ה-BSA סומך על הקוד הפתוח כדי לחסוך בעלויות?
כנראה שגם לארגון ה-BSA אין כסף לשלם את הפרמיה של רישיונות שימוש לאירוח האתר על פלטפורמה של מיקרוסופט (החברה המייסדת של ארגון ה-BSA) ולהשתמש בתוכנה ללא רישיון לא היתה, מן הסתם אופציה ולכן הם בחרו בנתיב השפוי היחיד - להשתמש בקוד פתוח
את ארגון ה-BSA כנראה שאין צורך להכיר לקוראי הבלוג הזה. מדובר באיגוד של כמה מחברות התוכנה הקניינית הגדולות בעולם ובראשם חברת מיקרוסופט, ששם לעצמו כמטרה לרדוף ארגונים מסחריים המשתמשים בתוכנות חברי הארגון ללא רשיון, נוהג פסול שארגון ה-BSA עצמו נוהג משום מה לכנותו בשם "פיראטיות" למרות שהקשר בין שוד אלים של ספינות לבין שימוש בתוכנה ללא רישיון לא ממש ברור.
בימים אלו התבשרנו כי אותו ארגון פצח בקמפיין חדש בו הוא קורא לרבבות בני ישראל לחדש מסורת בית אבא כקדם ולהלשין לארגון על שכניהם, מעסיקיהם או סתם אנשים שהם חפצים ביוקרם, בלשון סגי נהור.
על נוהג זה של הארגון ועל שלל התנהגויות אנטי-סוציאליות אחרות (לפחות מנקודת מבטו של בעל עסק שומר חוק שמקבל מכתבים מאיימים מהארגון) כתבו כבר אחרים ואין לי הרבה מה לחדש בתחום, אבל במסגרת לחיצה אקראית על מודעה של הארגון שהובילה לאתר שבו ניתן להלשין, סליחה, למסור את פרטיהם של מפירי החוק, שמתי לב למשהו מוזר.
ה-BSA על אפאצ'י
בדיקה זריזה ב-Netcraft (אתר המאפשר לקבל דיווח מהי מערכת ההפעלה ותוכנת השרת שעומדת מאחורי אתרמסויים) אימתה את החשד: האתר שמפעיל ארגון ה-BSA כדי לאפשר דיווח עלמפירי חוק לכאורה מתבסס על תוכנת שרת בקוד פתוח בשם אפאצ'י ועל ספריית קוד פתוח בשם OpenSSL שמספקת שרותי הצפנה לאתר.
מן הסתם, את האתר תיכננה ומארחת חברת צד שלישי (לפי סימנים בקוד ה-HTML של האתר מדובר בחברת מקאן דיגיטל), כך שהעובדה שהארגון המזוהה יותר מכל על חברות תוכנה קנייניות ועם רשיונות תוכנה בתשלום מתארח על שרתים המריצים את פאר היצירה של הקוד הפתוח היא אירונית אבל אולי לא מפתיעה.
כנראה שגם לארגון ה-BSA אין כסף לשלם את הפרמיה של רישיונות שימוש לאירוח האתר על פלטפורמה של מיקרוסופט (החברה המייסדת של ארגון ה-BSA) ולהשתמש בתוכנה ללא רישיון לא היתה, מן הסתם אופציה ולכן הם בחרו בנתיב השפוי היחיד - להשתמש בקוד פתוח.
"מרושתים": לבלוג המלא