שתף קטע נבחר

 

האם הולנד תהיה הראשונה לאסור עטיית רעלות?

סערת הרעלות, שעברה כבר בבריטניה, איטליה ושבדיה, נודדת להולנד: הממשלה ההולנדית פועלת לקדם חוק שיאסור באופן גורף על עטיית רעלה במדינה, משיקולים ביטחוניים. ארגונים מוסלמיים במדינה מיהרו למחות בטענה שמספר הנשים שעוטות רעלה בהולנד לא עולה על חמישים

הסערה שהתעוררה ברחבי אירופה בנוגע להשתלבותם של מוסלמים בחברה האירופית מסרבת לגווע, וגם ההולנדים רוצים חלק בחגיגה. העיתון הבריטי "גארדיאן" דיווח הבוקר (שבת) כי ממשלת הולנד מבקשת לחוקק חוק שיאסור על עטיית רעלות בציבור.

 

הקואליציה הימנית של הולנד הודיעה אמש כי היא תחפש דרך להוציא מחוץ לחוק את כל כיסויי הפנים של נשים מוסלמיות. היסודות לחוק החדש הונחו כבר בסוף השנה שעברה, כאשר הפרלמנט ההולנדי אישר הצעת חוק האוסרת על חבישת כיסוי פנים בתחבורה ציבורית ובבתי ספר.

 

שרת ההגירה ההולנדית, ריטה וורדונק, אמרה כי כעת מבקשת הממשלה לאסור לחלוטין על עטיית רעלות בציבור למרות  שחקיקה מסוג זה עלולה להתנגש עם חוקי חופש הדת במדינה. "הקבינט רואה בעטיית בורקה דבר לא רצוי אך לפי שעה לא יכול להטיל עליה איסור מוחלט", אמרה. לטענתה, החוק הנוכחי האוסר על עטיית רעלות או כיסויי גוף מלאים בתחבורה ציבורית ובבתי ספר אינו מספיק ויש מקום להרחיבו.

 

אם ההצעה תאושר, הולנד תהיה המדינה הראשונה באירופה שבה יחול איסור גורף על עטיית רעלות, למרות שבכמה מדינות אחרות כבר הוגדרו מקומות בהם הלבוש אסור. חוק שכזה לא מתיישב בהכרח עם חוקים ליברליים אחרים בהולנד, המתירים שימוש בסמים, זנות והמתת חסד, אך מהווה המשך לחוקי ההגירה הנוקשים שאושרו שם בשנים האחרונות.

 

הויכוח על הרעלות מסעיר את אירופה 

מתיחות על רקע דתי בהולנד גברה בשנת 2004, בעקבות הירצחו של הבמאי תיאו ואן-גוך על ידי חמוש הולנדי ממוצא מרוקני. ארגונים מוסלמיים במדינה מעריכים כי רק כ-50 נשים מתוך כמליון מוסלמים הולנדים עוטות רעלה, אך לטענתם האיסור יגביר את תחושת הניכור שלהן. ראש ארגון הגג של הארגונים המוסלמיים בהולנד, איהאן טונקה, אמר כי "מה שהממשלה עושה הוא לגמרי לא פרופורציונאלי ביחס למספר הנשים שמסתירות את פניהן ברעלה".

 

רק באחרונה התחוללה בבריטניה סערה דומה, כאשר שר החוץ לשעבר, ג'ק סטרו, פירסם טור בעיתון ובו כתב כי הוא נוהג לבקש מנשים מוסלמיות המבקרות בלשכתו להסיר את רעלותיהן. ראש הממשלה, טוני בלייר, גיבה מאוחר יותר את סטרו ואמר: "זהו סמל של הפרדה, ולכן הוא גורם לאנשים מחוץ לקהילה המוסלמית להרגיש שלא בנוח". עם זאת, בלייר הבהיר כי אין לחייב נשים מוסלמיות שלא לחבוש את הרעלות.

 

גם ראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, אמר כי נשים מוסלמיות החיות באיטליה אינן צריכות "להתחבא מאחורי הרעלה", אם ברצונן להשתלב ולהפוך לחלק מעתידה של המדינה.

 

התבטאות דומה נשמעה מפיה של השרה לענייני אינטגרציה של שבדיה, ניאמקו סבוני בת ה-37, שאמרה בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס כי היא עוקבת בעניין רב אחרי הפולמוס הציבורי שהתעורר בשבדיה ובמדינות נוספות באירופה סביב הדרישה לאסור על רעלות בבתי ספר. "איפה נכתב בקוראן שילדות צריכות לעטות רעלה? זה לא נכתב בשום מקום. המטרה של הרעלה היא לגרום לאישה להסתיר את קסמה מפני גברים", אמרה סבוני והוסיפה: "מטרתה של הרעלה היא לבודד את הנערה מהסביבה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים