פרץ: המבקר סימן את השנים בהן התרחש הכשל
שר הביטחון מתנער מאחריות לכשלים שהתגלו בדו"ח מבקר המדינה, ושוב תוקף את קודמיו בתפקיד: "תפקידי לקחת את הדו"ח, ולהתמודד אתו כמו שאני מתמודד עם תופעת עצימת העיניים שהייתה כאן בשש השנים האחרונות"
שר הביטחון עמיר פרץ, תקף הערב (יום ג') בחריפות בשיחה עם ynet את קודמיו בתפקיד בעקבות דו"ח מבקר המדינה שפורסם אתמול. פרץ התייחס לממצאים בדו"ח בעניין מערכת הביטחון שפורסם אתמול ואמר: "זהו דו"ח חמור שמבחינתי יהפוך לתוכנית עבודה".
פרץ הוסיף כי "תפקיד המבקר לסמן את האחראים ואת השנים שבהן התרחש הכשל. תפקידי לקחת את הדו"ח, ולהתמודד אתו כמו שאני מתמודד עם תופעת עצימת העיניים שהייתה כאן בשש השנים האחרונות".
אתמול חשף מבקר המדינה ליקויים קשים בצבא, כשהמרכזי שבהם נגע לכך שרוב הקצינים הבכירים של צה"ל לא עוברים את ההכשרות המחייבות למילוי תפקידם. המסקנה החמורה נכללה בדו"ח המבקר 57א שפורסם אמש, התמקד במערכת הביטחון, והתייחס לתקופה שקדמה למלחמה.
לפי המבקר, לא רק שחלק ניכר מסגל הפיקוד הבכיר בצה"ל, מדרגת סגן אלוף ומעלה, אינו עובר את ההכשרות המחייבות, אלא שגם אלה שעוברים אותן לא רוכשים בהן כלים מספקים לצורך תפקידם, בגלל ליקויים בהכשרות. המצב הזה יוצר מציאות בעייתית מאוד שבה לקצונה הבכירה של צה"ל אין למעשה "שפה מקצועית משותפת וברורה, שהיא הכרחית לניהול ולפיקוד על מסגרות גדולות בצה"ל, בשגרה ובחירום", קובע המבקר, מיכה לינדנשטראוס .
בפרק נוסף שרטט המבקר את הקשר הלקוי בין התכנון והתקצוב בצה"ל. הצבא, מתברר, התקשה בעצם לדעת מהו התקציב הנדרש לו. המבקר קבע כי "התקנים לרמות מלאי התחמושת בחירום לא עודכנו במשך שנים לחלק ניכר מסוגי התחמושת בצה"ל". אגף התכנון ערך בקרה חלקית בלבד על רמות מלאי התחמושת. המסקנה המדאיגה של המבקר היא ש"כתוצאה מכך, ספק אם בידי אגף תכנון וסגן הרמטכ"ל היתה תמונה כוללת ומהימנה של צורכי מלאי התחמושת בצה"ל, לרבות התשובה לשאלה האם במסגרת האילוצים הקיימים צה"ל מפנה לנושא זה משאבים אופטימליים, או שיש בהם מחסור או פוטנציאל לחיסכון".