ליברמן: להפריד בין יהודים לערבים, כמו בקפריסין
השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן, קורא להעתיק את הדוגמה של קפריסין לישראל, ולהפריד בין יהודים לערבים, כולל ערביי ישראל. בראיון לעיתון הבריטי "טלגרף" אומר ליברמן: "מיעוטים מהווים בעיה בכל מקום בעולם. הפרדה בין שני העמים היא הפתרון הטוב ביותר". ח"כ טיבי תגובה: "אנחנו מלח הארץ, הוא מהגר פולש"
השר הטרי ציין כי נוכחותו של מיעוט ערבי במדינת ישראל היא "בעיה" וכי יש להפריד בין שני הלאומים. "הקמנו את ישראל כמדינה יהודית, ואני רוצה לשמור על צביונה של ישראל כמדינה יהודית וציונית".
בהתייחסו להתנחלויות, אמר ליברמן כי אין בכוונתו לתמוך בפינוי יישובים. לדבריו, מטרתו היא לשמור על ההתנחלויות לעת עתה על מנת לקבל "תמורה" עבורם: העברת אוכלוסיה ערבית לשטחי הרשות הפלסטינית.
"מיעוטים לעולם יהוו בעיה בכל מקום בעולם. אני חושב שהפרדה בין שני העמים היא הפתרון הטוב ביותר, וקפריסין היא הדוגמה הטובה ביותר לכך. לפני 1974, היוונים גרו לצד הטורקים, וזה הוביל לחיכוכים, שפיכות דמים וטרור. אחרי 1974 הוחלט שצד אחד של האי יהיה טורקי וצד אחר יווני. כיום, יש שם יציבות וביטחון".
המראיין ציין בפני ליברמן כי השינוי דרש עקירה בכוח של אלפי בני אדם מבתיהם, וזה השיב: "נכון, אבל התוצאה הסופית הייתה שיפור במצבם".
השר ליברמן התייחס לאיום האיראני מתוקף תפקידו החדש כשר לעניינים אסטרטגיים ואמר כי "בכל שבוע, מכריז נשיא איראן על כוונתו להשמידנו. איראן היא מרכז ציר הרשע. היא מהווה סכנה לעולם כולו, וישראל פשוט תקועה במיקום לא טוב. אנחנו נמצאים בקו החזית של מלחמת ציביליזציות, שבה עומד העולם החופשי מול האיסלאם הקיצוני".
תזכורת מהאי השכן: ב-1974 פלשה טורקיה לקפריסין, ודחקה את שליט הבובה מטעם יוון. הטורקים לא ויתרו והשתלטו על השליש הצפוני של האי, תוך שהם מאלצים 180,000 קפריסאים יווניים לברוח מבתיהם. ב-1983 הכריזו הקפריסאים הטורקים על מדינה נפרדת, והעניקו לה את השם הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין.
עד כה, טורקיה היא המדינה היחידה שהכירה ב'מדינה' זו. לפני שנתיים התקיים משאל עם באי בשאלת איחודו. הצפון הטורקי הצביע בעד אבל דווקא הדרום היווני התנגד, בין השאר מחשש לנהירה המונית של טורקים מהצפון העני לדרום המשגשג. זמן קצר לאחר מכן נכנסה קפריסין היוונית כחברה באיחוד האירופי. מאז הפכה סוגיית קפריסין למכשול הגדול ביותר בדרכה של טורקיה לחברות באיחוד. לאחרונה איימה קפריסין שתפעיל את זכות הוטו שלה על כניסת טורקיה לאיחוד אם הטורקים ימשיכו בסירובם לפתוח את נמלי הים והאוויר שלהם לספינות ומטוסים מקפריסין.
טיבי: "הוא מהגר פולש"
שרת החינוך, יולי תמיר, הביעה את מחאתה על דברי ליברמן, ואמרה כי "מדינה דמוקרטית בכלל ויהודית בפרט חייבת לתת מקום למיעוטים בקרבה, ועליה לעשות כל מאמץ לשתף אותם מעמדה של שותפות ושיוויון".
גם חבר הכנסת אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל) התייחס לדברי השר לענייני אסטרטגיה ואמר כי "דבריו של ליברמן הם קריאה לטיהור אתני". "הדברים מוכיחים כי הפירוש המעשי למדינה יהודית נע בין אפליה ממוסדת לבין גירוש האזרחים הרבים. היינו כאן לפני המהגר ליברמן, אנחנו מלח הארץ והוא מהגר פולש", אמר טיבי.
יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל, חבר הכנסת אורי אריאל, התייחס לדברי ליברמן, ואמר כי "דבריו על האיום שמהווים ערבי ישראל לקיומה הפיזי של המדינה, נכונים וצודקים". הוא הוסיף: "עכשיו, משנכנס לממשלה, נותר לראות מה יתממש מתוכניותיו לטפל באיום זה".
ואילו חבר הכנסת דב חנין (חד"ש) קרא לראש הממשלה, אהוד אולמרט, לפטר מיד את השר ליברמן, עקב התבטאויותיו. לדברי חנין, "הקריאה להפרדת הערבים מישראל היא גזענות בוטה והאמירה כי המיעוטים מהווים בעיה בכל מקום היא הצטרפות לאמירות האנשטימיות שכוונו תמיד נגד יהודים".