קריית גת: הבנות שבתו ב"אגף הסגור"
העיר מתחרדת: בן לילה הקימו עסקנים חרדים בית ספר ל-200 תלמידים בקריית גת, כשהציבו קראוונים וחיברו אותם פיראטית למים. במקביל, תלמידי התיכון הממלכתי דתי בעיר גילו כי בית הספר הפך דתי לגמרי, כשלבנות הוקצה אגף מיוחד, נעול, מסוגר ולא ממוזג. התלמידות פתחו בשביתה, ההורים במו"מ עם העירייה
קריית גת בשטריימל: תוך 72 שעות הקימו חרדים בעיר בית ספר, כשהציבו שמונה קרוואנים בשטח פתוח. בנוסף, הכריז אחד התיכונים בעיר על הפרדה בין בנים ובנות, ללא הודעה מוקדמת. תלמידות י"ב פתחו בשביתה במחאה על הצעד החד צדדי.
תיכון גרוס, שהיה כל השנים תיכון ממלכתי דתי, ביצע בשנת הלימודים הנוכחית הפרדה בין בנים לבנות, מבלי לקבל את הסכמת כל ההורים למהלך. מנהליו סגרו אגף אחד והקצו אותו לבנות, ואף בנו לו שער חיצוני מיוחד, שרק דרכו נכנסות הבנות לבל חלילה יפגשו עיניהן בבנים. האגף נעול, כך שאין לבנות גישה לחדר המורים, לספרייה, לחדר האחות ואפילו לא למנהלת בית הספר. לבנות הוקצתה גינה קטנה מגודרת ללא ספסלים, ואם לא די בכך - הכיתות שלהן אינן ממוזגות, לעומת כיתות הבנים.
יומיים שבתו תלמידות י"ב במחאה האפלייה וחוסר הנוחות, ועל הכליאה מחוסר רצון באגף שבו ניתן רק לעלות ולרדת ולא לעבור באופן רוחבי לכל שטחי בית הספר. ביום הראשון ללימודים הן עדיין לא הבינו מה מתרחש, כשהפנו אותן להיכנס משער צדדי שנפתח לכבוד האגף החדש שהוקצה להן. "נכנסנו לאגף וחשכו עינינו. הבנו שאת המעברים ליתר האגפים בכל שלוש הקומות אליהן הוכנסו כל בנות בית הספר נעלו במנעולים, הקצו לנו חצר מגודרת בחוץ, וכל זה כדי שחס וחלילה לא ניפגש עם הבנים. מישהו שאל את ההורים שלנו אם הם מוכנים לזה? מישהו קיבל אישור ממשרד החינוך?" טענו הבנות.
ספק בצחוק ספק ברצינות הן נשאו שלטים שעליהן נכתב "לא נאפשר התנתקות נוספת". הן הפגינו מחוץ לשער בית הספר וכבר מהיום השני זכו לתמיכת ההורים שהגיעו למקום כדי ללמוד לראשונה על השינוי. ההורים פנו למשרד החינוך ולעירייה בטענות קשות על כך שלא שיתפו אותם בקבלת ההחלטות במקום.
מאחורי ביצוע ההפרדה עומדת החלטת בית הספר להקים אולפנת בנות וישיבה גבוהה לבנים וזאת במגמה למנוע מתלמידים טובים לעזוב את העיר בהעדר הפרדה זו.
מהעירייה נמסר כי ההחלטה על הפרדת בנים ובנות היא על דעת ועד בית הספר, ובנוגע לשינוי הפיסי יש כוונה לשפר את המצב.
ההורים רכשו קרוואנים במאות אלפי שקלים
תושבי העיר נדהמו לגלות, שבין לילה הוקם בתחומהמוסד חינוכי חדש: תוך פחות מיומיים הציבו עסקנים חרדים שמונה קרוואנים שאליהם כבר סחבו 200 תלמידים כסאות ושולחנות. מפעילי המוסד התחברו למים באופן פיראטי, וחברי האופוזיציה בעירייה מיהרו להגיש תלונה במשטרה על גניבת מים. אולם הצעד לא מנע מהחרדים להמשיך בעבודות הבינוי ולהתחיל ללמד בקרוואנים מחניקים ללא חשמל. צו ההריסה המונח על שולחן ראש העירייה, אבירם דהרי עדיין לא נחתם.
יו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעירייה, עו"ד מיכה גבאי עתר לבית המשפט והוציא צו שיפוטי שחייב את המשטרה להתערב כדי למנוע את הצבת הקרוואנים. בסוף השבוע שעבר נערך דיון במעמד שני הצדדים, וראש העירייה, אבירם דהרי נתן את הסכמתו לכך שהקרוואנים "רק" יאוחסנו בעיר עד שימצא פתרון. אלא שהאחסון הפך מהר מאוד לאיכלוס וכבר מיום ראשון עומלים החרדים על השלמת הבנייה.
החרדים מעמותת "תורה וחינוך, אמת ואמונה" הכוללים בתוכם חרדים מקהילות מגוונות כמו סלונים, קרשטנייף, קהל חסידים ועוד, ניסו כבר לפני שבועיים להניח קרוואנים במטרה להקים בית ספר ללא היתר.
לטענתם, "ילדינו אינם סוג ב'. יש לנו 400 ילדים בגילאי 3 ועד 13 שלמדו עד עכשיו בקראוונים ארעיים, בדירות שכורות ובסתם חדרים. אין איש שלא מכיר את הצרכים שלנו אבל מטרטרים אותנו. ראש העירייה הבטיח לטפל בנו אבל בפועל לא נעשה דבר".
לדבריהם, הורי התלמידים הם אלו שרכשו את הקראוונים, בסכום של 800 אלף שקלים. הם טוענים כי עשו את המעשה כי נואשו מהטירטורים והחליטו להציב עובדה. "למה הילדים שלנו לא יכולים להיכנס לכיתות ממוזגות וחדשות כמו בכל העיר? במקום זה הם נאלצו לסחוב כסאות וספרים לשם".
מהעירייה נמסר כי היועץ המשפטי לעירייה כבר הכין מסמך של צו הריסה מינהלי, וראש העירייה מתכוון לחתום עליו, ולא לתת יד להפרת חוקי תכנון ובנייה, וצווי בית משפט.