פרס: כנשיא - אחתום על שחרור אסירים
המשנה לראש הממשלה, ששמו הוזכר כמועמד לתפקיד הנשיא התשיעי של מדינת ישראל, נפגש בימים האחרונים עם חברי כנסת מהמרכז והשמאל כדי לגייס תמיכה. בפגישות פורש המשנה לראש הממשלה את משנתו המדינית וגם מציין שהוא עדיף על ח"כ ריבלין בשל עמדתו החיובית בנוגע לשחרור אסירים פלסטינים
המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, מקיים בימים האחרונים פגישות עם חברי כנסת, במהלכן הוא פורש את חזונו על עתיד המזרח התיכון, תוכניותיו לפתח את הגליל והנגב וגם לא שוכח את עמדתו בנוגע לשחרור אסירים פלסטינים - סוגייה שעשויה להיות מכרעת במסגרת פרשת החיילים החטופים. לחברי הכנסת ברור כי מדובר בניסיון של פרס לזכות בקולות נוספים במרוץ לנשיאות.
פרס מנסה לשכנע את מי שעדיין לא החליט עבור מי להצביע. היום (ד') הוא נפגש עם חברי הכנסת של מרצ, כאשר ה"תירוץ" לפגישה היה החזון המדיני שלו. במהלך השבוע הספיק המשנה לראש הממשלה להיפגש עם חברי כנסת מהעבודה, הגמלאים והסיעות הערביות.
חברי הכנסת מהאגף השמאלי של מפלגת העבודה, ממרצ ומהסיעות הערביות אומרים שבמסגרת השיחות הרבות שמקיים פרס הוא מזכיר להם את היתרון שיש לו על פני המועמד האחר, ח"כ ראובן ריבלין, בעיקר בתחום המדיני. פרס ניסה, בינתיים ללא הצלחה, לשכנע את אותם חברי כנסת לתמוך בהצבעה גלויה בבחירות לנשיאות. "אם רוצים לקדם את הנושא המדיני צריך נשיא תומך", אמר פרס בהתייחסו לכך שריבלין כיו"ר כנסת, לא תמך בראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, בנושא תוכנית ההתנתקות.
במשכן אומרים כי פרס ומקורביו אמרו לחברי הכנסת מהשמאל כי אם ייבחר לתפקיד הנשיא הוא ישקול בחיוב לתת חנינה לאסירים פלסטינים במסגרת של מהלך של החזרת החיילים החטופים. לעומת זאת בכנסת בטוחים כי ריבלין לא יחתום על חנינה לאסירים פלסטינים.
את הדברים מאשרים גם חברי כנסת בסיעת העבודה, ששמעו דברים דומים מפרס כבר בשבוע שעבר. הדברים הועברו גם לחברי כנסת מהסיעות הערביות שאמרו ש"מדובר בנושא רגיש".
דוברו של פרס, יורם דורי, מכחיש את הדברים ואומר כי פרס ומקורביו מעולם לא אמרו את המיוחס להם.