שתף קטע נבחר

 

"איבדנו את אחד הגששים הטובים ביותר"

הגשש בן ה-44 שנהרג ברצועה הובא לקבורה בכפר לא מוכר בנגב, בהלוויה בדואית מסורתית. מפקד יחידת הגששים לשעבר סיפר: "היתה לו יכולת ומוטיבציה גבוהות, והוא הצטיין בכל הגזרות". משפחתו ביקשה לא לפרסם את שמו

"איבדנו את אחד החיילים הטובים שלנו", כך אמר פיני גנון, מפקד יחידת הגששים לשעבר, על גשש צה"ל, בן 44, שנהרג הבוקר (ג') בהיתקלות ברצועת עזה. 

 

הגשש, אב לעשרה ילדים, שמשפחתו ביקשה שלא לפרסם את שמו, שירת 19 שנה בצה"ל. הוא הובא לקבורה באחד הכפרים הלא מוכרים בנגב, בהלוויה בדואית מסורתית ולא צבאית, לבקשת המשפחה.


נקבר בהלוויה בדואית מסורתית  (צילום: צפריר אביוב)

 

לדברי גנון, "הכרתי אותו 11 שנה. הוא התנדב לשרת בצה"ל כגשש והיה אחד מהגששים המובילים בפיקוד הדרום. מדובר באחד המקצועיים ביותר שאני מכיר, בעל יכולות ומוטיבציה גבוהות. הוא התנדב לכל משימה ולקח על עצמו אחריות רצינית, וביצע אותה על הצד הטוב ביותר. הוא שירת בכל גזרות הפיקוד ובעקבות הצטיינותו הוא זכה במלגת לימודים, אותה מימש בלימודי תעשייה וניהול, וגם אותם הוא סיים בהצלחה", אמר גנון, המרכז פעילות במגזר הבדואי באגף ביטחוני-חברתי במשרד הביטחון.

 

הגשש זכה להערכה רבה בקרב מפקדיו, חבריו ובני משפחתו. קרוב משפחתו סיפר: "הוא היה טוב, איש מקצועי ולעניין. הוא עזר והשקיע גם בצבא וגם בבית, למרות שלא בילה בו הרבה".

 

בהלוויה השתתפו כנהוג במגזר הבדואי גברים בלבד, קרובי משפחה, חברים, חברים ליחידה ומפקדי צבא, כיום ובעבר.

 

בתום ההלוויה ניגשו כל משתתפיה אל אוהל אבלים שהוקם בביתו של החלל. המשפחה הזמינה את התקשורת אל האוהל, אך בתנאי שדבר לא יתועד או יפורסם.

 

לדברי גנון, "כיום כשלושה עד ארבעה אחוזים מהבדואים בארץ משרתים בצבא". המשפחות לא תמיד רואות זאת בעין יפה, ומעדיפות להצניע את הנושא. פעמים רבות נתקלים בחיילים בדואים אשר נאלצים להסיר את מדיהם כשהם נכנסים אל הבית.

 

הגשש הותיר אחריו מלבד עשרה ילדים גם שתי נשים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אזור התקיפה בעזה
צילום: רויטרס
מומלצים