שתף קטע נבחר

 

בעיה הלכתית: האם מותר לשלוח sms בחג?

החיבור בין טכנולוגיה והלכה תמיד מוליד שאלות הלכתיות מעניינות. בעלון בית הכנסת "עולם קטן" פורסמו בסוף השבוע האחרון סדרת שאלות הלכתיות הקשורות לחג, ובהן גם התהייה האם מותר לשלוח הודעת טקסט בחג. התשובה בפנים

לכל חג יש את הבעיות ההלכתיות שלו, ולכל תקופה את השאלות המיוחדות לה. לקראת חג הסוכות הופנו אל הרב שלמה אבינר שורה של שאלות הקשורות לדיני החג - חלקן, כך נדמה, טרם הוזכרו בעולם ההלכה. השאלות פורסמו בפינת השו"ת (שאלות ותשובות) בעלון בתי הכנסת "עולם קטן", שחולק לקראת השבת האחרונה בבתי הכנסת ברחבי הארץ.

 

מאחר שבחול המועד נהוג שלא לכתוב כלל, או לכתוב ב"שינוי" (כלומר: משנים במשהו את אופן הכתיבה), אחת השאלות שנשלחה על ידי קוראים רבים היתה "האם מותר לשלוח הודעות sms במהלך חול המועד סוכות?". למתעניינים ענה הרב: "זו כתיבה מותרת".

 

על השאלה "האם מותר לכתוב בחול המועד כדי להתכונן למבחן הפסיכומטרי, שייערך מיד אחרי החג?" ענה הרב אבינר: "רק אם זה דבר האבד". (כלומר: רק במקרה שהשואל לא יכתוב בחול המועד ייגרם לו הפסד - יוכל לכתוב). הרב לא פירט האם סיכוי לפגיעה בציון במבחן הפסיכומטרי נחשב להפסד ממשי.

 

כמיטב המסורת, החוגגים יוצאים בימי החג לטייל ברחבי ארץ ישראל - וגם מזה עולות שאלות. כך למשל, נשאל הרב: "בימים אלה עם ישראל יוצא לחיק הטבע כדי לבלות. במסגרת טיול לגולן אנו רוצים לצלות בשר על מנגל, על יד מקום הלינה, אך ישנו חשש שצלו עליו בשר לא כשר. האם נצטרך רשת חדשה, או מספיק לבצע ליבון (חימום הרשת באש ישירה עד שהברזל הופך לבן) לקיימת?"  תשובת הרב היתה: "רשת חדשה או ליבון חמור - בעזרת מבער חזק".

 

שאלות נוספות שהופיעו השבוע בעלון, ושאינן קשורות לחג, היו: "לגבי אורך החצאית - האם מותר ללבוש חצאית קצרה, אבל כזו שגם כשיושבים היא מכסה את הברך?" (הרב שמואל אליהו ענה: אם צריך למתוח כל פעם את החצאית – אסור, כי לפעמים שוכחים למתוח); "האם מותר לעבוד בלי ציצית כשחם?" (הרב אבינר: תמיד ציצית, גם חייל); ו"האם צריך לברך ברכת 'אשר יצר' כשקמים לשירותים באמצע הלילה?" (הרב אבינר: כן).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הרב אבינר. הלכות לסוכות
צילום: גיל יוחנן
לשלוח או לא לשלוח, זאת השאלה
מומלצים