שתף קטע נבחר
 

מלכת אנגליה קפצה לביקור? הגישו לה סקונס

רוני ונציה מגישה מתכון לסקונס עם צימוקים שהן עוגיות אנגליות לא מתוקות מדי שנהוג להגיש בתה של אחר הצהריים. פתרון מהיר לאורחים שבאו במפתיע

סקונס

עוגיות סקונס רכות ונפלאות, גדושות בצימוקים (וגם דלות שומן‭,(‬ ממלון ”סבוי” בלונדון, המתמחה בטקס הגשת התה האלגנטית של אחר-הצהריים. כמיטב המסורת הבריטית, מגישים אותן עם חמאה וריבה או עם שמנת אנגלית סמיכה מאוד.

 

המרכיבים ‭12)‬ סקונס‭:(‬

2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח

4 כפיות אבקת אפייה

‭1/3‬ כוס ‭70)‬ גרם) סוכר

‭1/8‬ כפית מלח

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

‭2/3‬ כוס חלב

‭1/2‬ כוס צימוקים (או אוכמניות יבשות)

1 ביצה טרופה ב־1 כפית מים, להברשה

 

הכלים: תבנית אפייה שטו־ חה מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבירים למכל מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכ־30 תנועות ‭”)‬פולסים‭,(”‬ עד לקבלת תערובת פירורית עדינה. מעבירים את התערובת לקערה בינונית. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את החלב והצימוקים, ומערבבים ערבוב מינימלי ביד או במרית, רק עד שהתערובת מתאחדת (ערבוב יתר גורם לעוגייה להיות קשה).
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים בקלילות 2-3 פעמים. בידיים מעצבים את הבצק לעובי 2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 1/4 6 ס”מ בחותכן עגול ומקומח. מניחים את הסקונס מעל התבנית עם מרווחים ביניהם. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומניחים בצד ל- 15 דקות.
  4. אופים כ־10 דקות עד לקבלת צבע זהוב-בהיר. מוציאים את התבנית ומייד מעבירים את הסקונס במרית מתכת לצינון כמה דקות על רשת. מגישים חם, עם חמאה וריבה איכותיות, ליד כוס תה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לכבוד המלכה. סקונס
צילום: רונן מנגן
מומלצים