מזון שבריא לאכול: סובין שיבולת שועל
אתם אולי מכירים את שיבולת השועל אבל האם ידעתם על סובין שיבולת השועל? יעיל בהורדת כולסטרול ומשמש אפילו לציפוי שניצלים
שיבולת שועל כולנו מכירים, על תכונותיה החיוביות, אולם לא כולם מודעים לכך שיש שיבולת שועל ויש סובין שיבולת שועל. סובין שיבולת שועל נחשב למקור טוב לפחמימות מורכבות ובעל ערכי חלבון גבוהים מאוד בהשוואה למשפחת הדגנים. ב-100 גרם סובין שיבולת שועל (ככוס) יש 17.3 חלבון, 7 גרם שומן (מתוכו 1.3 גרם שומן רווי), 246 קלוריות, 50.8 גרם פחמימות, 15.4 סיבים, 58 גרם סידן ו-0 גרם כולסטרול.
מי אני: סובין שיבולת שועל הוא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת השועל. בין סיביה המסיסים נמצא גם בטא גלוקן, שהתגלה כיעיל בהורדת רמות הכולסטרול בדם ובשיפור תפקוד המערכת החיסונית. הערך הקלורי של סובין שיבולת שועל נמוך הרבה יותר מזה של שיבולת שועל מלאה (246 קלוריות לעומת 389) וכמות הסיבים גדולה יותר.
איפה קונים: בחנויות טבע ובסופרמרקטים.
איך מאחסנים: במקום קריר ויבש. בקיץ כדאי אפילו לשמור במקרר, בשל החרקים.
איך משתמשים: מוסיפים ליוגורט או לגרנולה או כתחליף בריא לקמח או קורנפלור: להסמכת מרקים, לעיבוי רטבים ואפילו להכנת ציפוי לשניצלים. אגב, אף שהיא לא מכילה גלוטן, שיבולת שועל אינה מומלצת לחולי צליאק רגישים מאוד, מכיוון שייתכן שהטחינה והעיבוד בוצעו במקומות שהייתה בהם חיטה.
כולנו מסובין
צילום: גלית קוסובסקי
מומלצים