שתף קטע נבחר

 

הניו יורק טיימס חסם גישה לכתבה בפני גולשים בריטים

העיתון פעל במסגרת החוק הבריטי, האוסר על פרסום פרטי חקירה ופרטים על חשודים לפני הבאתם למשפט

כתבה על חשודים בטרור בלונדון, באתר של הניו יורק טיימס, נחסמה בפני גולשים בריטיים השבוע. מומחים לחוק ותקשורת, אמרו שהחסימה מעלה שאלות נוקבות לגבי הגבלת המידע בעידן האינטרנט. העיתון ציטט בכתבה חוקרים בלי לציין את שמם, ופרסם מידע רגיש שלא פורסם באופן רשמי על ידי המשטרה. המידע עסק בתוכן סרטי וידאו של מתאבדים, ובציוד חבלה שנמצא על ידי המשטרה.

 

הניו יורק טיימס הודיעו ביום שלישי כי הם חסמו בפני גולשים מבריטניה, את הגישה לכתבה בה מופיעים פרטים הנוגעים חקירת הטרוריסטים שרצו לפוצץ מטוסים בדרכם אנגליה לארה"ב. ככל הידוע לדובר העיתון, זוהי הפעם הראשונה שכתבה נחסמת בפני גולשים.

 

הסיפור פורסם בעיתון המודפס ובאתר ביום שני, אך גולשים בריטיים שניסו להגיע אליו, קיבלו הודעה כי הכתבה אינה זמינה. "על פי עצה משפטית, הכתבה לא זמינה לקוראינו בבריטניה. זה נובע מהדרישות בחוק הבריטי שאוסרות על פרסום מידע על נאשמים לפני המשפט".

 

אסור להשפיע על מושבעים

על פי החוק הבריטי, שופטים יכולים להרשיע ולהעניש כלי תקשורת שפרסמו חומרים, שלדעתם עשויים להשפיע על המושבעים, ולמנוע מהחשודים לזכות למשפט הוגן. השופטים יכולים לקנוס או לכלוא עורכים שלא צייתו לחוק.

 

בעוד מניעת פרסומים מסוג זה בתוך בריטניה הייתה מועילה בעבר, האינטרנט מקשה מאוד לעצור כלי תקשורת זרים לפרסם מידע. כלי התקשורת הללו עשויים, למעשה, להפר את החוק הבריטי בכך שהם זמינים לצפייה מתוך בריטניה.

 

למרות הצינזור של הידיעה, הטיימס הלונדוני, והדיילי מייל פרסמו מידע מתוך הכתבה המקורית השבוע. מקור בממשל הבריטי אמר שלא ננקטו צעדים נגד העיתונים הבריטיים, אך הוא לא פוסל שדבר כזה יקרה אם פרטים נוספים יתפרסמו סמוך למועד המשפט. "אנחנו מפקחים על העניין", ציין המקור.

 

צנזורה לעומת הפרת החוק

עורך הדין מארק סטיבנס, המתמחה בענייני תקשורת, אמר כי הוא לא רואה שום דבר לא בסדר בחסימת הכתבה.

 

"זה בוודאי לא עוזר שהחוקים לא ברורים, ושדעותיהם של עורכי הדין חלוקות בנושא", סטיבנס אמר. "החסימה יוצרת דווקא עניין מוגבר, והופכת את החסימה עצמה לסיפור, דבר המעורר יותר את הסקרנות".

 

"לא הייתה תביעה על ביזוי בית המשפט נגד מישהו, שפרסם חומרים כאלו מחוץ לשטח השיפוט של בריטניה", אומרת ע"וד קרוליין קין, שותפה בחברת Wiggin הבריטית, המתמחה בענייני תקשורת, "אבל מבחינה הגיונית, אין מניעה שזה יתרחש".

 

הטיימס: עשינו ככל שביכולתנו, אך המידע עדיין זמין

"הבריטים מתייחסים לעניין מאוד ברצינות ונוטים לתקוף כלי תקשורת על פרסומים כאלה, אפילו אם הטיעונים שהיינו מספקים היו הגיוניים", אומר ג'ורג' פרימן, עורך דין של הניו יורק טיימס. פרימן מציין כי אין מניעה שהבריטים ימצאו את המידע בכל זאת.

 

"עם זאת, העמדה שלנו היא לעשות ככל שביכולתנו למנוע פרסום בבריטניה. אם מישהו ייקח איתו עותק של הניו יורק טיימס על מטוס, זה לא באחריותנו, ואנחנו לא יכולים למנוע את זה", הוא אומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צנזורה ברשת
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים