תפוחי אדמה סגולים ופסטות ירוקות - מוצרי בישול חדשים
תפוח אדמה סגול, כבר בישלתם? ודובדבני בר, כבר טעמתם? יעל גרטי הסתובבה בין יבואנים וחנויות וליקטה עבורכם מוצרים חדשים ומעניינים לבישול ולאפיה
תפוחי אדמה סגלגלים וסגולים
"החברה שלי נבהלה כשהגשתי לה לראשונה פירה סגול", מספר סלע, אחד הבשלנים הבולטים בפורום האוכל של ynet, "לבסוף הסכימה לטעום ודווקא אהבה את הטעם". תפוחוני האדמה הסגולים, הנקראים ויטולט, מכילים נוגדי חמצון התורמים להאטת תהליכי ההזדקנות, במיוחד של תאי המוח. המשווקים טוענים שזן זה מתאים לאפיה ולבישול אולם ניסויים שבוצעו לאחרונה ע"י חברי הפורום מלמדים כי הוויטולט מתאים יותר לבישול ופחות לאפיה. "לתפוחי אדמה אלה אופי ייחודי", מתלהב סלע, "ואם מטפלים בהם בהתאם לאופיים- הם יצאו נפלא". סלע
ממליץ לבשל את הוויטולט בקליפתו ולתבלו בעדינות, כך שטעמו הערמוני יודגש. "זה מתאים להרפתקנים באוכל", מסכם סלע, "שלא מפחדים מתגובות של אנשים שיצעקו: אוי, זה סגול!".
- מחיר: 14.99 שקלים לק"ג.
- להשיג ב: סניפי "שופרסל", "שופרסל ביג" ו"שופרסל דיל".
דובדבני בר משומרים - לא מה שהכרתם
תשכחו את מה שאתם יודעים על דובדבנים בצנצנת: דובדבני הבר "אמרנה" (שפירושו דובדבן באיטלקית) הם מדהימים, מלאי טעם, רחוקים אלפי מילין מהדובדבנים בסירופ הנמכרים במרכולים וכמובן גם מכדורי הפלסטיק האדומים המתקראים דובדבנים מסוכרים. מתאימים להכנת עוגות, קינוחים ולקישוט מנות גלידה.
- יצרן: "פאברי", איטליה.
- יבואנים: "ריסטרטו" + "הר זהב".
- מחיר: 43 שקלים לצנצנת בת 230 גרם, 85 שקלים לצנצנת בת 600 גרם ו- 149 שקלים לצנצנת בת 1.2 ק"ג.
- להשיג ב: "ספייסס", "הר זהב - עמק השוקולד" בירושלים (רח' עמק רפאים 23), מעדניית "דגים וטעמים" בכפר שמריהו, "הכפריה" במושב חרב לאת.
- ניסיתי: הכנתי עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים אלה, שלא צבעו את העוגה בסגול, כפי שקורה לעתים עם דובדבנים והוסיפו טעם נפלא.
מתוק ובריא: חמוציות חדשות
חדש בגזרת החמוציות: חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר (ממותקות במיץ תפוחים) וחמוציות מיובשות מועשרות באומגה 3, שהיא חומצת שומן חיונית (רשימה מעלותיה ארוכה: מגנה על הלב, מונעת דלקות, מסייעת בתפקוד הורמונלי תקין בקרב נשים, מסייעת בבעיות קשב וריכוז, מסייעת בהפחתת טרגליצרידים בדם, ועוד).
- יצרן: DCP, ארה"ב.
- יבואן: "טעם טבע".
- מחיר: 19.90 שקלים לאריזה בת 170 גרם.
- להשיג ב: חנויות טבע (דוגמת "עדן טבע מרקט") ורשתות פארם.
- ניסיתי: החמוציות הממותקות במיץ תפוחים טעימות למדי, אך מצומקות בהשוואה לחמוציות רגילות (מחנות תבלינים) ומעט קשות. למי שנמנע מסוכר הן יכולות להוות תוספת נחמדה לתבשילי אורז, קינואה וכו'. החמוציות המועשרות באומגה 3 טעימות מאוד, דומות בגדלן ובטעמן לחמוציות רגילות. הוספת אומגה 3, חומצת שומן חיונית ביותר לגוף, לא פגמה כלל בטעם.
הפסטה של פופאי. פוזילי תרד (צילום: יעל גרטי)
בצק ירקות
חדש מ"טבעול": בצק שעשוי מ-50% ירקות, בשני טעמים: בטטה ותרד. הבצק דומה במרקמו ובטעמו לבצק עלים, מופחת שומן (לפחות שליש פחות שומן מבצק עלים רגיל), מופחת קלוריות (לפחות שליש פחות קלוריות), עשיר בסיבים תזונתיים ואינו מכיל שומן טראנס וחומרים משמרים. נכון, יחסית לבצק עלים (שהוא אחד המאכלים היותר משמינים עלי אדמות) הבצק הזה מופחת קלוריות ושומן, אבל דיאטטי זה לא! חבילת בצק בת 600 גרם, שמספיקה להכנת 2 גלילות או 20
שבלולי בצק, מכילה 1200 קלוריות (שזה שווה ערך ל-120 מלפפונים, אם תרצו). למרבה הצער הבצק הזה אינו פותר מצוקות של אורחים פתאומיים, שכן יש להפשירו 6 שעות מראש, במקרר, אך אם הפשרתם בצק זה ולא השתמשתם בו - ניתן להקפיאו שוב.
- מחיר: 19.95 לאריזת 600 גרם.
- להשיג ב: כל המרכולים.
- ניסיתי: הכנתי גלילות מבצק הבטטה, ממולאות בגבינה בולגרית, עגבניות מיובשות וגרעיני דלעת. יצא טעים אך הבצק לא נאפה היטב מבפנים, למרות שרידדתי אותו. מתברר שצריך לרדד דק מאוד! מבצק התרד הכנתי שבלולים ממולאים בפסטו, שיצאו טעימים, אך בשני המקרים ליוותה אותי תחושה מוזרה: זה לא בצק וזה לא ירק. מעין יצור כלאיים. בני משפחתי אהבו את המאפים שהכנתי משני הבצקים. אני, ברשותכם, אמשיך לאפות עם בצקים אמיתיים.
לבישול מהיר: שימורי עגבניות תמר קלופות
עגבניות מזן תמר, קלופות ושוחות במיץ עגבניות טבעי סמיך, נטולות חומרים משמרים.
- יצרן: "צ'יריו", איטליה.
- יבואן: "ג.י.ל.ס".
- מחיר: 7.3 שקלים לפחית שימורים בת 400 גרם.
- להשיג ב: מעדניות וחנויות מתמחות.
- ניסיתי: בדרך כלל אני נגד קופסאות שימורים. אחרי לחץ מתון הסכמתי לנסות את השימורים הללו - והופתעתי לטובה. הטעם היה די דומה לטעמה של עגבניית תמר טריה, לא היה בה טעם לוואי של קופסת שימורים והסועדים לא חשו בשום דבר שונה ברוטב העגבניות שהורכב, בין היתר, מתוכן קופסה זו.
שמן בוטנים
לשמן בוטנים, המופק (כמה מפתיע) מבוטנים, נקודת עישון גבוהה, מה שהופך אותו למתאים לטיגון עמוק. שמן זה מככב במתכונים תאילנדיים למיניהם (נודלס, קארי אדום, פירות ים, אגוזי קשיו מטוגנים). יש הטוענים כי שמן זה נספג פחות במזון, בהשוואה לשמנים אחרים. מפיץ ריח מובהק ונעים של בוטנים.
- יצרן: "וואן לי פלייבורינג פוד", סין.
- יבואן: "אלסקה".
- מחיר: 44.9 לבקבוק של 900 מ"ל.
- להשיג ב: "ספייסס" (הדר יוסף וצומת בילו) וחנויות טבע.
פופאי היה אוהב: פוזילי תרד
נכון, כבר מזמן יש פוזילי (פסטה בצורת סלילים) תרד בארץ, אך יצרן זה מתגאה בשמירה על צורתו היפה של הפוזילי בשעת הבישול ועל תכולת תרד אמיתי (ולא צבע מאכל).
- יצרן: "דה צ'קו", איטליה.
- יבואן: "ג.י.ל.ס".
- מחיר: 11.95 שקלים לאריזה בת 500 גרם.
- להשיג ב: מעדניות וחנויות מתמחות.
- ניסיתי: הכנתי את הפוזילי ברוטב עגבניות ובזיליקום. יצא טעים והפוזילי שמרו על גמישותם וצורתם באופן מופלא.
- עוד בקולקציה: לינגוויני תרד, 11.55 שקלים לאריזה בת 500 גרם.
הילדים יאהבו: אטריות צבעוניות
אטריות צבעוניות מקמח חיטה, ללא צבעי מאכל.
- יצרן: "סאפוקו", ויאטנם.
- יבואן: "מעיא".
- מחיר: 13 שקלים ל-500 גרם.
- להשיג ב: "ניצת הדובדבן", "עדן טבע מרקט".
- ניסיתי: האטריות הדקיקות האלה מתבשלות מאוד מהר ודי שומרות על צבען, טעמן סביר - אך לא מסעיר. האחיינית שלי שיחקה באטריות היבשות וסידרה אותן לפי צבעים, מה שהגביר את התלהבותה מאכילתן, כשהן מתובלות ברוטב סויה ומירין. אם הילדים שלכם מסרבים לאכול, אולי קצת צבע יעזור.