שתף קטע נבחר

פרוייקט מיוחד: סופגניות בריאות וקלות להכנה

חג הסופגניות לא חייב להיות כל כך משמין. ילדי פרוייקט "פאסט קידס" יוצאים ללמוד איך מכינים סופגניה טעימה, בריאה ופחות משמינה

היכולת לשנות הרגל מהותי בחיים שלנו דורשת עקביות. חזרה מוקפדת על הכללים שהצבנו לעצמנו, שוב ושוב, עד שהם יהפכו לחלק מאיתנו מבלי שנצטרך לחשוב עליהם.

 

בדיוק בגלל זה אין מילה שאנשים שעושים דיאטה, כל סוג של דיאטה, שונאים יותר מאשר את המילה "חגים".

 

רק אתמול הקפדת לאכול מנת דג ללא העור, וירקות מאודים ועכשיו בארוחת החג ניצבת מולך כמות מזון שמספיקה לעיר בינונית ומכילה ליטרים של שמן. וזה עוד לפני שדיברנו על שלושת סוגי הקינוחים.

 

חג ערמומי במיוחד

אין ספק שחגים הם דבר יפה ומשפחתי, שמצליח לשבור לנו את השגרה מדי פעם. הבעיה היא שאנשים שרוצים לשמור על תפריט שפוי מרגישים לפעמים שהחגים שוברים להם את השגרה עם נבוט על הראש.

 

במובן הזה חנוכה הוא חג ערמומי במיוחד (למרות שכמה ערמומי כבר יכול להיות חג שנקרא "חג השמן"). אין ארוחת ערב חג, אבל בהחלט יש שמונה ימים של אירועי הדלקת נרות בלתי פוסקים וחוסר יכולת מוחלט לחמוק ממטוגני החג.

 

קבוצת ההורים מרעננה שעושה לילדיה בני העשר מהפכת תזונה וכושר בפרוייקט "פאסט קידס" - לא הרימה ידיים. ברור שאי אפשר למנוע מהילדים לאכול סופגניות בכלל. אז מה בכל זאת אפשר לעשות? להראות לילדים שאפשר גם אחרת.

 

הילדים אופטימים, הכתבת פחות

בצהרי יום שישי לפני החג הגיעה הכיתה לפגוש את בל קפצן, השפית הראשית של "לגעת באוכל", כדי להכין איתה ביחד סופגניות "בריאות". טוב, ברור שסופגניה לא יכולה להיות בריאה, אלא אם כן היא עשויה מקינואה. הכוונה לסופגניות קצת פחות שמנות ומשמינות. בלי שומן או ביצים בבצק. עם סוכר חום במקום סוכר לבן וגולת הכותרת: במקום לטגן אותן בשמן – לאפות בתנור.

 

ברגע הראשון זה נשמע רחוק מדי מהסופגניה המקורית ולכן הסיכוי שהילדים יאהבו את זה (לפחות בעיני), לא היה גדול במיוחד. הילדים דווקא היו מאוד אופטימיים בשלב ההכנה. מן הסתם היה קשה להם להבין עד כמה המתכון שונה מזה של הסופגניה הרגילה שהם בדרך כלל אוכלים. וחוץ מזה, איזה רע יכול לצאת מאחר-צהריים של משחק בבצק גמיש וצפייה בהופעת אורח משעשעת של השחקנית קרן אור-בריזמן מתיאטרון יורוב, שגילמה סבתא קולנית שסייעה בהכנת הסופגניות, מתוך המופע ההיתולי "הסופגניה השמנמנה".

 

רגע הנמכת הציפיות?

כשהסופגניות ה"בריאות" יצאו מהתנור ודמו קצת יותר ללחמניות, הילדים התחילו להבין שבכל זאת מדובר בסופגניות קצת שונות, מה שלא גרם להם להנמיך ציפיות. "זה לא נראה כמו סופגניה, אבל זה נראה טעים", אמר אחד הילדים לשביעות רצונה של קפצן. "סופגניה רגילה מכילה 700- 800 קלוריות, והסופגניה הבריאה מכילה 400-450. זה חוסך 40% מערך הקלוריות". הכול כמובן בהנחה שהילדים יסכימו לאכול אותן במקום את הסופגניות הרגילות.

 

ואכן רגע האמת היה מפתיע. הרוב המוחלט של הילדים פשוט אהב את הסופגניות ה"בריאות" וכל ניסיון להקשות או להוציא מהם תגובה אחרת נכשל קשות. אפילו כששאלתי אם לא עדיף לאכול סופגניה אחת אמיתית מאשר כמה כאלה, הילדים לא היססו. "עדיף לאכול כמה כאלה, כי זה גם יותר בריא וגם יותר טעים", אמרו תוך כדי חיסול הסופגניות שהכינו.

 

עכשיו רק נשאר להורים שרוצים למתן את כמות השמן שילדיהם צורכים, להכין בבית את הסופגניות ה"בריאות". או למצוא קונדיטוריה שתעשה זאת בשבילם. העיקר שיהיה חג שמח.

 

מתכון לסופגניות אפויות

החומרים: 400 גרם קמח לבן, 100 גרם קמח שיפון, 20 גרם שמרים יבשים, 40 גרם סוכר חום, 10 גרם מלח, 330 מ"ל מים. ביצה לציפוי, אבקת סוכר וריבה מכל סוג.

 

אופן ההכנה: ללוש את כל החומרים ביחד, ולתת לבצק לתפוח במשך כ-20 דקות. ליצור כדורים קטנים ולתת להם שוב לתפוח. לצפות בביצה ולאפות בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. לפזר מלמעלה אבקת סוכר ולהזריק ריבה. בתיאבון!

 

לפעילויות הקודמות בפרוייקט "פאסט קידס":

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר קרן
נהנים להכין, אך האם הם גם יהנו לאכול?
צילום: תומר קרן
מומלצים