שגריר ארה"ב באו"ם בולטון יעזוב את תפקידו
כשלא הצליח להעביר את מינויו בקונגרס, מינה הנשיא בוש את בולטון מכוח צו נשיאותי זמני. אחרי בחירות אמצע הכהונה הוא פנה לקונגרס שוב - אך גם הפעם נתקל המינוי בסירוב. עם פיזור הקונגרס בינואר יפוג גם המינוי הזמני ובולטון, מידידי ישראל המובהקים באו"ם, יעזוב את תפקידו
שגריר ארצות הברית באו"ם ג'ון בולטון, יפרוש מתפקידו בימים הקרובים עם תום תוקפו של המינוי המיוחד שקיבל מהנשיא בוש - כך הודיע הבית הלבן.
בולטון נאלץ להודיע על פרישתו לאחר שהתברר לו שאין סיכוי שהסנאט האמריקני, למרות שעדיין לא עבר לשליטה דמוקרטית, יאשר לו מינוי קבוע כשגריר באו"ם. לפיכך הודיע בולטון לנשיא על התפטרותו ודוברת בבית הלבן הבהירה שבוש נאלץ לקבלהּ. מכתב ההתפטרות של בולטון הגיע ביום שישי לבית הלבן והפתיע את הנשיא בוש.
בולטון, שנחשב לידיד גדול של ישראל, פעל מאז אוגוסט 2005 כמינוי חירום של הנשיא בוש. בוש מינה את בולטון במינוי זמני כשהקונגרס היה בפגרת הקיץ, לאחר שלא הצליח להעביר את המינוי בועדת החוץ של הסנאט. למרות הרוב הרפובליקני שהיה אז בשני בתי הקונגרס, עדיין היתה התנגדות בקרב סנאטורים רפובליקנים מתונים למינוי.
בולטון, שהיה תת מזכיר המדינה לענייני תפוצת נשק נחשב למומחה בנושא תוכנית הנשק של איראן. מסיבה זו ואחרות רצה אותו בוש באו"ם, כדי שיילחם עבורו בזירה בה ספגה ארצות הברית לא מעט ביקורת.
אך בעיני הדמוקרטים היה בולטון מוקצה אף יותר. הם סברו שהוא קשוח מדי ולא דיפלומטי, ושהתנהלותו גורמת נזק לתדמית ארצות הברית בעולם. לאחר הבחירות לקונגרס בתחילת החודש שעבר, והשתלטות הדמוקרטים על שני בתי המחוקקים, הודיע הסנאטור ג'ו ביידן, שאמור לעמוד בראש ועדת החוץ בסנאט, כי אין בכוונתו לאשר מינוי של קבע לבולטון.
הבית הלבן נזעק ומיהר לבדוק אפשרות להקדים את ההצבעה על אישור המינוי לתקופת הביניים שלפני השבעת הקונגרס החדש בינואר. אלא שבינתים התברר שהסנאטור הרפובליקני המתון לינקולן צ'ייפי, שהפסיד את מושבו בסנאט, מסרב לשתף פעולה עם עמיתיו ומתכוון להצביע נגד המינוי של בולטון. במצב כזה היה ברור לבית הלבן ולבולטון עצמו שמינויו יטורפד.
בוש פרסם הערב הצהרה אישית על ההתפטרות של בולטון. "בצער רב אני מקבל את ההחלטה של ג'ון בולטון לסיים את שירותו בממשל כנציג הקבוע של ארה"ב באו"ם", כתב בוש, וציין כי "לפני כשנה מיניתי את בולטון משום שידעתי שהוא יכבד את הערכים האמריקנים ויתמודד עם בעיות קשות באו"ם. הוא שרת את ארצנו בהקדשה ובמיומנות יוצאים מהכלל".
"השגריר בולטון הוביל את המגעים המוצלחים שהסתיימו בהחלטה פה אחד במועצת הבטחון לגבי צפון קוריאה. הוא בנה הסכמה בין בנות הברית לגבי הצורך של איראן להשעות העשרת אורניום", הוסיף בוש.
בוש לא הסתיר את אכזבתו העמוקה, "שקומץ סנטורים מונעים מהשגריר בולטון לקבל את ההצבעה שהוא ראוי לה בסנאט. הם החליטו לחסום את המינוי, למרות שהוא נהנה מתמיכה של הרוב בסנאט ולמרות שהטקטיקה שלהם תחבל בעבודה הדיפלומטית בזמן רגיש וחשוב".
באו"ם היה בולטון דמות בולטת ומפלגת - אהבו או שנאו אותו אך אי אפשר היה להתעלם ממנו. כשמונה לתפקיד השגריר הרימו רבים גבה משום שהאיש לא נרתע לעולם מלתקוף את האו"ם בהאשמת על סחבת, עצלות וחוסר אונים. פעם הוא מנע מנציג של האו"ם מלתדרך את מועצת הביטחון על דרפור ואמר לו שהאו"ם צריך לפעול ולא רק לדון כל הזמן במעשי טבח וזוועה ברחבי העולם. באחת ההתבטאויות הבולטות שלו אמר פעם כי לו היו נמחקות 10 קומות מתוך 38 הקומות של מטה האו"ם בניו יורק, לא היה נגרם שום נזק.
ברשימת השמות המוזכרים כמחליפיו האפשריים נמצאים שגריר ארצות הברית בעיראק, זלמיי חלילזאד, יועץ מחלקת המדינה הפורש פיליפ זליקוב ותת מזכירת המדינה לעניינים בינלאומיים פולה דובריאנסקי.