לראשונה: דרום אפריקה תאפשר נישואי גייז
חוק חדש שקיבל הפרלמנט הדרום-אפריקני מאפשר לראשונה נישואים בין בני זוג בני אותו מין. ויש גם קריצה לשמרנים: עורך טקסי נישואים לא חייב להשיא הומואים ולסביות אם מדובר בפגיעה "באמונתו, דתו או מצפונו"
בישראל הם נדחקו לאיצטדיון סגור , אך בדרום אפריקה הם זוכים להישג דרמטי: הפרלמנט של דרום אפריקה אימץ היום (ג') חוק חדש המעגן לראשונה נישואים חד-מיניים. עם היכנסו של החוק לתוקף יוכלו הומוסקסואלים ולסביות להינשא זה לזה, ללא הבדל דת, גזע או מין.
החוק החדש מאמץ בעצם מעין הסדר "ברית זוגיות אזרחית". הוא מקנה את הזכות להינשא לכל אדם ונמנע מלנקוט לשון זכר או נקבה. החוק הוא בעצם יישור קו עם פסיקה של בית המשפט החוקתי במדינה מדצמבר אשתקד. בית המשפט הכריע אז כי החקיקה הנוגעת לנישואים במדינה אינה חוקתית ומפלה זוגות חד-מיניים. הרכב השופטים הורה על שינוי חוק הנישואים עד ה-1 בדצמבר השנה.
היום, לאחר חודשים ארוכים של דיון ציבורי סוער, הצליח הפרלמנט להעביר את החוק. 230 חברי פרלמנט תמכו בו, 41 התנגדו ושלושה נמנעו. בטרם ייכנס לתוקף, אמור החוק לעבור אישרור נוסף על ידי המועצה הלאומית של הפרובינציות, אולם ההליך נחשב פורמלי בלבד. לאחר מכן יחתום על החוק הנשיא, טאבו מב'קי, והוא ייכנס באופן רשמי לספר החוקים.
לשון החוק, כאמור, אינה מציינת מין או מגדר, אך מתייחסת במפורש לנישואים חד-מיניים ומציינת כי עורכי הטקסים אינם חייבים לערוך טקס נישואים בין זוגות בני אותו מין אם הדבר גורם לפגיעה ב"מצפונם, דתם או אמונתם".
דרום אפריקה היתה המדינה הראשונה שאסרה כל אפליה על רקע נטיה מינית. זאת ב-1994, אז הסתיים שלטון האפרטהייד במדינה והתקבלה חוקה. תומכי החוק נאלצו להתגבר על ביקורת שמרנית קשה. "כשהקמנו את הדמוקרטיה שלנו, רצינו לבדל את עצמנו מהעבר הלא צודק והכואב. הצהרנו שדרום אפריקני לעולם לא יופלה עוד על בסיס צבע, אמונה, תרבות או מין", אמר שר הפנים הדרום-אפריקני, נוסיביווה מפיסה-נקאקולה, בדיון באסיפה הלאומית.
חבר הפרלמנט הנוצרי, קנת' משוהה, אמר עם זאת כי זהו "היום העצוב ביותר ב-12 שנות הדמוקרטיה". הוא הזהיר מכך ש"דרום אפריקה מעוררת את זעמו של האל" בחקיקה החדשה.