מנכ"ל אנרון לשעבר נדון ל-24 שנות מאסר
ג'פרי סקילינג נדון ל-24 שנים וארבעה חודשים בכלא על חלקו באחת השערוריות הפיננסיות הגדולות ביותר בתולדות ארה"ב - קריסת חברת האנרגיה אנרון שמחקה עשרות אלפי משרות בארה"ב ויותר מ-60 מיליארד דולר מכספי המשקיעים
ג'פרי סקילינג, מנכ"ל אנרון לשעבר, נדון היום ביוסטון טקסס ל-24 שנים ו-4 חודשים מאסר בפועל, על חלקו בפרשת ההונאה שהובילה לקריסתה של חברת האנרגיה אנרון.
סקילינג הודיע מייד כי יערער על חומרת העונש. השופט הורה לו להישאר במעצר בית, תוך שהוא נושא על עצמו אזיקים אלקטרוניים, עד אשר יתייצב לריצוי מאסרו בכלא.
לפני קריאת גזר הדין, נאלץ סקילינג להקשיב לעדותם של שבעה קורבנות מקריסת החברה, שהיתה החברה השביעית בגודלה בארה"ב לפני שפשטה רגל ב-2001. השופט, סים לייק, התיר לנפגעים לספר בשימוע כיצד השפיעה קריסת החברה על חייהם, ביניהם עורך דין שמייצג אנשים שאיבדו את חסכונותיהם ותוכניות המניות שלהם.
פשיטת הרגל של אנרון מחקה אלפי משרות - 21 אלף עובדי אנרון מצאו את עצמם ללא עבודה וללא פנסיה - יותר מ-60 מיליארד דולר בכספי משקיעים נמחקו אף הם וכמותם יותר מ-2 מיליארד דולר בתוכניות פנסיה. עורך דינו של סקילינג, דניאל פטרוצ'לי, אמר כי "לאנשים שנפגעו מפשיטת הרגל יש רגשות חזקים בנושא. אבל זה לא תורם לקביעת גזר הדין ההגיוני שיקבל סקילינג".
סקילינג הורשע במאי ב-19 סעיפי אישום, ביניהם הונאה, קשירת קשר, סחר במידע פנימי ושקר למבקרי חשבונות. הוא זוכה מ-9 סעיפי אישום של סחר במידע פנימי. הרשעתו של מייסד אנרון ומנכ"לה לשעבר, קנת' ליי, שעמד למשפט ביחד עם סקילינג ב-10 סעיפי אישום, נמחקה בעקבות מותו.
השופט קבע בפסק הדין כי סקילינג וליי שיקרו לגבי מצבה הפיננסי של אנרון, וידעו שאשליית הצלחתה היא תוצר של תרגילים חשבונאיים שהסתירו את חובותיה וניפחו את רווחיה. סקילינג טען במהלך ואפילו אחרי משפטו כי הוא חף מפשע, והתעקש כי לא התבצעה שום הונאה באנרון פרט להונאה שביצעו מספר מנהלים לצורך רווחים אישיים. לטענתו, החברה קרסה בגלל סיקור שלילי בעיתונות ואובדן אמון השוק.
מאז האירוע הסתבך סקילינג פעמיים עם החוק בשל שכרות פומבית. הוא ביקש מהשופט להישאר חופשי בערבות עד לערעור. לייק צפוי לפסוק היום גם בעניין זה. התביעה דרשה מסקילינג להחזיר 183 מיליון דולר, שלטענתם הרוויח מההונאה באנרון. ממשלת ארה"ב חילקה את הסכום בין סקילינג וליי, אך מותו של ליי הותיר את סקילינג עם כל החוב.
סקילינג נולד בפיטסבורג וגדל בניו-ג'רזי ושיקגו. הוא עבד באנרון 11 שנים. בפברואר 2001 נכנס לתפקיד המנכ"ל, אך התפטר במפתיע שישה חודשים לאחר מכן, וטען כי סיבת ההתפטרות היא רצונו לבלות יותר זמן עם משפחתו. התביעה טוענת כי סקילינג עזב את אנרון בגלל שידע כי החברה עומדת לפני פשיטת רגל.
אנרון. אחת השערוריות הגדולות בתולדות ארה"ב
מומלצים