שתף קטע נבחר

 

שכר המורים: הנמוך ביותר במגזר הציבורי

מבדיקה שערכה הסתדרות המורים והגיעה לידי ynet עולה כי המורים מרוויחים כמעט מחצית ממהנדסים, ונמצאים בתחתית סולם השכר של האקדמאים במגזר הציבורי. בעשר השנים האחרונות נשחק שכרם ב-18 אחוזים. התאחדות המורים: "נקעה נפשנו". משרד החינוך: "יש מו"מ על שיפור שכרם"

שכרם הממוצע של עובדי ההוראה הוא הנמוך ביותר בקרב בעלי המקצועות האקדמאיים בישראל במיגזר הציבורי. כך עולה מנתונים חדשים שמפרסמת הסתדרות המורים ושהגיעו לידי ynet. בעוד עובד הוראה מרוויח בממוצע כ-7,202 שקלים מדי חודש, הרי שפסיכולוג מרוויח בממוצע 10,192 שקלים, עובד סוציאלי מביא הביתה 10,237 שקלים, אחיות בבתי חולים 11,836 שקלים, טכנאים 12,295 שקלים, מהנדסים 13,082 שקלים ורופאים 18,695 שקלים.

 

אם לא די בכך, המורים מתריעים כי שכרם נמצא במגמת ירידה – שחיקה של 18.4% בתוך עשר שנים. זאת, בהתחשב בתוספות השכר שניתנו למורים לעומת מדד המחירים לצרכן מ-1995 ועד היום.

 

לפני כשבועיים פורסם ב-ynet מחקר של משרד החינוך, לפיו מחצית המורים הצעירים עוזבים את המערכת במהלך שלוש השנים הראשונות להוראה. על פי הנתונים החדשים - איך לא - גם גובה השכר משפיע. שכרו של מורה מתחיל ירד גם הוא בשיעור של 12.3% בתוך עשור. בשנת 2006 מרוויח מורה בתחילת הדרך 3,557 שקלים בלבד.

 

בארגוני המורים חוששים כי השחיקה בשכר תוביל למחסור במורים בתוך שנתיים-שלוש. לדברי מזכ"ל הסתדרו המורים, יוסי וסרמן, "שכרם של המורים בישראל נחות מכל בחינה. כתוצאה מכך יותר ויותר מורים עוזבים את המערכת לצמיתות".

 

בימים אלה מקיימים ארגוני המורים, דיונים מול משרדי החינוך והאוצר בניסיון להביא לשינוי מבנה שכר המורים, היקף שעות ההוראה ומסלולי הקידום כמו גם בתנאי העבודה של המורים – צפיפות בכיתות ופינות עבודה. בשל חילוקי דעות בין הצדדים מאיימים המורים להכריז סכסוך עבודה. "נקעה נפשי מהמריחות שלהם, מהתנאים הבלתי נסבלים שהמורים נאלצים לעבוד בהם ומהשכר המבזה", אומר וסרמן.

 

לדבריו, "או שיתעשתו ויבינו בעצמם שאין לנהוג כך או שניאלץ להיאבק. אנחנו עומדים בפני החלטה להכריז סכסוך עבודה נגד המדינה. אנחנו לא רוצים לשלוח ילדים לרחובות, אבל אם נצטרך להילחם זה יהיה בכל הכוח. השכר שלנו הוא הירוד ביותר בשירות הציבורי בישראל ומכל ארגון מורים אחר במדינות המפותחות".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי "בימים אלה נערכים במשרד האוצר והחינוך למשא ומתן עם הארגונים מתוך כוונה לשפר את שכרם". שרת החינוך, יולי תמיר, אמרה ל-ynet כי "הנתון הזה עמד בבסיס התביעה שלי לא רק להעלות את שכר המורים, אלא גם ובעיקר לשנות את מיקומם באופן יחסי במידרג השכר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נקעה נפשו. וסרמן
צילום: צפריר אביוב
תובעת שינוי. תמיר
צילום: צפריר אביוב
מומלצים