הנייה: לעולם לא נכיר בישראל
בנאום מול אלפים באוניברסיטת טהרן הדגיש ראש הממשלה הפלסטיני כי ממשלה בראשות החמאס לעולם לא תיכנע לדרישות הישראליות והאמריקניות. "לעולם לא נכיר בממשלה הציונית הגזלנית ונמשיך בתנועת הג'יהאד עד לשחרור ירושלים", הבהיר
לא נאומו המדיני המפויס של ראש הממשלה אולמרט, לא דו"ח בייקר-המילטון האמריקני שהמליץ על שינוע התהליך המדיני, ולא הצהרותיהם של בוש ובלייר לפיהן יש לקדם את פתרון שתי המדינות - אף אחת מההתרחשויות המדיניות הללו לא משכנעות את ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, להכיר בישראל.
במהלך ביקורו בטהרן - ביקור ראשון של ראש ממשלה פלסטיני באיראן - אמר הנייה כי ממשלה בראשות החמאס לעולם לא תכיר בישראל וכי הממשלה תמשיך ללחום למען "שחרור ירושלים".
עם סגן נשיא איראן, פרבז דאודי. הנייה (משמאל) (צילום: רויטרס)
הנייה נאם באוניברסיטת טהרן לפני אלפי מאמינים, ואמר: "השחצן של העולם (ארה"ב) והציונים... רוצים שנקבל את גזל האדמות הפלסטיניות, נעצור את הג'יהאד וההתנגדות ונקבל את ההסכמים שנחתמו עם האויב הציוני בעבר. אני מתעקש מעל במה זו שהנושא הזה לא יתממש. לעולם לא נכיר בממשלה הציונית הגזלנית. נמשיך בתנועת הג'יהאד עד לשחרור ירושלים".
ביקורו של הנייה באיראן הוא כאמור ביקור ראשון מסוגו בדרג הזה. הנייה ישהה באיראן ארבעה ימים וייפגש בין היתר גם עם הנשיא האיראני, מחמוד אחמדי-נג'אד. במהלך הנאום כינה הנייה את איראן "העומק האסטרטגי" של הפלסטינים בשל מה שכינה "המאבק המשותף" נגד ישראל. "הם (ישראל) מניחים שהאומה הפלסטינית נמצאת לבדה. זוהי אשליה... יש לנו עומק אסטרטגי ברפובליקה האיראנית. המדינה הזו היא העומק האסטרטגי רב העוצמה, הדינמי והיציב ביותר".
לא מדברים עם חמאס
כזכור, דו"ח בייקר-המילטון הוגש השבוע והמליץ לממשל בוש לפעול להאצת הסדר ישראלי-פלסטיני. אתמול, רק יממה לאחר הגשת הדו"ח, העביר הקונגרס האמריקני לחתימת הנשיא בוש חוק חדש הכובל את ידי הממשל ואוסר עליו להידבר עם הרשות הפלסטינית הנשלטת על-ידי חמאס.
בית הנבחרים האמריקני אישר את החקיקה האוסרת על מגע אמריקני וסיוע לרשות הפלסטינית הנשלטת על ידי החמאס, עד שארגון הטרור יכיר בזכות הקיום של ישראל ויתנער מהטרור.
השדולה למען ישראל בוושינגטון, איפא"ק, תמכה באופן מאסיבי בחוק "נגד הטרור הפלסטיני". הוא אושר בחודש יוני בהצבעה שמית על-ידי הסנאט ועכשיו אושר שמית על-ידי מליאת בית הנבחרים, הצעד האחרון לפני אישור בחתימת הנשיא בוש. החוק החדש אוסר על מתן סיוע לרשות הפלסטינית תחת החמאס, אך מאפשר לאמריקנים להעניק סיוע מוגבל ליו"ר הרשות אבו מאזן וסיוע הומניטרי וכן להמשיך לממן תוכניות חשובות לתמיכה בפלסטינים, כשכל מקרה נבחן לגופו.