שתף קטע נבחר

קלאסיקה הונגרית - עוגה בחושה במילוי תפוחים

גם להונגרים יש פאי תפוחים קלאסי ונפלא משלהם, שאינו עגול, אלא חתוך לריבועים. בבצק יש שמנת חמוצה, שמעניקה לפאי רכות האופיינית לעוגות מזרח אירופה. התפוחים אינם פרוסים או חתוכים, אלא מגוררים גס ומתובלים, בין שתי שכבות בצק נימוח

עוגת תפוחים הונגרית

המרכיבים:

לבצק ‭16)‬ יחידות):

1/4 2 כוסות ‭315)‬ גרם) קמח

1‬ כפית אבקת אפייה

1/2‬ כפית מלח

225 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

2‬ חלמונים

1‬ כף ‭15)‬ גרם) שמנת חמוצה

1 חלמון טרוף ב־‭1/2‬ כפית מים, להברשה

אבקת סוכר לקישוט

למלית:

8‬ תפוחי גרנד, קלופים ומגורדים גס (אפשר במעבד מזון)

1/4 1  כפות מיץ לימון טרי

1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

1/4 1 כפיות קינמון

1/2‬ כפית אגוז מוסקט טחון

גרידה מ-‭1/2‬ לימון

 

הכלים: תבנית מרובעת בגודל ‭20X20‬ ס”מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק:‬ מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערת מיקסר מקציפים מעט את החמאה עם הסוכר לתערובת קרמית רכה. מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומערבלים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבלים מעט, רק עד שהתערובת מתאחדת. מכסים ומניחים במקרר 30 דקות.
  4. המלית:‬ בקערה גדולה מערבבים את התפוחים המגוררים עם מיץ הלימון. מניחים במסננת מעל לקערה, מכסים ומניחים במקרר 1 שעה. מסננים וסוחטים את התפוחים היטב בידיים מספר פעמים, עד שהם יבשים ואינם מגירים נוזלים. מערבבים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט וגרידת הלימון בקערה קטנה, מוסיפים לתפוחים ומערבבים.
  5. ההרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  6. מהדקים מחצית מהבצק לתחתית התבנית בעובי ‭1/2‬ ס”מ בידיים מעט מקומחות. מניחים את התפוחים מעל.
  7. מרדדים את הבצק שנותר בין 2 דפי נייר אפייה לעובי ‭1/2‬ ס”מ. מסירים את הדף העליון והופכים את הדף התחתון עם הבצק על התפוחים. מסירים את הנייר ובסכין קטנה מסירים עודפי בצק מסביב.
  8. מחוררים את הבצק במספר מקומות במזלג ומברישים בחלמון הטרוף. אפשר לקשט את הבצק העליון בפסי שתי וערב במזלג או סכין.
  9. אופים כ-40 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מצננים בתבנית על רשת. בוזקים אבקת סוכר מעל, חותכים ל־16 ריבועים בסכין משוננת ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
פאי - אבל מרובע. עוגת תפוחים הונגרית
צילום: רונן מנגן
מומלצים