שתף קטע נבחר

 

אבו מאזן: "אין יום בלי פשע של הכיבוש ישראלי"

אבו מאזן נאם בפני אלפים בטקס האזכרה הממלכתי לציון שנתיים למותו של יאסר ערפאת: "ישראל הורגת נשים וילדים. אנחנו בחרנו בשלום, אבל ישראל צריכה להכיר בזכויותינו ולסגת לגבולות 67'. לא נוותר על אף שעל מאדמתינו"

"ישראל הורגת נשים, ילדים וזקנים. לא עובר יום מבלי שהכיבוש הישראלי יבצע פשע" - כך אומר היום (שבת) נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן) בנאום שנשא במוקטעה ברמאללה בעצרת לציון יום השנה השני למותו של יאסר ערפאת.

 

אבו מאזן הוסיף ואמר: "ישראל נוקטת נגדנו צעדים של מצור וענישה קולקטיבית, שבנוסף להתנחלויות ולגדר ההפרדה הפכו את ערינו לבתי כלא גדולים ולמחנות מעצר. ההתנחלויות לא חוקיות, וירושלים תהיה בסוף בירתנו. הגדר היא מציאות מלאכותית שנכפתה עלינו בכוח הכיבוש וגם היא, בעזרת האל, סופה להיעלם. לא יהיה ביטחון בצל הגדר וההתנחלויות".

 

נשיא הרשות אמר בהמשך נאומו כי העם הפלסטיני רוצה בשלום, אך תחת תנאים מסויימים עליהם לא יוותר: "על ישראל לסגת אל קווי 67' אם היא רוצה שלום. עליה להכיר בזכויותינו. הגיע הזמן שממשלת ישראל תבין שהמשך הכיבוש והכוח הצבאי, חזק ככל שיהיה, לא יכניעו את עמנו והמחיר לא לטובת ישראל.

 

"לא יהיה שלום כל עוד עשרת אלפים פלסטינים, ביניהם שרים, חברי פרלמנט וראשי עיריות, כלואים בבתי הכלא של ישראל. אני אומר לאסירים שלנו: אתם העניין הראשי שמעסיק אותנו מידי יום ולא נירגע עד אשר תצאו לחופשי. יציאתכם לחופש היא החופש של עמנו ושל מולדתנו.

 

"אנו הפלסטינים בחרנו בדרך השלום, דרך המשא ומתן. אימצנו את תפיסת הנשיא בוש לשתי מדינות ואימצנו את יוזמת השלום הערבית וגם יזמנו רגיעה חד-צדדית. אבל ממשלת ישראל מפספסת את ההזדמנויות לשלום ובורחת מהישיבה סביב שולחן המו"מ. במקום זה היא ממשיכה במדיניות ההתנחלויות, המצור והפלישה לאדמתנו, כמו שקרה בבית חנון".


אבו מאזן בעצרת. "לא עובר יום בלי פשעי הכיבוש" (צילום: איי.פי)

 

לדבריו, "נגמר בעולם עידן הכיבוש והדיכוי של עם לעם אחר. נמשיך להיאחז באדמתנו עד שנשיג את עצמאותנו. שבועתו של ערפאת היא שבועתנו וגורלו הוא גורלנו. לפיד החירות שנשא ערפאת מ-65' ימשיך להיות מורם על ידינו למרות פשעי הכיבוש". 

 

ברכה: אסור לישראלים לעמוד מנגד

ראש סיעת חד"ש, חבר הכנסת מוחמד ברכה, נאם גם הוא בעצרת, והוצג בפני האלפים כ"נציג הפלסטינים תושבי שטחי 1948". ברכה פתח באזכורו של "ערפאת, מנהיגנו הדגול, שהיכה את אויביו מתוך המצור", והמשיך את נאומו מלא המחמאות לערפאת תוך גינוי קשה של התקרית בבית חנון.

 

"אנו אומרים לעם בישראל שהביטחון שלכם לא יבוא באמצעות הריגת ילדינו", אמר ברכה, "אתם חייבים להפסיק לעמוד מנגד לנוכח מה שקורה לבני עמנו. נעליו של הילד מבית חנון דורכות על ראשה של האימפריה הישראלית". 

 

בהמשך נאומו גרף ברכה תשואות מההמונים כשתייחס לשר איבגדור ליברמן ואמר: "ליברמן רוצה לגרש אותנו, אבל אנחנו נשאר פה גם אחרי שיילך".

 

ח"כ אחמד טיבי לא הגיע לעצרת, אך אמר כי "ערפאת איננו, אבל הכאפייה שהיא סמל המאבק לחירות פלסטין, ממשיכה להתנוסס. הוא מנהיג של עם שלם וקבורתו ברמאללה זמנית עד שיועבר לקבורה בירושלים".

 

מאז שעות הבוקר הגיעו לחלקת הקבר של ערפאת במוקטעה אלפי אנשים והניחו זרי פרחים על קברו של ערפאת. גורמים ברשות מציינים כי הרחובות המובילים אל המוקטעה חסומים במכוניות של אנשים נוספים שעושים את דרכם למקום. בטקס הזיכרון משתתפים גם מנהיגי כל הארגונים הפלסטינים, נציגי הסגל הדיפלומטי ברשות, וכן חברי כנסת מהמפלגות הערביות ופעילי שלום ישראלים.

 

"ישראל תצטער על ההזדמנות שהחמיצה עם ערפאת"

משאלי רחוב שנערכו בתקופה האחרונה ברשות הפלסטינית מצביעים על כך שהנשיא לשעבר אולי מת, אבל רוחו עדיין חיה ומפעמת בשטחי הרשות. לפי סקרים אחרונים, הציבור הפלסטיני עודנו משוכנע כי ערפאת, שמת ממחלה בבית חולים בפריז, הורעל על ידי סוכנים של ישראל, ולא מת מוות טבעי.

 

הפעילויות והטקסים לזכרו של ערפאת נערכו בימים האחרונים בכל כפר ויישוב בשטחי הרשות, וכמעט בכל מקום ניתן למצוא אנדרטה המנציחה את המנהיג המנוח.

 

עיתונאי פלסטיני המסקר את לשכת נשיא הרשות אמר כי עד היום פקידי הלשכה, ובמיוחד אנשי המשמר הנשיאותי, מעלים את זכרו של ערפאת ומרבים לדבר עליו. לדבריו, "ישנה תמימות דעים כי אם ערפאת היה בחיים, המצב היום היה שונה".

 

"אולי לא הייתה עדיין קמה המדינה הפלסטינית המיוחלת", הוסיף, "אבל בוודאי לא היה קורה מה שקרה בבחירות. גם לא בטוח בכלל שהבחירות היו מתקיימות. אין לאף אחד ספק שישראל עוד תצטער על ההזדמנות שהיא פספסה להגיע להסכם עם ערפאת".

 


פורסם לראשונה 11/11/2006 12:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
אבו מאזן ליד קבר ערפאת
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
מתגעגעים למנהיג (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
המונים בלוויתו של ערפאת, לפני שנתיים
צילום: איי פי
מומלצים