שתף קטע נבחר

 

"בריטניה הופכת למדינת מעקב אחר אזרחיה"

4.2 מיליון מצלמות מעקב פוקחות עין על תושבי בריטניה. לפי דו"ח שהוגש לפרלמנט הבריטי, כל אזרח במדינה מצולם בממוצע כ-300 פעמים ביום. מחבר הדו"ח: "לא מדובר רק בצורך להעיר את הציבור אלא גם את הפוליטקאים, ולוודא שרשויות אכיפת החוק יהיו מודעות לכך שיש קווים שאסור לחצות"

"אנחנו מתעוררים לחברת מעקב. אלה לא רק מצלמות ברחובות ודברים מהסוג הזה. מדובר גם בטכנולוגיה שמפקחת אחר כל תנועה ופעילות שלנו", כך מזהיר היום (ה') פקיד ממשל בריטי בדו"ח שהוגש לפרלמנט.

 

לדברי איש הממשל, ריצ'רד תומאס, בריטניה הופכת לחברה בה האזרחים מצולמים מאות פעמים ביום על ידי מצלמות ביטחון, ובה חברות יוצרות פרופילים על הלקוחות שלהן. יותר ויותר מידע אישי נאסף, לטענתו, על ידי סוכנויות ממשלתיות וארגונים מסחריים.

 

"בכל פעם שאנחנו נוהגים במכונית, משתמשים בטלפון הנייד ובכרטיסי האשראי שלנו, מבצעים חיפוש באינטרנט או עורכים באמצעותו קניות, נאסף עלינו מידע".

 

תפקידו של תומאס למסור דו"חות לפרלמנט בנושאים של פרטיות ושקיפות ציבורית. לדבריו, הבריטים מותירים "טביעת רגל אלקטרונית" ולפיכך יש מקום לדיון ציבורי, שייקבע גבולות ברורים.

 

לפי הדו"ח, העלייה במעקב נובעת מהחשש מפני מתקפות טרור. 4.2 מיליון מצלמות מעקב מפוזרות היום ברחבי בריטניה – ובממוצע, אזרח בריטי נלכד במצלמות כ-300 פעמים ביום.

 

ובמקביל, חברות בריטיות הגבירו את הפיקוח אחר עובדיהן. חלקן עושות זאת באמצעות מעקב אחר תנועת כלי הרכב של העובדים וחלקן על ידי ספירת ההקשות על מקלדת המחשב.

 

תומאס ציין כי להתפתחות אמצעי המעקב ישנם יתרונות, כמו המאבק בפשיעה ובטרור. עם זאת, הוא הדגיש כי יש חשש אמיתי שאיסוף חסר רסן של מידע יצור אווירה של חוסר אמון. "יש סכנה ליושרו של הפרט. עלולה להיות חדירה לפרטיות שלנו", אמר.

 

לדבריו, "יש צורך בדיון ציבורי. לא מדובר רק בצורך להעיר את הציבור אלא גם את הפוליטקאים, ולוודא שרשויות אכיפת החוק יהיו מודעות לכך שיש קווים שאסור לחצות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המפגעים בלונדון נקלטים במצלמות
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
"בגלל המאבק בטרור"
צילום: רויטרס
מומלצים