שתף קטע נבחר

 

נשיא איראן: "שואה? רק שאלתי את השאלות"

לקראת ביקורו בארצות הברית, שם ישתתף בעצרת השנתית של האו"ם, העניק נשיא איראן ראיון לכתב השבועון "טיים" והציע "דרך דמוקרטית" לפתרון הסוגייה הפלסטינית: "חמישה מיליון פלסטינים יחזרו לבתיהם, ויקיימו משאל-עם עם היהודים על שיטת הממשל המועדפת". על זכותם של יהודים למדינה אמר: "אנחנו לא מתנגדים, אבל הציונים שונים מהיהודים"

איך פותרים את "הבעיה הפלסטינית"? לנשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, יש רעיון: בראיון שנתן אמש (יום א') לשבועון האמריקני "טיים" הציע הנשיא האיראני לאפשר לחמישה מיליון פליטים פלסטינים לבוא לישראל כדי שיקיימו יחד עם אזרחי המדינה היהודים משאל-עם על צורת הממשל המועדפת.

 

אחמדי-נג'אד, שהמטיר באחרונה את התקשורת העולמית באמירות שכל-כולן קריאת למחיקת ישראל מהמפה, נתבקש בראיון להבהיר את דבריו ואמר: "העמדה שלנו כלפי השאלה הפלסטינית ברורה. אנחנו אומרים שאומה שנושלה מאדמתה. פלסטינים נהרגו על אדמתם על ידי אלה שאינם התושבים המקוריים של האזור, והם באו ממקומות מרוחקים וכבשו את הבתים הללו. ההצעה שלנו היא שחמישה מיליון פלסטינים יחזרו לבתיהם, ואז כל התושבים באדמות הללו יקיימו משאל עם ויבחרו את שיטת הממשלה שלהם. זוהי הדרך הדמוקרטית והעממית".

 

בשאלה הבאה נשאל הנשיא האיראני אם הוא סבור שלעם היהודי יש זכות זכות למדינה משלו? "אנחנו לא מתנגדים לכך. בכל מדינה בה האנשים מוכנים לבחור ביהודים שיגיעו לשלטון, זה עניין שלהם. במדינה שלנו, היהודים חיים ומיוצגים בפרלמנט שלנו. אבל הציונים שונים מהיהודים", אמר הנשיא.

 

כשנשאל על הספקות שהטיל בהתרחשות השואה, אמר אחמדי-נג'אד: "אני רק הצגתי כמה שאלות ולא קיבלתי שום תשובה. אמרתי שבמלחמת העולם השניה נהרגו 60 מיליון אנשים. כולם היו בני אנוש עם כבוד עצמי. למה רק שישה מיליון? ואם זה קרה, הרי זהו מאורע היסטורי אז למה הם לא מאפשרים מחקר עצמאי"?

 

המראיין מזכיר לאחמדינג'אד שהשואה נחקרה לעומק ובצורה רצינית, אך הנשיא עמד על שלו: "הם שמו בכלא את אלה שרצו לחקור. בכל הקשור לאירועים היסטוריים, כל אחד צריך להיות חופשי לבצע מחקר. בוא נניח שזה קרה. איפה זה קרה? במה אשם העם הפלסטיני? השאלות האלה ברורות למדי. אנחנו מחכים לתשובות".

 

פצצות לא פותרות דבר

עוד לפני השאלות בנושא היהדות והשואה, נדרש הנשיא האיראני לסוגיית הגרעין והיחסים עם ארצות הברית. "אנחנו מתנגדים לנשק גרעיני", אמר. "אנחנו סבורים שהוא פותח רק כדי להרוג בני אדם. זה לא טוב למין האנושי. לכן בנאומי בעצרת הכללית לפני שנה הצעתי שתמונה ועדה שתעסוק בפירוק כל המדינות מהנשק הגרעיני שלהן".

 

המראיין מקשה על הנשיא ושואל: "אבל הותקפתם בנשק להשמדה המונית במלחמה עם עיראק ואתם טוענים שארצות הברית מאיימת עליכם ושאתם מוקפים במדינות גרעיניות". "אין לנו בעיה עם פקיסטן והודו. למעשה הן ידידות של איראן והיינו ידידים לאורך כל ההיסטוריה", השיב הנשיא והוסיף: "המשטר הציוני אינו מסוגל להשתמש בנשק גרעיני. בעיות לא יכולות להיפתר באמצעות פצצות. לפצצות יש שימוש מועט כיום. אנחנו צריכים היגיון".

 

בשלב הזה שאל המראיין את הנשיא האיראני מדוע אם כך, הוא אינו מקפיא את פעילות העשרת האורניום שלו כצעד בונה אמון?

 

"את האמון של מי אנו צריכים לרכוש?", תוהה אחמדי-נג'אד.

 

"את אמון העולם", אומר המראיין.

 

"מי זה העולם?", משיב אחמדי-נג'אד. "הממשל האמריקני אינו העולם כולו. אירופה אינה אלא אחד חלקי עשרים מהעולם כולו. כשלמדתי את ההסכם לאי הפצת נשק גרעיני לא כתוב שם שכדי לייצר דלק גרעיני אנחנו צריכים לזכות בתמיכה ובאמון של ארה"ב ושל כמה מדינות אירופיות".

 

לשאלת "טיים" האם בכוונתו להמתין עד שאיראן תותקף והמתקנים הגרעינים שלה יהרסו, השיב האיראני: "האם אתה חושב שממשל ארה"ב יהיה כל כך לא הגיוני? אני מקווה שזה לא המקרה. אנחנו צריכים היגיון. אנחנו לא צריכים התקפות". לבסוף הוא נשאל האם הוא חושש ממתקפה אמריקנית והשיב בחדות: "לא!".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אמריקה זה לא העולם. אחמדי-נג'אד (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
עם נשיא ונצואלה, אתמול
צילום: איי פי
מומלצים