הנייה: הודנה של 20 שנה - תמורת מדינה
ראש הממשלה הפלסטיני נשא נאום פנימי ברובו, והאשים את אבו מאזן בבידוד הממשלה. עם זאת, שיגר גם מסר לישראל: אם תוקם מדינה בגבולות 67' יהיה מוכן להודנה ארוכת טווח. וברקע: אבו מאזן קרא להפסיק את האש ולשמור על האחדות הלאומית
חמאס מוכן להפסקת אש עם ישראל אם תקום מדינה פלסטינית - זו הבשורה שיצאה מנאום שנשא אחר הצהרים (יום ג') ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה. הנייה נשא נאום שעסק ברובו בנושאים פנימיים. הוא השיב לקריאה של הנשיא מחמוד עבאס (אבו מאזן) לקיום בחירות ברשות וקרא לאחדות במאבק נגד הכיבוש.
עם זאת, הוא קרא להקמת מדינת פלסטינית בגבולות 67'. אם הדבר אכן יתרחש, הבהיר, יהיה מוכן להפסקת אש ארוכת טווח - כזו שתארך אפילו של 20 שנה.
מוקדם יותר קרא הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, לפלגים הפלסטינים להפסיק את האש "ולהציל את האחדות הלאומית" הפלסטינית. הדברים פורסמו על-ידי אנשי לשכתו של אבו מאזן ביום קרבות בו נהרגו שישה פלסטינים בחילופי אש בין פתח לחמאס ונפצעו עשרות. אבו מאזן, שבמהלך האירועים שלשום נורו פצצות מרגמה לעבר לשכתו, הוסיף כי "כנשיא העם הפלסטיני, אני קורא לכולם להפסיק את האש ולהציל את אחדותנו".
הנייה: אבו מאזן תורם לבידוד
קולות של פיוס נשמעו גם מצידו של ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה. "למרות המחלוקות הפנימיות, למרות הפצעים שנוצרו ממחלוקות אלה ולמרות הכאב של הימים האחרונים - אנו נישאר מאוחדים מול הכיבוש, ועמינו לא יהיה עסוק במאבקים הפנימיים שלו".
ראש הממשלה הפלסטיני אמר בנאומו כי גייס בביקורו בעולם הערבי סכום של 700 מיליון דולרים לטובת הרשות הפלסטינית. הוא מאשים את אבו מאזן בכך שהוא תורם לבידוד הממשלה. לדבריו, במשך 9 חודשים אבו מאזן לא נכח באף פגישת ממשלה ולא צירף אף שר פלסטיני לסיוריו או פגישותיו המדיניות. אנשי אבו מאזן גם מעכבים לטענתו את פתרון השביתה הכללית ברשות. הממשלה הפלסטינית, אמר, סובלת מהפקעת סמכויותיה. "אין לנו כסף, אין לנו סמכויות ואפילו הטלוויזיה הממלכתית מתעלמת לחלוטין מפעילותינו".
נאשר לממשלת האחדות, הנייה ציין כי הפתח הוא שנסוג מכל הסעיפים וההבנות שעליהן אמורה היתה לקום הממשלה.
הוא ציין שכל הצעה והצעה נדחתה מצידו "למרות שויתרנו על ראשות הממשלה, למרות שהסכמנו להיות רק תשעה חברי ממשלה מתוך 24 ולמרות שהסכמנו להוציא מהממשלה את כל הבכירים של תנועת החמאס, אבל אחרי שעשינו את כל זאת, הכניסו אנשי אבו מאזן סוגיות צדדיות שלא אמורות היו למנוע את הקמת הממשלה. בשלב האחרון של המשא ומתן הכניסו את סוגיית החייל הישראלי החטוף, למרות שסוגיה זו היתה נפרדת והתנהלה בצינורות נפרדים".
הנייה דחה בנאום את קריאתו של הנשיא הפלסטיני לבחירות ואמר כי מדובר בקריאה לא חוקית. הוא התייחס לדברי אבו מאזן על כך שיש לחזור לעם הפלסטיני, שכן הוא מקור הסמכות ואמר: "אני תוהה, אדוני הראיס, מדוע עשר שנים לא חשבתם לחזור למקור הסמכויות? מדוע הייתם סבלנים אז ומדוע אינכם היום? האם עמנו שיצא מבחירות לפני זמן קצר מוכן לבחירות בכזו דחיפות? האם אנו חוזרים לעם כשזה מוצא חן בעינינו ולא חוזרים לעם - כשהדבר לא מוצא חן בעינינו?"
רייס מודאגת
מי שעוד הביעה דאגה מהמצב ברשות הפלסטינית היא מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס. בראיון לרשת "אל ערביה" אמר רייס כי האלימות ברשות הפלסטינית צריכה להיפסק. "אנחנו מקווים שתושג הפסקת אש בין הצדדים. צריכים לפתור גם את המשבר הפוליטי ברשות. הבעיה היא שממשלת החמאס מסרבת לקבל את התנאים שהוצבו לה, כמו להכיר בישראל, לכן היא לא זוכה להכרה בינלאומית".
לגבי הכרזתו של הנשיא הפלסטיני על הקדמת הבחירות בשבת, אמרה מזכירת המדינה האמריקנית כי הפלסטינים צריכים לקבל החלטה בנושא הזה. "אבו מאזן נבחר בצורה דמוקרטית לתפקיד נשיא הרשות הפלסטינית, לכן בסמכותו להביא לשינויים שיטיבו עם בני עמו ויוציאו אותם מהמשבר". רייס ציינה כי נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, מקבל עידכונים על הנעשה ברשות הפלסטינית באופן שוטף.
בינתיים נרשם אירוע חטיפה נוסף של פעיל חמאס בחברון. מקורות פלסטינים דיווחו כי חמושים חטפו את מוחמד אל-חרוף בן 40, נחשב לפעיל בולט של החמאס בגדה. על פי ההערכות הוא נחטף על רקע המתיחות הגואה בין ארגון חמאס לפתח - שגלשה עתה גם לגדה המערבית.