תאילנדי מתוק: אורז דביק, טפיוקה ופירות
הרעיון של מנה מתוקה בסוף הארוחה הוא לגמרי לא תאילנדי. למרות זאת, הנה כמה מתכונים תאילנדים לחלוטין שבטוח יעברו אצלכם בתור קינוח
בננה מבושלת בחלב קוקוס | אורז דביק עם מנגו | טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות טריים | חבילות מאודות של אורז דביק ובננות |
קינוחים הם המצאה מערבית. זה לא שבתאילנד לא אוכלים מאכלים מתוקים, ההיפך הוא הנכון, התאים אוכלים המון מתוק. אבל הרעיון של מנה מתוקה שמוגשת בסוף הארוחה הוא לגמרי לא תאי. יש מגוון עצום של ממתקים תאיים, אולם רוב המערביים ימצאו אותם מוזרים מעט. כמו למשל פירות מלאכותיים שנראים כמו פירות שעושים ממרציפן, אלא שבמקום מחית של שקדים וסוכר, הם מיוצרים ממחית שעועית אדומה שהומתקה. איך אומרים? טעם נרכש.
מנות מתוקות מוגשות באירועים מיוחדים ובחגים ולא בתום הארוחה. אם אתם לא יכולים לוותר על קינוח, אפשר להגיש בתום ארוחה תאית פירות טריים או להגיש מנה תאית מתוקה שגם אם היא לא נוצרה כקינוח, היא בהחלט יכולה לתפקד ככזה. הנה ארבעה מתכונים שהם גם תאיים למהדרין וגם יכולים להיחשב קינוח מתוק וטעים לפי הסטנדרט האירופי.
זה רק נראה כמו מרציפן. דוכן מתוקים תאי (צילום: נועם רוזנברג)
- רוצים עוד אוכל תאילנדי? לא מכירים את כל המונחים? כתבת המבוא תסביר לכם הכל על אוכל תאילנדי
בננה מבושלת בחלב קוקוס - גלואי בואה צ'י
המרכיבים:
2 כוסות חלב קוקוס
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 בננות גדולות, חתוכות לעיגולים
אופן ההכנה:
- מניחים את חלב הקוקוס, הסוכר והמלח בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הבננות, מורידים את הלהבה ומבשלים שלוש דקות. מורידים מהאש, ומניחים להצטנן מעט לפני שמגישים. המנה צריכה להיאכל פושרת.
אורז דביק עם מנגו - קאו נייאו מאמואנג
מתכון באדיבות יריב מלילי, בית תאילנדי
המרכיבים (לארבע מנות):
1 כוס אורז דביק
1/2 כוס סוכר
1 ליטר חלב קוקוס 1 כפית שטוחה מלח
4 מנגו מאיה בינוניים ומצוננים היטב
אופן ההכנה:
- משרים את האורז במים פושרים למשך כשעה. שוטפים ומסננים.
- בסיר בינוני על אש נמוכה מבשלים את האורז עם סכור הדקלים, חלב הקוקוס והמלח למשך כחצי שעה עד ריכוך. משגיחים על האורז שלא יידבק לתחתית הסיר וייצרב. אם התבשיל נהיה סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים.
- קולפים את המנגו וחותכים לקוביות או לפלחים.
- להגשה: מסדרים מעט אורז מבושל בחלב קוקוס על צלחת ההגשה. מסדרים מעל מניפה של פרוסות מנגו או קוביות מנגו מצוננות.
אורז דביק עם מנגו. קאו נייאו מאמואנג (תמונה באדיבות TAT - לשכת התיירות התאית)
טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות טריים
המרכיבים:
לטפיוקה:
1/4 כוס גרגרי טפיוקה
2 כוסות מים
לרוטב:
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
להגשה:
2 כוסות פירות טריים חתוכים לקוביות (איזה שמתחשק)
אופן ההכנה:
- שמים את הטפיוקה והמים בסיר ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות תוך ערבוב. מצננים במקרר.
- שמים את חלב הקוקוס, המים, הסוכר והמלח בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס. מצננים במקרר.
- הגשה: מניחים כמה כפות מהטפיוקה בקערה, מוסיפים פירות ויוצקים מחלב הקוקוס.
יש גם בצבעים. גרגרי טפיוקה לא מבושלים (צילום: יעל גרטי)
חבילות מאודות של אורז דביק ובננות - קאו-טום-מט
מתכון באדיבות יריב מלילי, מסעדת "בית תאילנדי"
המרכיבים (4 מנות):
שני עלי בננה (לא הקליפות)
1 כוס אורז דביק מבושל (סטיקי רייס) - להכנת האורז משרים שלוש שעות במים. לאחר מכן מאדים 3-4 דקות עד ריכוך
1 פחית חלב קוקוס
7-8 כפות סוכר
2 בננות
אופן ההכנה:
- מייבשים את עלי הבננה כשלוש שעות בשמש.
- את האורז הדביק יחד עם חלב הקוקוס והסוכר מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה מאד תוך כדי ערבוב (עד שחלב הקוקוס והאורז מתאחדים). מקררים.
- מנקים את השלדה של עלי הבננה שייבשנו וחותכים את העלים לרצועות בגודל של 20 ס"מ על 20 ס"מ.
- את התערובת שבישלנו מניחים על כל רצועה במרכז (ברוחב של 4 ס"מ).
- חוצים את הבננות לרבעים ומניחים כל חתיכה במרכז של כל רצועה. מגלגלים כרול. סוגרים בעזרת קיסם (מי שמתעקש על אופן ההכנה האותנטי קושר את העלים).
- מאדים את הרולים כרבע שעה. ניתן גם להניח על הגריל - באופן הזה יש להשתמש בשכבה נוספת של עלה.