על טכנולוגיה, חוכמת המונים, והעולם השטוח
ארגון 2.0:
ארגונים רבים מרבים לעסוק כיום בלמידה ארגונית ובניהול הידע. גם בישראל, המגמה הזו הולכת ומתרחבת, ככל שהתחרות בשוק מתעצמת, והצורך לפתח מוצרים ושירותים חיוניים ללקוחות שיהיו חדשניים ואטרקטיביים - גובר. ארגון המעוניין להוביל בתחומו, משקיע משאבים ארגוניים משמעותיים על מנת למצות את המיטב והמירב מהידע ומהניסיון הנצבר אצל המנהלים והעובדים בו. ארגונים מבינים כי עליהם להשתנות, להפוך להיות ארגונים בהם מתקיים ניהול (בעידן ה)ידע.
שיתוף ידע 2.0:
בעבר, המאמצים הארגוניים נטו לכיוון הקמה והטמעה של מערכות מידע ארגוניות, אשר התמקדו ב 'ארגון במרכז' מתוך ציפייה כי בעקבות כך יעמוד גם 'האדם-במרכז'. אנחנו רואים כיום 'התפכחות' ממגמה זו, ומה שמסייע לכך בארגונ ים, הוא אימוץ הולך וגובר של יישומים וטכנולוגיות המאפשרים שיתוף בידע, כשבמרכזם עומד היחיד ולא הארגון.
שיתוף ידע זה, מתרחש בצורה טבעית ונוחה, מרצון, באמצעים כמו אתרי-ידע אישיים בארגון (בלוגים), רשתות חברתיות של בלוגים, וגם אתרי יצירה-במשותף של ידע, דוגמת Wiki סביב נושאי-ליבה המעסיקים את הארגונים. קיימים בארץ יישומים מרתקים של WIKI במגזרים שונים: מהעסקים ועד לאקדמיה. השיתוף הופך להיות על כן, יעיל, אפקטיבי ונגיש לכולם: קוראים ככותבים
'חוכמת המונים' ב 'עולם השטוח':
שני ספרים מרתקים ראויים להיקרא בהקשר זה: הראשון - 'חוכמת ההמונים' של ג'יימס סורווייצקי, המדגים בצורה מרתקת כי רבים יודעים יותר והחלטותיהם טובות יותר מאשר של מעטים 'ידענים' ובקיאים. הספר השני, 'העולם הוא שטוח', של טום פרידמן, מסביר למה חוכמת ההמונים רלוונטית לעולם של ימינו.
שיתוף ידע על ניהול ידע בישראל:
לב-לבו של תחום ניהול הידע, הוא שיתוף בידע. ומה אם כן על פתוח גוף הידע על ניהול ידע בישראל? בעשור האחרון, פועלים בארץ רבים מאוד העוסקים בנושא: מנהלי ידע בארגונים, חברות ייעוץ, ספקי פתרונות. כולם 'נושאים את שם' ניהול הידע בפיהם, כמובן, כל אחד על פי האג'נדה שלו. הנה אם כן שימוש בטכנולוגיה רלוונטית לקידום הנושא של ניהול הידע בארץ: על מנת לקדם את השיתוף של הידע בתחום ניהול הידע בישראל, אני מזמין את כל המעוניינים בכך, להיכנס לאתר ה Wiki החדש על ניהול הידע בישראל,
בכתובת זו. האתר הזה הוקם כשבמרכזו רעיון אחד: מינימום ניהול מרכזי והתערבות בתוכן. ההנחה היא, כי באתר מקצועי זה, כל מי שמעוסק בנושא ומעוניין בכך, יוכל לתרום את תרומתו. הידע שיווצר באתר, יממש את העיקרון של שיתוף ידע, בצורה שקופה, נגישה וזמינה לכל.
ועכשיו, נותר רק להמתין ולראות אך והאם הטכנולוגיה המאפשרת שיתוף, מסייעת ביצירת גוף הידע על ניהול הידע בישראל.
מרושתים: לבלוג המלא