שתף קטע נבחר

 

2006: עלייה של 20% בפניות על תקיפה מינית

נתוני מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית מגלים כי בתשעת החודשים הראשונים של 2006 טופלו 6,270 פניות חדשות, לעומת 5,230 פניות בתקופה המקבילה אשתקד. 42.4% מהפניות היו בגין אונס או ניסיון אונס. מסקר נוסף התברר: 36% מהגברים סבורים כי אשה חייבת לדווח לבעלה על כל דבר שהיא עושה

6,270 בני אדם פנו למרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בתשעת החודשים הראשונים של 2006 - נתון המהווה עלייה בשיעור של כ-20 אחוז לעומת מספר הפונים בתקופה המקבילה אשתקד, אז נרשמו 5,230 פניות. כך עולה מסיכום נתונים עדכני של מרכזי הסיוע לקראת היום הבינלאומי לציון המאבק באלימות נגד נשים, החל ב-25 בנובמבר.

 

פילוח הפניות מראה כי 2,146 פניות היו בעקבות מעשי אונס או ניסיון אונס (42.4%),1,241 פניות בגין גילוי עריות (24.5%), 658 מהפניות בעקבות מעשים מגונים (13.3%), 765 בגין הטרדות מיניות (15%), 241 פניות בשל מקרים של אונס קבוצתי או תקיפה מינית קבוצתית (4.8%) ו-19% מהפונים והפונות לא ציינו את סוג התקיפה שעברו. כ-85% מהפונים הן נשים.

 

עוד עולה מהנתונים כי רק 11% מהקורבנות ציינו כי התוקף היה זר להם לחלוטין. כמעט 90% ציינו שהייתה להם היכרות מוקדמת כלשהיא עם התוקף - בן משפחה, בן זוג, מכר, מעביד, מורה, מטפל ועוד. כ-51% מהפניות נוגעות לאלימות מינית שהופנתה כלפי ילדים, ילדות ונוער עד גיל 18.

 

סקר אחר, שנערך על ידי מכון מחקר "מדגם" עבור הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה, גילה כי כ-60% מהציבור הישראלי סבור שצעקות, יחס משפיל, מניעת חופש, הגבלות כלכליות ובידוד אינם נכללים בהגדרה של "התנהגות אלימה" ביחסים שבין בני-זוג. כ-80% מהציבור סבורים שביחסים בין גברים ונשים רק אלימות פיזית נחשבת כאלימות של ממש.

  

עוד הראו הממצאים כי רק כמחצית מהציבור מתייחס לאיומים כסוג של אלימות; כ-40% מהגברים סבורים כי זכותו של הגבר לאסור על בת הזוג לצאת בלבוש שאינו מוצא חן בעיניו; וכ-36% מהגברים סבורים כי אשה חייבת לדווח לבעלה על כל דבר שהיא עושה.

 

לא מתנערים מהסטריאוטיפים

"החברה הישראלית מציינת השנה את יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים על רקע המקרים הקשים של עבריינות ואלימות מינית שנחשפו בחודשים האחרונים באמצעי התקשורת", אומרת מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע, טל קרמר-ודעי. "מאחורי הכתבות, הצילומים והטשטושים הטלוויזיוניים מסתתרים נפגעות ונפגעים אמיצים שהחליטו לספר את סיפור הפגיעה הקשה שעברו. השיח הציבורי שנוצר בעקבות סיפורים אלה חושף סטריאוטיפים קשים שרוב הציבור, לצערנו, עדיין מחזיק בהם ומאמין כי הקורבנות אשמים בתקיפה שעברו".

 

קרמר-ודעי סבורה כי החשיפה התקשורתית בחודשים האחרונים לנושא האלימות המינית תרמה לעלייה במספר הפניות למרכזי הסיוע. "בשנה הקודמת נרשמה עלייה של 11%, לעומת השנה בה יש עלייה בשיעור כמעט כפול. אין ספק שהצפת הסיפורים בתקשורת עורר את הנושא. עם זאת, צריך לזכור שלצד החשיפה החיובית, ישנו צד נוסף שהוא הפחד של נפגעות ונפגעים מהחשיפה והמחיר שהם משלמים בגינה".

 

לדברי המנכ"לית, במרכזי הסיוע מקווים כי יותר מתמיד, ימצאו הנפגעות והנפגעים סעד ותמיכה - לא רק במרכזי הסיוע, אלא גם במשטרה, בבתי החולים ובבתי המשפט. "אנו קוראות ביום זה לציבור הגברים במדינה: האבות של, האחים של, הילדים של, בני הזוג של, להצטרף אלינו למאבק החברתי הזה כדי להפוך את החברה בישראל לחברה המושתתת על כבוד, שוויון ורעות בין המינים".

 

ניתן ליצור קשר עם מרכזי הסיוע ברחבי הארץ דרך האתר www.1202.org.il ובאמצעות קווי הסיוע, 1202 ו-1203.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ב-90% מהמקרים: התוקף לא היה זר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ג'ו קוט
כמחצית מהפניות: אלימות כלפי קטינים
צילום: ג'ו קוט
מומלצים