פיטרו עובדת הרה וישלמו 300 אלף שקל
העובדת, שהייתה בחודש השביעי להריונה, עתרה לבית המשפט בבקשה לפצותה מפני שפיטוריה היו בניגוד לחוק. בית המשפט הורה לפצותה בגין הפסד ההשתכרות ועוגמת נפש בסך 30 אלף שקל. בנוסף ישלמו שני עובדים בחברה 268 אלף שקלים למדינה
בית הדין לעבודה בירושלים הורה לפצות באחרונה עובדת נקיון, שפוטרה מעבודתה בחודש השביעי להריונה, בכ-30 אלף שקלים. מעבר לפיצויים, הוטל קנס על מנהל סניף ירושלים והמנהל האזורי בחברה שבה עבדה האשה על-סך 134 אלף שקל לכל אחד - סכום שיועבר לקופת המדינה.
התובעת, איינעלם אבביטו מירושלים, טענה שפוטרה מחברת איי.אס.אס אשמורת בע"מ בשנת 2003 בעת שהיתה בהריון מתקדם, מבלי שביקשו היתר לפיטוריה ממשרד העבודה והרווחה. בנוסף, הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת החליטה שלא לתת אישור לפיטוריה.
בעקבות החלטת הממונה, טענה התובעת, היא פנתה התובעת לנתבעים בבקשה לשלם לה את הסכומים המגיעים לה, אולם הנתבעים לא התייחסו לפנייתה, ואף לא החזירו אותה לעבודה בכך פיטרו אותה הנתבעים שלא כדין, תוך הפלייתה על רקע היותה אשה בהריון.
בפסק הדין כתבה השופטת שרה שדיאור כי "בית הדין מצא את גרסתה של התובעת אמינה ומשכנעת. לעומתה עדויות הנתבעים אשר לשון המעטה, אינן מדויקות ובעלות בקיעים רבים".
השופטת מתחה ביקורת בפסק הדין על הנתבעים. "הנתבעים פיטרו את התובעת שלא כדין, ביודעם כי היא בהריון, ולמרות פניותיה החוזרות בבקשה לעבודה, ולא כיבדו את החלטת הממונה להשיבה לעבודה, עד חלוף חודשיים מתום חופשת הלידה. בכך הפלו את התובעת לרעה ופגעו בזכויותיה. העובדה כי כל הנתבעים ציינו בעדותם כי התובעת היתה עובדת טובה וחרוצה וכי לא היו להם כל טענות כלפי עבודתה, מחזקת את ההתרשמות כי המניע לפיטוריה של התובעת הינו עובדת היותה בחודשי הריון מתקדמים".
בסיום פסק הדין הורתה השופטת לנתבעים לשלם לאבביטו פיצויים בגין פיצויי פיטורים, הפסד השתכרות לפני הלידה, הפסד השתכרות לאחר הלידה, פיצוי בגין הפסד דמי לידה ופיצויים בגין עוגמת נפש.
מנהלת המחלקה המשפטית בשדולת הנשים, עו"ד ציונה קניג- יאיר, שייצגה את התובעת, הביעה שביעות רצון מפסק הדין: "פסק הדין הינו בבחינת 'יראו ויראו' לכל המעסיקים העוברים על החוק ואני מברכת על האומץ שגילה בית הדין בהגנה על זכויותיה של אישה עובדת".