שתף קטע נבחר

 

הוארך מעצר הבכירים החשודים שסחרו במידע

המשטרה בדקה אם גם אנשי משטרה מעורבים בפרשה - ושללה את האפשרות, אך משרדי ממשלה נוספים נבדקים בחשד להעברת המידע למתווך, אמיר בן נעים, וממנו לחוקרים פרטיים בכל הארץ. השופטת קיבלה את טיעון הסינגורים לפיו החוקרים הפרטיים לא שיחדו את המתווך

איש שב"כ לשעבר, חוקר משטרתי בעברו ואחיו החוקר הפרטי הם רק חלק מרשימת העצורים בפרשת העברת המידע החסוי ממשרדי הממשלה. כך התברר היום (ד') בדיון על הארכת מעצרם של 14 החשודים שנעצרו בפרשה.

 

שופטת בית משפט השלום בתל אביב, חיותה כוחן, האריכה את מעצרם של החוקרים הפרטיים בשלושה ימים, ומעצרם של שלושת האנשים המרכזיים בפרשה - איש מס הכנסה, פקידת הביטוח הלאומי והחוקר הפרטי הוארך ב- 12 ימים. מחר צפויות הארכות מעצר נוספות.

 

בפרשה נעצרו אתמול חיים ליבוביץ', רכז בכיר במשרד פקיד שומה דן, ושירי להב, פקידת גבייה בביטוח הלאומי בחשד שבעזרת אמיר בן נעים - בעל חברה לשירותי חקירה ומידע עסקי - העבירו פרטים אישיים על אזרחים לחוקרים פרטיים. חשודים נוספים, ביניהם עובדי מדינה, מספר חוקרים פרטיים ועובד במחלקת העסקים של בזק, נעצרו אף הם. בחיפוש במשרדי החוקרים נמצאו פרטים של מאות אזרחים שנשלפו מהמחשבים השונים במשרדי הממשלה. בתחילה חשדו החוקרים שמידע הועבר גם מהמשטרה אל המתווך, אולם לאחר בדיקה ההערכה נשללה. בימים הקרובים ייבדק האם רשויות נוספות מעורבות בפרשה.

 

במהלך שבע השעות של הדיון להארכת המעצר ניסו עורכי הדין של העצורים לטעון את אותו ההסבר: החוקרים הפרטיים אינם אחראים על המידע שקיבלו מידי המתווך, אמיר בן נעים, והתשלום עליו לא יכול להיחשב כשוחד. השופטת כוחן הסכימה עם עורכי הדין וכתבה בהחלטתה: "עבירת השוחד שהמשטרה ניסתה לשייך אליה גם את החוקרים הפרטיים - מלכתחילה לא היה בסיס לכך".

 

בעניין השלישייה שעמדה במרכז הפרשה טענה כוחן כי: "בן נעים שעומד בראש ההיררכיה, הוא מקור הרע. הוא זה שתיווך בין מקבלי המידע לבין ספקי המידע. החומר שהוצג בפני קושר אותו לשיבוש הליכים ולמתן שוחד. באשר לליבוביץ' ולהב - הינם עובדי ציבור אשר מעלו במקום עבודתם והוציאו על פי החשד, לאורך תקופה ארוכה מידע רב ביותר, אותו העבירו לבן נעים תמורת קבלת שוחד".

 

עוד התברר בדיון כי בן נעים הודה בחקירתו בחלק מהעבירות שיוחסו לו וטען שידע שחלק ממעשיו היו "לא חוקיים". להב, לטענת עורך דינה שלמה צאנג, שיתפה פעולה עם החוקרים. וליבוביץ' סיפר לחוקריו כי המידע אותו העביר יחד עם להב לחוקרים הפרטיים שווה כסף רב ומדובר בתעשייה שמגלגלת עשרות אלפי שקלים בחודש.

 

מי הם העצורים? 

בין החוקרים הפרטיים שנעצרו ניתן למצוא את עומרי הלר, איש שב"כ לשעבר, בן 38 מרמת גן. הלר נעצר לפני כשנתיים בחשד לקשירת קשר לביצוע הרצח, אך שוחרר לאחר חמישה ימים.

 

עוד חוקר שנעצר בפרשה הוא איש המשטרה לשעבר, אריה פרידר. במשך 20 שנה שירת פרידר כחוקר, בין השאר גם במפלג התשאול של היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל-אביב. פרקליטו של פרידר טען כי מדובר בעבירות שלמרות חומרתן מסתכמות בשנת מאסר אחת מקסימום, וביקש כי מרשו לא יופרד משאר העצורים, למרות עברו המשטרתי.

 

אחיו של אריה, אייל, אף הוא חוקר פרטי באזור הצפון, אב לשלושה וללא עבר פלילי, נעצר אף הוא בפרשה. פרידר האח מיוצג על ידי עורך דין אריה שרעבי, שעד לפני כשבוע עוד שימש כשופט בבית משפט השלום בתל-אביב, לצידה של כוחן.

 

בבית המשפט טען שרעבי כי למרות שאייל ידע שאחיו נעצר, הוא לא ברח והגיע מיוזמתו לתחנת המשטרה.

 

מחר יובא להארכת מעצר איש חברת בזק, שעל פי החשד העביר במשך תקופה ארוכה לחוקרים הפרטיים פלטי שיחות של אנשים שנחקרו על ידם ועוד שלושה חוקרים פרטיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בן נעים. תעשייה שמגלגלת אלפים
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
להב. שיתפה פעולה
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
הלר. איש שב"כ לשעבר
צילום: ירון ברנר
החשודים בהארכת המעצר
צילום: ירון ברנר
מומלצים