שתף קטע נבחר
 

גם מנה גדולה אחת של שומן רווי מזיקה לעורקים

הצ'יפס וההמבורגר נוטפי השומן מונחים לפניכם, ואתם מרגיעים עצמכם ואומרים - פעם אחת מגיע לי, שום דבר לא יקרה? אז זהו, אתם טועים

אפילו ארוחה אחת עשירה בשומן רווי עלולה להגביר את הסיכון למחלת לב. כך עולה ממחקר שאמור להתפרסם ב-"Journal of the American College of Cardiology".

 

שומן רווי מפחית את יכולת הכולסטרול הטוב להגן על הרירית הפנימית שבעורקים מפני גורמים דלקתיים שמייצרים פלאק ובכך גורמים לסתימת כלי הדם. הם גם מפחיתים את היכולת של העורקים להתרחב ולהעביר די דם לאיברים ולרקמות בגוף.

 

המשתתפים במחקר אכלו שתי ארוחות בהפרש של חודש ביניהן — כל ארוחה כללה פרוסת עוגת גזר ומילקשייק, האחת עם שמן קוקוס עשיר בשומן רווי

והאחרת עם שמן חריע רב בלתי רווי. המנה ה׳שמנה׳ הכילה כ־‭90%‬ שומן רווי, ו׳דלת השומן׳ כ־‭9%‬ שומן רווי.

 

נמצא שאחרי שלוש שעות הפחיתה הארוחה עתירת השומן את יכולת העורקים להתרחב לצורך הגברת זרימת הדם. הארוחה דלת השומן השפיעה רק במעט על היכולת הזו. עוד נמצא ששש שעות אחרי הארוחה עתירת השומן פחתו יתרונות הכולסטרול הטוב, בעוד שהם השתפרו אחרי הארוחה דלת השומן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוכל מטוגן. גם פעם אחת תזיק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים