה סירים למקרר, בשביל מה יש לי 647 קופסאות פלסטיק, מסודרות בארונות המטבח החדשים לפי גודל, סוג ומין"?

ניתן להשיג ב: "דומו" בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה, "סו-שף" בחיפה, "זעפרן" ברעננה. לפרטים נוספים.

 

 

"מולטי שף" – מבשלים בקומות

במה עסקינן: מדובר בסט בן ארבעה סירים, שתי מסננות ומכסה, העומדים זה על גבי זה ביציבות ומאפשרים לבשל מספר תבשילים בו זמנית, על גבי להבה אחת. הסט, שעוצב ע"י השף הבריטי מרקו פייר ווייט, כולל: סיר בישול גדול, סיר פסטה עם מסננת, סיר אידוי עם מסננת, באן מארי/ קערת ערבוב- ומכסה המתאים לכולם. כל הסירים, המיוצרים מפלדת אל חלד, הם, לדברי היבואן, בעלי מוליכות חום מצויינת, מתאימים לשטיפה במדיח ועמידים לאורך שנים. בתחתיתו של כל סיר מופיעים ציורים המציינים את התאמתו של כל סיר לסוגי הכיריים השונים ולמדיח כלים.

יצרן: בקה, חברה גרמנית הקיימת משנת 1899, שנרכשה בשנת 2000 על ידי חברה בלגית.

יבואן: רשת חנויות "קוקסטור".

מחיר: 1199 שקלים ל-4 סירים, 2 מסננות ומכסה.

לוק: אלגנטי מאוד.

הלכה למעשה: קיבלתי לנסיון חלק מהסט, בישלתי ברוב דיצה בשתי קומות. יצא מוצלח.

יתרונות: הסירים קלים לנשיאה ולרחיצה, חוסכים מקום בארון, הידיות אינן מתחממות (תענוג אמיתי), בכל סיר יש סימון מידות, מכסה אחד מתאים לכל הסירים של הסט (קלאסי למי שמאבד את הידיים והרגליים בארון הסירים שלו).

חסרונות: המחיר נשמע יקר לסיר אחד, אבל אם מחלקים אותו על פני ארבעה סירים זה נשמע יותר הגיוני.

וחברתי ליאת אומרת: "מי קהל היעד של הסט הזה? סטודנטים עניים שיש להם להבה אחת"?

ניתן להשיג ב: רשת חנויות "קוקסטור" וב"דומו", קניון שבעת הכוכבים בהרצליה.

 

 

"מריו בטאלי" - לבשל עם מותג

במה עסקינן? מריו בטאלי, השף הג'ינג'י הידוע (בעליה של מסעדת "Babbo" בניו יורק, כוכבן של שתי תכניות בישול בטלוויזיה האמריקאית ומחברם של ספרי בישול) מציג סדרת כלי בישול מברזל יצוק, חסין אש, בציפויי אמאיל מיוחדים. ת'כלס? זה סיר ברזל יצוק. מה מיוחד בו? מלבד יופיו המענג, זיזים קטנים בצדו הפנימי של המכסה מחזירים את האדים העולים מעלה בחזרה לתבשיל (אבל בכל פעם שפתחתי את הסיר טפטפו המון מים על מה שבדיוק היה משמאל לכיריים). 

יצרן: קופקו- מקבוצת ווילטון תעשיות, ארה"ב, עבור מריו בטאלי.

יבואן: "ספייסס".

מחיר: 599 שקלים.

לוק: יפהפה.

לשם השוואה: מחירו של סיר ברזל יצוק מתוצרת Dune (שמיוצר בסין, כמו הסירים של בטאלי) בנפח דומה (5-6 ליטרים) עולה 328 שקלים ב"טישלר". סיר בגודל דומה, מתוצרת "לה שאסר" הצרפתית, עולה ב"טישלר" 638 שקלים ואילו הסירים של חברת "לה קרוסה" הידועה עולים 660-1600 שקלים, כשהמחיר הנמוך ביותר מתייחס לסיר בקוטר 20 ס"מ והגדול לסיר בקוטר 34 ס"מ. עכשיו לך תשווה.

הלכה למעשה: בישלתי בסיר הזה שלוש פעמים תוך שאני מהרהרת בדמותו הג'ינג'ית של בטאלי. הכל הצליח, בזכות או לא בזכות אותם הרהורים, אך לא נרשמו הבדלים בטעם בין בישול בסיר זה לבישול בסיר רגיל. למען הסדר הטוב, אני מודה: כצמחונית אני לא הכתובת האידאלית לניסוי סיר זה. אין לי דרך לדעת מה האפקט של הסיר על קדרת בשר עם בצלצלי אשלוט או קדרת כבש וירקות שורש. בנוסף לכך, לא יצא לי לנסות מעולם סיר ברזל יצוק מתוצרת אחרת.

יתרונות: סיר מרשים, מאוד גדול, יכול להכיל ארוחות משפחתיות שלמות. אפשר לבשל על הכיריים ואז להעביר לתנור.

חסרונות: כבד מאוד- קשה לנשיאה ורחיצה (אך מתנקה בקלות), לוהט - אי אפשר לגעת בו בידיים, אי אפשר להניחו על כל שולחן (בטח לא על שולחן הזכוכית המחוסמת שלי).

ניתן להשיג ב: "Spices כלים וטעמים", הדר יוסף: קהילת סלוניקי 11 ת"א, טל' 03-6475555, מתחם ביל"ו סנטר, ליד קריית עקרון, טל' 08-9455223.

 

 

"ריס" - סירי רטרו בצבעים פסטליים

במה עסקינן: קלאודיה לפיד, בעלת חנות "פנלופה" שבמושב עין ורד, מייבאת את הסירים המתוקים האלה בלעדית לחנותה, המתמחה בעיצוב אירופאי

קלאסי. הסירים מוצעים במבחר גדלים וצבעים, צבועים בצבע שאינו יורד, קלים לניקוי ואינם נדבקים.

יצרן: ריס RIESS, אוסטריה.

יבואן: "פנלופה".

מחיר: 50-240 שקלים.

לוק: מקסים.

ניתן להשיג ב: "PENELOPE" – מושב עין ורד (מזרחית מצומת בני דרור), טלפון: 09-7962167 .

 

 

"Think Pink" - מחבתות לעתיד ורוד

במה עסקינן? המחבתות האלה, כמו גם מקינטות ורודות, הן פרי שיתוף פעולה בין חברת Bialetti והאגודה למלחמה בסרטן. 10 שקלים מכל מכירה של מוצר

מהקולקציה הוורודה יתרמו לאגודה למלחמה בסרטן.

יצרן: ביאלטי, איטליה.

יבואן: נני בע"מ.

מחיר: 79-109 שקלים.

לוק: בזוקה.

ניתן להשיג ב: "דומו" בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה, "סו-שף" בחיפה, "זעפרן" ברעננה, "סוהו" בדיזנגוף סנטר, "גרובשטיין" בפלורנטין (ת"א) וברשת "טיב טעם". לפרטים נוספים: נני בע"מ, טל': 04-8577885 או באתר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים