על זוגיות מתוקה וספר בישול חדש
קחו בני-זוג מאוהבים, היא (קרין גורן) קונדיטורית ועורכת ספרי אפייה ומדורי קינוחים, והוא (רונן גורן,( שף בכמה מטבחים נחשבים, ותנו להם לעשות מה שהם רוצים, בחום גבוה ובסביבה תומכת. מה קיבלתם? נכון, ספר קינוחים ושמו ”סודות מתוקים”
קרין ורונן גורן, בני-זוג מהתיכון, נשואים באושר כבר שמונה שנים. הם חיים בהרצליה, עם שני החתולים מוסא ופיסטוק, ומהזוגיות הפורה שלהם נולד בימים אלה, במזל טוב, ספר בישול. היצירה, "סודות מתוקים," עליה חתומה קרין גורן, היא ללא ספק פרי מאמצים משותפים.
קרין, קונדיטורית ובעיקר כותבת ועורכת של ספרים בנושאי אפייה, מוכרת לצופי הטלוויזיה מהתוכנית "מדריך האפייה עם קרין גורן" (ערוץ .(10 רונן הוא שף מוערך, שמאחוריו רזומה במטבחי עילית. ובכל זאת, שניהם עדיין לא מאמינים שזה באמת קורה להם, ושבגיל 32 הם עושים יחד ולחוד רק את מה שהם אוהבים: הוא לבשל והיא לאפות.
כשלמדו יחד, באותה הכיתה בבית-הספר הריאלי בחיפה, אף אחד מהם לא חשב על קריירה בתחום הקולינרי. היא גדלה על הכרמל החיפאי, במשפחה בת שתי בנות, אב מורה לנהיגה ואם עקרת-בית. הוא בן אמצעי במשפחה בת חמש נפשות בנתניה ")שלושה ילדים מחוננים," מציינת קרין,( שנשלח ללמוד בפנימייה הצבאית בחיפה.
אחרי התיכון סיימה קרין תואר ראשון בתקשורת באוניברסיטת חיפה, בעוד שרונן הלך במסלול צבאי, כולל שנתיים בקבע. בגיל 24 נישאו ועברו לכרמיאל. רונן החליט שמיצה את הצבא וקרין חיפשה תחום התמחות. שניהם מצאו עצמם לומדים מחשבים. "כבר אחרי חודש הבנתי שזה לא בשבילי," מספרת קרין. "הייתי אומללה ושנאתי את התכנות למרות שהתחלתי לעבוד בתחום." במקביל, חיפשה פורקן ליצירתיות בקורסים שונים. "למדתי צורפות, דרמה ומה לא. כל חודשיים החלפתי תחביב." יום אחד נתקלה במודעה בעיתון שבישרה על פתיחת קורס חדש לקונדיטוריה בהנחיית הנס ברטלה. "למרבה המזל, חברת הסטארט־אפ שעבדתי בה נסגרה, וסכום הפיצויים שקיבלתי הספיק בדיוק למימון הקורס," היא משחזרת. במשך חודשיים נסעה מדי שבוע לתל־אביב, וגילתה שהיא מאוהבת. "פתאום הבנתי מה אני רוצה לעשות. התאהבתי באפייה ברמה של אובססיה."
מכאן, העניינים התגלגלו בטבעיות, אף כי גם למקריות היה חלק לא מבוטל בהתרחשויות. "במקרה מצאתי עבודה כמתכנתת של אתר מגזין האוכל 'על השולחן', דבר ששילב את המקצוע שרכשתי עם תחום ההתעניינות שנסחפתי אליו," קרין מספרת. במגזין לא נותרו אדישים למתכנתת שפינקה את המערכת בעוגיות מדהימות מאפה ידיה, ועד מהרה היא התחילה לכתוב בעיתון, השתלבה כעורכת תחום האפייה וגם ערכה שלושה ספרים במסגרת זו - "האוסף המתוק," "ספר השוקולד" ו"ששת מתוקים." את "ששת מאפים" כבר כתבה עם רונן. במקביל, החלה לכתוב מדור שבועי ב”מעריב" ומאוחר יותר נולדה תוכנית הטלוויזיה.
בעוד קרין מפלסת דרכה בהתלהבות במקצוע החדש שגילתה, רונן המשיך ללמוד מחשבים. ממש לפני סיום הלימודים וקבלת התואר, הבין סופית שזה לא התחום בו הוא רוצה לעסוק, ועזב. בניגוד לקרין, המעידה על עצמה שמעולם לא התעניינה בבישול ובאפייה ")לא ידעתי איך מדליקים תנור,(" רונן ניהל רומן עם המטבח עוד בימי התיכון. "ההחלטה לעזוב את הצבא ולעבור למחשבים הייתה מלווה בהבטחה לעצמי, שאעסוק בכך עד גיל ,40 ואז אגשים את חלומי ואפתח מסעדה," הוא חושף. בסוף החליט שאין לו סבלנות לחכות עד הגיל המופלג, ופנה לשף איתי שלו. "אחרי שאיתי הסביר לי במשך שעתיים למה לא כדאי לי להיות שף, הוא קיבל אותי לעבודה."
רונן עבד חודשיים כמתלמד במסעדת "שלו ביער" בטבעון, ובמקביל התפרנס מעבודה במחשבים. בשלב הבא החליטו בני־הזוג לעבור למרכז הארץ. קרין עבדה כמפתחת מתכונים ב"לחם ארז" ורונן השתלב במסעדה. מאז, הספיק לעבוד במטבחים רבים, ביניהם בקייטרינג של פול אסנהיים ובמלון "דן," שם הפך לשף של המטבח החלבי.
אל הספר החדש הביאה קרין מהבית את כל מה שאספה במשך השנים. "בספרים שערכתי ובספרי 'ששת' נכללו מתכונים בסיסיים או קלאסיים, ולא כולם היו שלי. בספר הזה כינסתי את כל המתכונים האישיים והיצירתיים שלי." זו הייתה גם הסיבה לכך שבני־הזוג החליטו להוציא את הספר בהוצאה עצמית. "רצינו שליטה על כל התהליך - שהטקסט יישאר אישי, שהעריכה הגרפית תתייחס לכל עמוד בנפרד ושכל מתכון יצולם אפילו יותר מפעם אחת," קרין מספרת.
עם תחילת העבודה, עזב רונן את משרתו במלון כדי להתמסר להפקה וההורים סייעו בהלוואה כספית. הצלם דניאל לילה הופקד על הצילומים המושקעים ומלאי האווירה, המעצבות קרן אבידן ומירב גנילוין פתחו במיוחד סטודיו חדש, וחברים התגייסו להגהות.
"רציתי אלבום משפחתי, וזה מה שיצא," קרין אומרת בגאווה, ורונן מוסיף: "המטרה הייתה ספר שאנשים ייקחו למטבח וילכלכו אותו. ספר שעושה חשק לאפות." וכדי להקל, צירפו לספר גם תקליטור ובו מדגימה קרין צעד אחר צעד כמה פעולות אפייה חשובות.
ואיזו עוגה הם הכי אוהבים? "כולן היו בנותיי," אומרת קרין, אבל בסוף מצליחה לבחור: "בחושה ב־5 דקות. נכון, יש מתכונים משוכללים ומרשימים יותר, אבל דווקא הפשטות והביתיות שלה כובשות. מדובר בעוגה בחושה בלי טיפת חמאה! מכינים אותה עם שמנת מתוקה במקום, והיא יוצאת נימוחה במיוחד. השמנת המתוקה מאפשרת להכין אותה בצ'יק, בקערה אחת, בערבוב פשוט, ללא מיקסר. מוסיפים לעוגה טעמים בשכבות, כדי שלא יהיה משעמם בפה."