חימום במיקרוגל מסוכן? מיתוסים ואמיתות
האם חימום במיקרוגל יכול באמת לפגוע בבריאותכם? לא בטוח. המגזין האמריקאי ‘קונסיומר ריפורט’ מביא כמה טענות נפוצות, שחלקן מתבררות כבלתי נכונות
בישול במיקרוגל גורם למזון לאבד חומרים מזינים.
לא נכון. מזון שבושל במיקרוגל עשוי לשמור על הוויטמינים והמינרלים טוב יותר ממזון שבושל על הכיריים, משום שהמיקרוגל מחמם אותו במהירות ובלי הרבה מים. ככל שאתם מבשלים את המזון במים זמן רב יותר כך הוא עלול לאבד יותר חומרים מזינים. זה בסדר לגבי מרק או נזיד, אבל זו בעיה אם אתם שופכים את המים לפני האכילה. מחקר שנערך ב-1985 גילה שתרד שומר על כל החומצה הפולית שלו כשמבשלים אותו במיקרוגל, לעומת 77% בלבד כשמבשלים אותו על הכיריים.
קרינה עלולה לדלוף מהמיקרוגל.
נכון, אך לא סביר. מינהל המזון והתרופות האמריקאי מתיר אמנם דליפת קרינה מסוימת (אבל ברמות נמוכות בהרבה מאלה שידועות כגורמות נזק), אך הוא גם דורש שהמיקרוגל יפסיק לייצר קרינה ברגע שהדלת נפתחת. שורה תחתונה: אל תפעילו מיקרוגל עם דלת שבורה.
חימום מים במיקרוגל יכול לגרום לנוזל להתפרץ ולהתיז.
נכון, אף שזה נדיר. היו דיווחים על כוויות ופגיעות אחרות אחרי שמים רגילים חוממו מעבר לנקודת הרתיחה שלהם והתפרצו מהספל. הוסיפו סוכר, תה או קפה נמס לפני חימום המים במיקרוגל וחכו דקה לפני שאתם מוציאים את הספל.
חימום במיקרוגל בכלי פלסטיק משחרר למזון דיוקסינים מסרטנים.
לא נכון. שמועה פופולרית באינטרנט טוענת באופן כוזב שחומרים פלסטיים מכילים דיוקסינים, שהם חומרים מסרטנים. נכון שחלק מעטיפות הפלסטיק שנועדו לשימוש ביתי עשויות להכיל חומרים כימיים שמוסיפים גמישות, ואלה יכולים לנדוד למזון בזמן החימום, אבל הסכנה שבצריכת כמויות מזעריות של החומרים האלה היא קטנה. עם זאת, עדיין לא נעשו די מחקרים בנושא, ולכן כדאי לדאוג למרווח בין עטיפת הפלסטיק למזון ולהשתמש במגבת נייר.
קרינה של מיקרוגל עלולה לגרום לסרטן.
לא נכון. קרינה עזה ממיקרוגל יכולה לגרום לכוויות, חוסר פוריות זמני וקטרקט,
כיוון שהיא יכולה לחמם את רקמות הגוף בדיוק כפי שהיא מחממת מזון. אבל לשם כך תצטרכו להיות חשופים לרמות גבוהות מאוד של קרינה, הרבה מעבר למגבלות הדליפה שמותרות בתנורים היותר חדשים.
המיקרוגל יכול לפגוע בקוצב לב.
קרוב לוודאי שלא נכון. מאז 1980 מיוצרים קוצבי הלב עם הגנה שאמורה למנוע הפרעות אלקטרוניות.