אושר תגמול של 400-1,300 שקל למילואימניקים
שרי הממשלה אישרו את הצעתו של שר הביטחון, עמיר פרץ, להעניק לחיילי המילואים מענק של 400-1,300 שקל. בישיבת הממשלה שנערכה הבוקר, אמר שר הביטחון כי "חיזבאללה צובר נקודות במרוץ השיקום בגיבוי איראני ומבסס פעילותו בעיקר בתחום האזרחי"
הממשלה אישרה בצהריים (יום א') את הצעתו של שר הביטחון, עמיר פרץ, להעניק הטבות כספיות לחיילי המילואים שהשתתפו במלחמה בלבנון. ההטבות ינתנו לחיילים שגויסו באמצעות צו 8, צו הרמטכ"ל ולחיילים מתנדבים. מתברר כי בשבוע שחלף מאז הונחה ההצעה, קוצץ תקציב ההטבות מ-250 מיליון שקל ל-200 מיליון, ולכן צומצמו המענקים.
וכך יחולקו ההטבות:
- מענק כספי בסכום של 70 מיליוני שקלים: יוענק סכום של 400-1,300 שקלים, לפי חישוב של 50 שקלים ליום לחיילי מילואים אשר שירתו שמונה ימים ומעלה.
- תוקם קרן, בת 45 מיליוני שקלים, במשרד הביטחון אשר תעניק מענקים לחיילי מילואים שעקב לחימה נזקקים לסיוע כלכלי.
- החלת עקרונות סיוע והקלות על חיילי מילואים כפי שניתנו לתושבי הצפון: לא יוטלו ריביות, הפרשי הצמדה וקנסות בגין איחורים בתשלומי מע"מ ומס הכנסה או תשלומים לביטוח לאומי ולרשויות נוספות.
- חיילי מילואים יקבלו הלוואות בערבות מדינה לעסקים קטנים שברשותם.
שר הביטחון אמר בישיבת הממשלה ש"חיזבאללה צובר נקודות במרוץ השיקום בגיבוי איראני ומבסס פעילותו בעיקר בתחום האזרחי, מול חוסר פעילות בינלאומית". פרץ ציין כי בלבנון מתחדד הדיון בסוגיית פירוק חיזבאללה מנשקו והדחיפות בשיקום האוכלוסיה. לדבריו, צה"ל יישאר בדרום לבנון עד הגעת הכוח הרב-לאומי.
לדברי פרץ, "הסגר האווירי והימי נשמר. התיאום בין צה"ל, צבא לבנון ויוניפי"ל טוב ורציני. נמשכת הציפיה מהקהילה הבינלאומית לפקח על מעברי הגבול בין סוריה ללבנון. צהל ממשיך בפעילותו בשמורות הטבע. אותר מצבור אמצעי לחימה משמעותי של חיזבאללה". פרץ אישר בסוף השבוע להכניס לישראל 15 בני משפחות צד"ל לשעבר כמחווה הומניטרית.
פרץ אומר כי "בלבנון נוצרה חזית של ראש הממשלה סניורה והנשיא לאחוד כנגד נאומו המתלהם של בשאר אסד. במקביל מתחדד הדיון הפנים לבנוני בסוגיית פירוק חיזבאללה מנשקו והדחיפות בשיקום האוכלוסיה".
שרת החוץ, ציפי לבני, בסקירתה בפני הממשלה הבוקר: "בשיחותי באירופה אני מדגישה בפני בני שיחי שהנושא של החיילים החטופים נותר על סדר היום המרכזי של ישראל. כל עוד הם לא שוחררו - ישראל רואה בכך הפרה של החלטת מועצת הביטחון".
עוד אמרה השרה לבני: "מה שקורה בקהילה הבינלאומית מבחינת יישום החלטת מועצת הביטחון הוא שינוי יחסית לעבר. בעקבות השיחות שניהלתי באירופה בימים האחרונים, נראה שהחלטה 1701, לא תשאר על הנייר. אם אכן ההחלטה תתממש, מדובר בשינוי מהותי לטובת ישראל, בלבנון ובאיזור כולו", אמרה.
"אך לפני חודשיים", הוסיפה שרת החוץ, "גם הדרישה הבסיסית של ישראל לפריסת צבא לבנון בדרום, לא היה לה סיכוי להתממש. הנה עכשיו ניתן לומר שאנו בתחילת תהליך מימוש התביעה הזאת של ישראל".
- המילואימניקים מדברים בפורום "צו קריאה"