שתף קטע נבחר

 

שרים: למרות שליט, לשחרר אסירים כעת

ראש הממשלה אולמרט אמר בישיבת הממשלה השבועית כי "הגיע הזמן לגלות גמישות ונדיבות" בעניין האסירים - במיוחד לקראת חג הקורבן, החל בסוף השבוע. כשביקש לגשש אצל השרים פרץ, פרס ומופז לעמדתם, תמכו השלושה בשחרור אסירים למרות ששליט עדיין בשבי. פרס: "איני רואה סיבה שלא לעשות מחווה כזאת עוד לפני שחרור גלעד שליט"

יממה לאחר פגישתו עם נשיא הרשות הפלסטינית ניסה היום (א') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לגשש אצל שריו לעמדתם באשר לאפשרות של שחרור אסירים קרוב. "הגיע הזמן לגלות גמישות ונדיבות בעניין הזה", אמר להם. "יכול להיות שהדעה הזאת שונה ממה שהוצג בישיבות ממשלה קודמות, אבל זו דעתי".

 

אולמרט סיפר כי הנושא הוצג אתמול בפגישה והוסיף ברמז גם תאריך יעד לשחרור אפשרי שכזה: "היה נהוג לעשות מחווה כזאת בחג הקורבן, עיד אל אדחא". חג הקורבן, אגב, חל בסוף השבוע הקרוב.

 

ראש הממשלה נועץ עם כמה משריו בעניין ושמע את דעותיהם בנושא. כך למשל אמר המשנה לראש הממשלה שמעון פרס כי אינו רואה סיבה שלא לעשות מחווה כזאת עוד לפני שחרור גלעד שליט, כדי לחזק את המתונים ואבו מאזן.

 

ראש הממשלה שאל גם את שר הביטחון לדעתו וגם השר עמיר פרץ אישר שיש לעשות מחווה. בהמשך הביע גם השר שאול מופז דעה שיש לעשות מחווה כזאת. "עשינו את זה בעבר וזה היה מקובל. צריך לעשות את זה באופן מידתי".

 

ראש הממשלה לא הביע דעתו ואמר כי יש לבדוק את הדברים. הוא הסביר כי הוא בהחלט בעד שחרור אסירים, אך מאז הצורך בשחרור גלעד שליט, השתנו העמדות. "נקיים דיון בימים הקרובים בעניין המחוות לשחרור אסירים ונחליט. עם זאת אין לשכוח שמדובר במצב שונה מאז חטיפת גלעד שליט".

 

נועם שליט, אביו של גלעד אמר כי אינו מעוניין להגיב בשלב זה לדיווח , משום שלא שמע על עמדתם של השרים ממקור ראשון - ועודכן מאמצעי התקשורת. "אני רוצה לשמוע מי באמת אמר מה, שלא יתברר שמדובר בברווז עיתונאי", אמר שליט.

 

המחוות - אינטרס ישראלי

בצהריים רמז שר הביטחון כי צפויות מחוות נוספות לפלסטינים, לצד המאמצים לשחרור החטוף גלעד שליט. "המחוות הן אינטרס ישראלי, ואנחנו מוכנים לעוד מחוות", ציין השר פרץ בתום פגישה עם הבישוף של העדה הקתולית בישראל, אליאס שקור, לרגל חג המולד שיצויין הלילה. השר הוסיף כי לרגל החג איפשר משרדו לפלסטינים מעזה לצאת כדי להשתתף בחגיגות בבית לחם.


פרץ והבישוף (צילום: חגי אהרון) 

 

השר הגיע לפגוש את הבישוף - הנציג הבכיר של הנוצרים הקתולים בישראל - בכנסייתו ביישוב אעבלין שבאזור שפרעם. השר אמר בתום הפגישה כי דן עם ראשי הכנסייה בחיזוק מעמדם של הנוצרים בישראל, וכי בין המחוות שנעשו לפלסטינים בעקבות המפגש בין אולמרט ואבו מאזן, אפשר משרדו למספר פלסטינים לצאת מעזה לבית לחם לחגוג שם את חג המולד.

 

הוא אמר כי המפגש אמש מהווה בסיס להתקדמות במשא ומתן עם הפלסטינים, וציין כי המחוות לפלסטינים בשלב זה הן חד-צדדיות, משום שיש בהן גם אינטרס לישראל עצמה. הוא הזכיר בהקשר זה את הפשרת הכספים שאותה אישר אולמרט אתמול והוסיף כי בעתיד צפויות מחוות נוספות.  

 

מדיניות ההבלגה במבחן

מוקדם יותר נסובה הישיבה סביב שאלת מדיניות ההבלגה נוכח ירי הקסאם. "צריך לשקול תגובה מקיפה וחד-משמעית לעצירת הירי, בדגש על ראשי הטרור", קרא שר התחבורה, שאול מופז. "אין די בפעולה נגד יורי הקסאמים עצמם, חייבים להגן על שדרות והנגב", הוסיף, וקרא לקבל החלטות "במועד המוקדם ביותר".

 

במהלך הדיון סיפר שר הביטחון, עמיר פרץ, שישנם מצבים בהם צה"ל מזהה חוליות לפני השיגור - אך נמנע מלפעול נגדן. לבקשת אחד השרים, אישר ראש השב"כ דיסקין את המידע. פרץ הציג את הערכת גורמי הביטחון, לפיה אין כל ודאות שההבלגה אכן משרתת את הגורמים המתונים ברשות הפלסטינית - עמדה אותה מובילים ראש הממשלה אולמרט ושרת החוץ לבני. האיפוק, הוסיף פרץ, עלול לשחק דווקא לידי אלה ש"מתגאים בירי על ישראל".

 

גם השר אלי ישי מתנגד לאיפוק. "הממשלה חייבת לפעול לאלתר כדי להפסיק את הירי המאיים על תושביה ואזרחיה", אמר יו"ר ש"ס, "אי-אפשר לעשות צחוק מישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לגלות נדיבות. אולמרט
צילום: גיל יוחנן
צילום: חגי אהרון
בעד שחרור. פרץ
צילום: חגי אהרון
צילום: נועם רותם
שחרור. למרות שליט
צילום: נועם רותם
מומלצים