הישראלי צורך בממוצע 36 ק"ג עוף בשנה
סקירת דן אנד ברדסטריט: בשמונה השנים האחרונות עלתה צריכת העופות ב-6.5 ק"ג לנפש בממוצע. בשר העוף הוא המועדף על הישראלים
בהשוואה למדינות העולם, הרי שבאיטליה וצרפת צריכת העוף הממוצעת לנפש נמוכה יחסית לישראל (כשליש), בקנדה הצריכה די דומה לישראל ואילו בארה"ב הצריכה הממוצעת הגבוהה ביתר לנפש ועומדת על 40.8 ק"ג.
מנתוני הסקירה עולה, כי בשר העוף הוא הבשר המועדף על הישראליים. בישראל מיוצרים למעלה מ-300 אלף טון בשר עוף וכ- 100 אלף טון בשר הודו בשנה. בשר העופות מהווה כ-78% מצריכת הבשר בישראל, בעוד בשר בקר מהווה 10%, בשר ההודו כ-8%, בשר הצאן פחות מ-1% והיתר אחר.
ענף הפטם, הכולל את העוף וההודו, נאמד בכ-4.2 מיליארד שקל (במחירים לצרכן סופי). על אף הירידה במחירים, המחזור הכספי של הענף כמעט ולא השתנה במהלך שלושת השנים האחרונות וזאת לאור העלייה בהיקף הצריכה.
העוף המצונן, שאינו עובר תהליך הקפאה, הנו המוצר המועדף על הצרכן הישראלי. כ- 77% מהעופות הנצרכים היום בשוק הנם מצוננים. חלקו של העוף הקפוא מהווה כ-20% מהשוק. בעוד לפני כעשור בלבד היתה התמונה הפוכה והעוף הקפוא היווה את מרבית הצריכה. עד 1989 היתה סובסידיה לעוף הקפוא.
מנתוני צריכת מוצרי הבשר השונים בעולם עולה כי רמת צריכת הבשר בק"ג לנפש בישראל נמוכה בהשוואה למדינות אחרות, ואילו בבחינת הרכב הצריכה עולה כי בישראל צריכת העוף גבוהה בהשוואה למדינות הנסקרות. בגרמניה, לדוגמה, מעל ל 50% מהצריכה היא של בשר חזיר ובארגנטינה מירב הצריכה היא של בשר בקר הנמצא בשפע ומחירו נמוך.