שתף קטע נבחר

 

המופתי באוסטרליה: לנו יש יותר זכויות במדינה

"למוסלמים יש זכויות באוסטרליה יותר מלבניה האנגלו-סקסים, שהלכו אליה מאונס ובשלשלאות. המוסלמים הגיעו בני חורין כשהם מחפשים הזדמנויות טובות יותר לחיים", כך טען תאג' א-דין אל-הילאלי, שידוע בהתבטאויות שנויות במחלוקת

"למוסלמים יש יותר זכויות באוסטרליה מאשר לבניה האנגלו-סקסים". את ההצהרה השנויה במחלוקת הזו סיפק לא אחר מאשר המופתי של אוסטרליה, תאג' א-דין אל-הילאלי. התבטאויותיו זכו לפרסום בסוף השבוע בעיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון.

 

עם שובו מהעליה לרגל (החאג') במכה, שב אל-הילאלי הידוע בלשונו המשוחררת, והסעיר את הרוחות ביבשת המרוחקת. "למוסלמים יש זכויות באוסטרליה יותר מלבניה האנגלו-סקסים, שהלכו אליה מאונס ובשלשלאות. המוסלמים הלכו לאדמות האוסטרליות בני חורין כשהם מחפשים הזדמנויות טובות יותר לחיים".

 

המופתי אמר את הדברים בראיון לתחנת החדשות של רשת הלוויין "אורביט" עם שובו מהחאג' ולקראת יציאתו לדוחא, בירת קטאר, שם ישתתף בכנס קירוב בין האסכולות השונות באיסלאם.

 

"אני הגעתי לאוסטרליה בשנת 1982, קיבלתי אזרחות וכך עשו גם המוסלמים שקנו כרטיסי טיסה מטוב כספם ויצאו לדרכם כבני חורין, לא כמי שאולצו לעשות זאת כשהם כבולים בשלשלאות. אף אחד לא יכול להטיל ספק בהשתייכותנו לארץ הזאת. אבל באנו אליה מרצונינו החופשי", הסביר.

 

ראש הממשלה האוסטרלי, ג'ון הווארד, שמינה את אל-הילאלי לתפקידו כיו"ר המועצה האיסלאמית המייעצת ובה 14 חברים, דווקא בחר להמעיט בחשיבות ההצהרות ואמר כי מדובר ב"תעמולה" ותו לא. "אני סבור שהדבר יביא לחיוך משועשע על פניהם של האוסטרלים משום שהם אינם חשים השפלה מכך שרבים מאבותינו הגיעו לכאן כאסירים".

 

אין זו הפעם הראשונה בה אל-הילאלי משמיע הצהרה שכובשת את הכותרות. רק לפני כחודשיים וחצי הוא הסעיר את אוסטרליה כאשר רמז שנשים הלבושות באופן חשוף מזמינות מעשי אונס. לא רק תוכן הדברים עורר זעם באוסטרליה אלא גם ההשוואה בה נקט השייח אל-הילאלי, קוממה עליו רבים.

 

הוא טען כי נשים שלא חובשות חיג'אב - כיסוי ראש מוסלמי מסורתי - הן כמו "בשר חשוף. אם לוקחים בשר ומשאירים אותו חשוף בחוץ... והחתולים באים לאכול ממנו... אז מי אשם בכך - החתולים או הבשר החשוף"?, שאל בדרשה שנשא לפני כחודש לרגל הרמדאן. הוא המשיך עם משל הבשר וסיפק גם את הנמשל: "הבשר החשוף הוא הבעיה. אם היא בתוך ביתה, בתוך חדרה, או לבושה בחיג'אב, שום דבר לא היה קורה".

 

בהמשך התנצל השייח ואמר שלא התכוון לפגוע ברגשות של איש. אך את מבול התגובות לא היה ניתן לעצור. ארגוני נשים וזכויות אדם, מנהיגים מוסלמים ואפילו ראש הממשלה האוורד הביעו זעזוע מהדברים. כעת גוברות הקריאות לרשויות לפטר אותו מתפקידו הציבורי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הילאלי. לשון משוחררת
צילום: איי פי
מומלצים