הרצח בקצרין: ynet עתר להסרת צו איסור הפרסום
עורכי הדין תמיר גליק וירון חנין ממשרד "ליבליך-מוזר", המייצגים את ynet, הגישו לבית משפט השלום בעכו בקשה להסרת צו איסור הפרסום בפרשת הרצח של תאיר ראדה. טוענים: "בקשת המשטרה פוגעת קשות באמון שרוחש הציבור לבית-המשפט ולמשטרה"
בעקבות הוצאת צו איסור פרסום גורף בפרשת הרצח בקצרין הגישה הערב (יום ג') מערכת ynet בקשה לבית משפט השלום בעכו לביטול הצו, או לצמצמו. בשעות אחר הצהריים נעתר השופט רחמים ששון צמח לבקשת המשטרה והחליט על צו אוסר "פרסום כל מידע, ראיה חדשה, זהות של חשודים, עדים או כל דבר אחר שקשור לפרשה, בין שכבר נדון בתקשורת ובין אם לאו".
ynet פנה, באמצעות עורכי הדין תמיר גליק וירון חנין ממשרד "ליבליך-מוזר", בבקשה לביטול הצו. בעתירה, שהוגשה יחד עם "ידיעות אחרונות" ו"הארץ", כותבים עורכי הדין כי "בקשת המשטרה לקבלת צו גורף אינה מתקבלת על הדעת, ופוגעת קשות באמון שרוחש הציבור לבית-המשפט ולמשטרה, וזאת במיוחד לאור העובדה שהבקשה התייחסה גם לדברים שכבר פורסמו ביחס לפרשה הנדונה בכלי התקשורת בעבר, אף מפי המשטרה עצמה".
עוד הם מזכירים כי "בראשית הפרשה, שהיא ללא ספק בעלת חשיבות ציבורית ראשונה במעלה, המשטרה פנתה לבית-המשפט בבקשה להוצאת צו איסור פרסום גורף. באותו שלב כלי התקשורת, או לפחות חלקם הארי, כיבדו את הצורך בצו והבינו את חשיבותו. והנה, מי שפנה לבית-המשפט וביקש לבטל את הצו היה לא אחר ממשטרת ישראל עצמה, שביקשה להסירו, דווקא בשעה שמונה וחצי לערך, ב"פריים טיים" של מהדורות החדשות בטלוויזיה.
"הייתה זו מסיבת עיתונאים חגיגית, שבה בכירי המשטרה, במיטב מחלצותיהם, בישרו בחגיגיות כי החקירה הסתיימה והרוצח נלכד. בזה אחר זה לקחו בכירי המשטרה את המיקרופון, כל אחד בתורו, על מנת לספר לציבור כיצד הצליחה המשטרה לפצח את הפשע הנתעב. המשטרה עשתה שימוש בכלי התקשורת לצורך יחסי ציבור שלה ושל בכיריה ולשיקום תדמיתה, שנפגעה קשות עם בריחתו של האנס בני סלע".
הפרקליטים כותבים כי "רב ההבדל בין הוצאת צו שאוסר לפרסם באופן מידתי וממוקד פרט מסויים זה או אחר, לבין צו גורף ולא מידתי שמטיל איפול מוחלט על הפרשה, כאילו זו לא פורסמה מעולם". לסיכום הם מבקשים את ביטול הצו, או לפחות את צמצומו.