בית משפט: לא למסור את צילומי הרנטגן של רבין ליגאל עמיר
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע באחרונה שיגאל עמיר לא יזכה לראות את צילומי הרנטגן של יצחק רבין, שצולמו לאחר הרצח. שמעון הלוי עתר בשמו ובשם עמיר וביקש לקבל את תצלומי הרנטגן, משום שיש לו "מידע לפיו פרטי הירצחו של יצחק רבין שונים מאלו הידועים לציבור". לריסה טרימבובלר: "העתירה הוגשה בשמנו מבלי שחתמנו על מסמך"
יגאל עמיר לא יזכה לראות את צילומי הרנטגן של יצחק רבין, שצולמו לאחר הרצח - כך פסקה באחרונה השופטת מוסיה ארד, נשיאת בית המשפט המחוזי בירושלים. העותרים - שמעון הלוי ויגאל עמיר - ישאו בהוצאות המשפט בסכום של 10,000 שקלים.
בית המשפט גיבה את החלטת משרד הבריאות והממונה על חוק חופש המידע במשרד, נעמי לבני, שלא להעביר לעותרים את צילומי הרנטגן. הידיעה פורסמה לראשונה בעיתון "מקור ראשון".
אשתו של עמיר, לריסה טרימבובלר, אמרה בתגובה ל-ynet: "זו לא עתירה שהגיש עמיר. הוא או אני לא חתמנו. הלוי התקשר אלי מספר פעמים ואמר שהוא רוצה להגיש עתירה בנושא, אבל אין לי שום מושג מי הוא. הוא הציג עצמו כמשפטן שרוצה לעסוק בנושא". טרימבובלר התייחסה להוצאות המשפט בסך 10,000 שקלים, "זה תמוה שהסכום גבוה כל כך, אבל לא חתמנו על כלום ולא נתנו יפוי כוח, וממילא אין ליגאל עמיר כסף".
ב-11 ביוני פנה שמעון הלוי למשרד הבריאות בבקשה לקבל העתקים מצילומי רנטגן של יצחק רבין, שצולמו בימים שלאחר מותו. הוא הסתמך על חוק חופש המידע. כבר באותו יום נשלחה לעותר תשובת משרד הבריאות, שסירב, ונימק את סירובו בכך שלא ניתן להעביר מידע רפואי אודות נפטר כלשהו, לרבות יצחק רבין, בלא קבלת כתב ויתור על סודיות רפואית לטובת המבקש, החתום על ידי יורשי הנפטר.
ימים ספורים אחר כך עתר הלוי לבית המשפט בשמו ובשם יגאל עמיר. הוא ביקש להורות למשרד הבריאות להעביר את המידע המבוקש. לדברי העותרים, "מדובר במידע בעל חשיבות ציבורית רבה, שחשיפתו הפומבית חיונית לעשיית הצדק בישראל, ובפרט שהעותר קיבל לידיו מידע לפיו פרטי הירצחו של יצחק רבין שונים מאלו הידועים לציבור".
השופטת מוסיה ארד, נשיאת בית המשפט המחוזי, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, קובעת כי "העתירה מלמדת שחשיפת המידע במקרה הנדון אינה משרתת את תכליתו של חוק חופש המידע. החוק קובע כי הרשות אינה חייבת למסור מידע שגילויו יפגע בצנעת הפרט של אדם שנפטר. העותרים לא הצביעו על שיקולים כלשהם התומכים בגילוי המידע. העותרים טענו בעלמא כי מדובר במידע בעל חשיבות ציבורית המוסתר מעיני הציבור".
השופטת קבעה שהטיעונים לפיהם נסיבות הירצחו של יצחק רבין שונות מכפי שידוע לציבור מסתמכים על "דברים סתמיים, תמוהים ובלתי מבוססים", ומוסיפה: "נסיבות הירצחו של מר יצחק רבין ז"ל נחקרו ולובנו, הן במסגרת הכרעת הדין במשפט הרצח, המהווה פסק-דין חלוט, והן במסגרת ועדת החקירה הממלכתית שהוקמה לבחינת הנושא. לאור כל האמור לעיל, סירובו של משרד הבריאות למסור את המידע המבוקש לעותר, שלא קיבל את הסכמת יורשי המנוח לעיין במידע, הוא סירוב כדין".