עוגת ריבת חלב - חגיגה דרום-אמריקאית
רוני ונציה מגישה גירסה ביתית לעוגת הדגל של "אלבאר פאלאס" בבואנוס-איירס - פשוטה להכנה, משלוש שכבות בצק עלים דק, שביניהן שכבת ריבת חלב ("דולסה דה לצ'ה") ושכבת קצפת עם סלסולי ריבת חלב מסביב
עוגת ריבת חלב
מתכון באדיבות ברטה סוטון
המרכיבים (6 מנות):
450 גרם בצק עלים משובח
2/3 1 כוסות (400 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 4 כפות אבקת סוכר, מנופה
1/2 כוס + 4 כפות ריבת חלב
ממרח ריבת חלב לקישוט
הכלים: 3 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
- מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ"מ. בעזרת צלחת וסכין חותכים 3 עיגולים בקוטר 22 ס"מ כל אחד. מניחים את העיגולים מעל לתבניות. דוקרים את הבצק בצפיפות במזלג ומניחים את התבניות במקפיא ל-15 דקות.
- אופים את העיגולים 10-12 דקות או עד לקבלת צבע זהוב. אם הבצק תופח, דוקרים אותו שוב במזלג במהלך האפייה לשחרור האויר. מצננים בתבניות על רשת.
- מקציפים את השמנת לקצף יציב. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף נוקשה.
- ההרכבה: מניחים עיגול בצק מעל צלחת הגשה. מורחים את ריבת החלב מעל. מניחים עיגול בצק נוסף מעל לשכבת ריבת החלב. מורחים שכבת קצפת בעובי 1 ס"מ מעל. מניחים את עיגול הבצק האחרון מעל. מורחים קצפת מסביב ומעל ומקשטים את פני העוגה בסלסולים מסביב לשוליים בעזרת שקית זילוף עם פייה משוננת. לבסוף מזלפים קישוטים בזיג-זג מעל.
חגיגה דרום-אמריקאית. עוגת ריבת חלב
צילום: דורון זוסמן
מומלצים