נער טורקי הודה: רצחתי את העיתונאי הארמני
הנער אוגון סאמסט, שנעצר אתמול בחשד שרצח את הרנט דינק, עיתונאי ממוצא ארמני שנקט עמדה ביקורתית כלפי טורקיה, הודה היום במעשה וציין כי אינו מתחרט על הרצח. המשטרה גילתה כי סאמסט נלכד לאחר שאביו יצר קשר עם המשטרה בעקבות תצלומים שפורסמו בטלוויזיה הטורקית שהראו את בנו נמלט מהמקום לאחר הרצח
נער טורקי שנעצר בחשד למעורבות ברציחתו של העיתונאי הטורקי ממוצא ארמני הרנט דינק, הודה היום (א') בביצוע הרצח. סוכנות הידיעות הטורקית הרשמית אנטוליה דיווחה כי התביעה במדינה מסרה שהחשוד ברצח, אוגון סאמסט, נעצר אתמול בעיר סאמסון שלחופי הים השחור - יום לאחר שדינק נורה למוות מחוץ למשרדי עיתונו באיסטנבול.
התובע הראשי, אחמט צ'וקצ'ינר, מסר לסוכנות הידיעות אנטוליה כי הצעיר הודה ברצח כבר במהלך התשאול הראשוני על ידי המשטרה. החוקרים ציינו כי אביו של סאמסט הוא האחראי להסגרתו. הנער נקלט במצלמת אבטחה הסמוכה למקום הרצח נמלט מהמקום. התצלומים שודרו בתחנות הטלוויזיה ברחבי טורקיה, ולאחר שאביו של הנער נחשף להם, פנה למשטרה.
סאמסט, בן 17, נתפס בשעה שעשה את דרכו באוטובוס מאיסטנבול בחזרה לעיירת מגוריו, טרבזון. השוטרים העלו אותו על מטוס משטרתי והחזירו אותו לאיסטנבול, שם נלקח לתחנת המשטרה לתשאול. רשת הטלוויזיה סי.אן.אן טורק דיווחה, כי סאמסט הודה כי ירה למוות בעיתונאי מאחר שהאחרון העליב את הטורקים. "קראתי באינטרנט שדינק אמר 'אני אמנם תושב טורקיה אבל הדם הטורקי מלוכלך', והחלטתי לרצוח אותו. איני מתחרט על המעשה", צוטט סאמסט בתחנת הטלוויזיה.
דינק, בן 52, היה אישיות מוערכת אך שנויה במחלוקת בטורקיה. הוא אמנם קידם את הפיוס בין טורקים לבין ארמנים - אך באותה נשימה גם קרא לטורקיה להכיר באחריותה לרצח העם הארמני. לאומנים טורקים ראו בדבריו עלבון לכבודה של האומה הטורקית. בעבר, הועמד דינק לדין על התבטאויותיו נגד השלטון - ורבים בטורקיה ראו בו בוגד. רציחתו של דינק זיעזעה את טורקיה והמחישה כמה שברירי הוא חופש הביטוי במדינה, השואפת להצטרף לאיחוד האירופי.
בעקבות הרצח, כינס ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן מסיבת עיתונאים, שבה כינה את הרצח "התקפה על שלום המדינה ויציבותה". לדבריו, "פעם נוספת, כוחות האופל בחרו במדינתנו והביאו לשפיכת דם באיסטנבול, על מנת להשיג את מטרותיהם האפלות".
שעות ספורות לאחר הרצח, יצאו אלפי אזרחים לרחובות באזור בו נרצח באיסטנבול, במחאה על המעשה. המפגינים חסמו את התנועה, נשאו כרזות של דינק וצעקו ססמאות בעד חופש הביטוי.
היסטוריונים טוענים שהממשל הטורקי רצח באופן שיטתי יותר ממיליון ארמנים בין השנים 1915-1923 - אך הטורקים מכחישים טענות אלה מכל וכל. לטענתם, הארמנים שהתקוממו נגד הממשל הטורקי וצידדו ברוסים רק הוגלו למחוזות אחרים של האימפריה העותומאנית, ושם מתו כתוצאה ממלחמה פנימית בינם לבין הכורדים.