הפרישות, ההדחות והמינויים הגדולים של השנה
יותר מ-21,000 מנהלים החליפו עבודות בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, גידול של 111%. המגזין "פורבס" מסכם את חילופי הגברי המשמעותיים ביותר השנה
לפי חברת המחקר ליברום ריסרץ', יותר מ-21 אלף מנכ"לים, סמנכ"לי כספים וסמנכ"לים אחרים החליפו עבודות בתשעת החודשים הראשונים של 2006, גידול של 111% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. המנהלים הרגישו את הלחץ מכל הכיוונים - מצד המתחרים, מצד הרשויות, מצד מועצות המנהלים ומצד בעלי מניות פעילים.
המגזין "פורבס" מסכם את חילופי הגברי המשמעותיים ביותר השנה.
שתי ענקיות פרמצבטיקה החליפו מנכ"לים
מנכ"ל פייזר הנרי מקקינל פרש באוגוסט אחרי 35 שנים בחברה, ובמקומו מונה לתפקיד סגן היו"ר והיועץ המשפטי לשעבר ג'פרי קינדלר, שביצע בחודשים האחרונים מספר צעדים כואבים, ביניהם פיטורים של 2,000 עובדי מכירות בארה"ב והפסקת הפיתוח של תרופה נגד כולסטרול שהושקעו בה מיליארד דולר.
בספטמבר הדיחה מועצת המנהלים של בריסטול מיירס סקוויב את המנכ"ל פיטר דולן ואת היועץ המשפטי ריצ'רד ווילארד, ומינתה למנכ"ל זמני את סמנכ"ל הכספים לשעבר של אלי לילי, ג'יימס קורנליוס.
פרשת האופציות
לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", פרשת האופציות, שכיום מעורבות בה כ-120 חברות, עלתה ל-52 מנהלים במשרתם. הנפילה הגדולה ביותר היתה של מנכ"ל ויו"ר יונייטדהלת', וויליאם מקגווייר, שהתפטר באוקטובר בעקבות האשמות כי הוא מחזיק באופציות
שהוענקו בצורה לא תקינה. לתפקיד המנכ"ל מונה סמנכ"ל התפעול והנשיא סטיבן המסלי, ולתפקיד היו"ר מונה ריצ'רד בורק.
מקגווייר צבר מענקי אופציות בהיקף של 1.6 מיליארד דולר במהלך 15 שנות כהונתו כמנכ"ל. בדיקה שביצעה חברת עריכת הדין וילמרהייל מצאה כי בוצע בקדייטינג ב-85% ממענקי האופציות שניתנו ב-12 השנים האחרונות בחברה.
שנה טובה לנשים
שלוש נשים מונו השנה לתפקיד הבכיר ביותר בשלוש חברות ענק. באפריל מונתה פטרישה א. וורץ, מנהלת לשעבר בשברון, למנכ"לית ענקית החקלאות ארצ'ר דניאלס מידלנד. באוגוסט מינתה פפסיקו את סמנכ"לית הכספים אינדרה נואי לתפקיד המנכ"לית, במקומו של סטיבן ריינמונד, שפרש אחרי 22 שנים בחברה. כחודשיים לפני כן מונתה אירן רוזנפלד לתפקיד המנכ"לית של חברת המזון הגדולה בעולם, קרפט פודס.
פרישות מביכות
מנכ"ל טויוטה מוטור צפון אמריקה הידאקי אוטאקה, התפטר מתפקידו בעקבות תביעה שהגישה נגדו במאי עוזרתו לשעבר סאיאקה קובאיאשי, בטענה להטרדה מינית ותקיפה. אוטאקה הכחיש את ההאשמות נגדו, אך התפטר מתפקידו מספר ימים לאחר הגשת התביעה. החליף אותו בתפקיד ג'יימס פרס, הנשיא הלא-יפני הראשון של טויוטה מוטור צפון אמריקה.
עוד פרישה מביכה: מנכ"ל רדיושאק דייוויד אדמונדסון פרש השנה, תשעה חודשים בלבד לאחר שהתמנה לתפקיד, בגלל "שגיאות" שנמצאו בקורות החיים שלו – לטענתו, הוא קיבל שני תארים מקולג' בקליפורניה, אך במוסד האקדמי אין רישומים כי הוא למד במוסד.
מנכ"ל ויו"ר פורד מוטור, ביל פורד, פרש מתפקיד המנכ"ל בספטמבר, והוחלף על ידי ביל מולאלי, מנהל לשעבר בבואינג. ביל פורד היה בן משפחת פורד הראשון שעמד בראש החברה מאז התפטרותו של הנרי פורד השני ב-1979, אך החברה לא הצליחה להשתקם תחת ניהולו – בשנים האחרונות צנח נתח השוק שלה ל-14.8% בלבד, והיא הפסידה 5.8 מיליארד דולר ברבעון השלישי.
נואל פורגרד, מנכ"ל משותף לשעבר של EADS, בעלת איירבוס, נאלץ להתפטר השנה בשל עיכובים בייצור ה-A380, מטוס הנוסעים הגדול בעולם. העברת המטוס נדחתה בשנתיים, ומספר חברות כבר ביטלו הזמנות או דרשו פיצויים.
ממנכ"ל לשר אוצר
הנשיא בוש מינה השנה את מנכ"ל גולדמן זאקס לשעבר, הנרי פולסון, לתפקיד שר האוצר. לויד בלנקפיין, נשיא וסמנכ"ל תפעול בחברה, החליף אותו בתפקיד מנכ"ל בנק ההשקעות.