שתף קטע נבחר

מכינים סלט פאתוש: ארוחה שלמה בקערה אחת

המון ירקות טריים, מגוון עשבי תיבול רעננים, פיסות פיתה פריכה וקוביות חמות של גבינת עיזים מטוגנת - כך מכין חוסאם עבאס את סלט הפאתוש שלו. גיא רובננקו יצא ללמוד ממנו איך מכינים

 
אחרי שלמדנו להכין מקלובה בקלות ולרוקן קישואים, נלמד הפעם איך מכין חוסאם עבס את סלט הפאתוש שהוא מגיש במסעדה.
 
כמו במטבחים עממיים רבים, גם המטבח הערבי פיתח מתכונים שנועדו לנצל שאריות, במקרה הזה לחם יבש. הסלט מבוסס על שפע של ירקות שאליהן מוסיפים קוביות של פיתה יבשה שטוגנה ומה שמתקבל זה סלט משביע במיוחד. חוסאם מוסיף לפאתוש שלו גם קוביות גבינת עיזים שטוגנו בשמן עמוד, מה שהופך אותו לארוחה קלה ומשביעה.
 

סלט פאתוש

המרכיבים:
1 פיתה
שמן, לטיגון עמוק
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
4 מלפפונים ירוקים טריים, חתוכים לקוביות קטנות
3 צנוניות, חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק (לא חריף), חתוך לקוביות קטנות
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
1/2 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות
1/2 צרור נענע, קצוצה גס
100 גרם גבינת צאן מלוחה, חתוכה לקוביות (אפשר להשתמש בגבינת חלומי איכותית)
שמן זית, לטיגון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כפית סומאק
1 כפית מלח
 
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הפיתה לקוביות בגדול 1 סמ"ר ומטגנים אותן בשמן עמוק חם מאוד עד שיזהיבו. מסננים.
  2. מניחים את כל הירקות בקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה ואת הנענע. מערבבים.
  3. מסננים את קוביות הגבינה ומטגנים אותן במעט שמן זית. מוסיפים לסלט.
  4. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את קוביות הפיתה, הסומאק והמלח ומערבבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
ארוחה קלה ומהירה. סלט פאתוש
צילום: דלית שחם
מומלצים