שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: מושל ניו מקסיקו הצטרף למירוץ לנשיאות

אחרי שבשבוע שעבר הודיעו שתי דמויות בכירות במפלגה הדמוקרטית על הצטרפותן למירוץ לנשיאות - בארק אובאמה והילארי קלינטון - הכריז מושל מדינת ניו מקסיקו ביל ריצ'רדסון כי גם הוא מתמודד. ריצ'רדסון, שהיה סנאטור, שגריר באו"ם ושר האנרגיה בממשל קלינטון - מעוניין להפוך לנשיא האמריקני הראשון ממוצא היספאני

צפוף פה, צפוף: מושל מדינת ניו מקסיקו הדמוקרטי, ביל ריצ'רדסון, הודיע היום (א') כי גם הוא מתכוון להתמודד על מועמדות המפלגה הדמוקרטית בבחירות לנשיאות הקרבות בארצות הברית. ריצ'רדסון, סנאטור ושגריר באו"ם לשעבר, הודיע כי יתמודד על התפקיד גם כדי להיות הנשיא האמריקני הראשון ממוצא היספאני.

 

"החלטתי להתמודד מאחר שעלינו לתקן את הנזק שנגרם לארצנו במהלך שש השנים האחרונות", אמר ריצ'רדסון, שאף כיהן כשר האנרגיה בממשל קלינטון. "המוניטין שלנו בעולם נפגע, הכלכלה שלנו מקרטעת, והאזרחות הטובה וההגינות בממשל נעלמו", נכתב בהודעה שפירסם ריצ'רדסון.

 

ריצ'רדסון הודיע כי הקים ועדה לבדיקת מועמדותו לנשיאות - צעד שייאפשר לו להתחיל לגייס תרומות באופן חוקי למרוץ, ולארגן את הקמפיין שלו. "המושל ירוץ לנשיאות", אמר דוברו של ריצ'רדסון, פאל שיפלי. לדבריו, ההודעה הרשמית על מועמדותו של ריצ'רדסון תמסר במרס, לאחר שייצא פרלמנט המדינה ניו מקסיקו לפגרה.

 

עוד לפני הצטרפותו של ריצ'רדסון למירוץ, הפכה לאחרונה זירת המועמדים לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית לצפופה למדי, ומלאה בשמות בולטים. רק אתמול הודיעה הסנאטורית מניו יורק הילארי קלינטון באופן רשמי כי היא מצטרפת למירוץ בתקווה להפוך לנשיאה הראשונה של ארצות הברית. בתחילת השבוע שעבר, הודיע יריבה הגדול של קלינטון, הסנאטור מאילינוי בארק אובאמה, כי הוא מתמודד במירוץ בשאיפה להיבחר לנשיא השחור הראשון של ארה"ב.

 

מלבדם, הכריזו על מועמדותם גם מושל מדינת איווה לשעבר טום וילסאק; הסנאטור מקוניטקט כריס דוד; חבר הקונגרס מטעם מדינת איווה דניס קוסיניץ'; והסנאטור לשעבר מצפון קרוליינה ג'ון אדוארדס, ששימש כסגנו של המועמד הדמוקרטי ג'ון קרי בבחירות הקודמות לנשיאות ארה"ב. קרי עצמו, אגב, שוקל בעצמו להתמודד, וכן גם הסנאטור מדלאוור ג'ו ביידן, העומד בראש ועדת החוץ של הסנאט.

 

בהודעה שפרסם, הדגיש ריצ'רדסון את הנסיון הרב שצבר - בעיקר בנושאי מדיניות חוץ. הוא הבהיר כי הוא מעוניין בנסיגה מהירה של כוחות אמריקנים מעיראק, וקרא לציבור האמריקני לתמוך בשינויים במנהיגות בוושינגטון - שתוכל לגשר על הפער בין המפלגות.

 

"על הנשיא הבא להוציא את החיילים מעיראק בלי דיחוי", אמר ריצ'רדסון. "אני מכיר היטב את המזרח התיכון, וברור שנוכחותנו בעיראק כבר אינה מסייעת". הוא הוסיף כי הנשיא הבא "חייב להיות מסוגל לאחד את האומה האמריקנית", שלטענתו סובלת מ"פילוג בין-מפלגתי". "ברור שוושינגטון מפוצלת, וחייבים לחזור למדיניות של שיתוף וכבוד הדדי כדי לשקמה".

 

ריצ'רדסון ציין כי המושלים בארה"ב הם שמובילים בתקופה האחרונה את מרבית החידושים בנושאי מדיניות. "בנושאי איכות סביבה, אבטלה וביטוח בריאות - הממשל המקומי הוא שמוביל את הדרך. אנחנו עושים זאת מאחר שאנחנו לא עוסקים בפוליטיקה מפלגתית. לקח זה למדתי במהלך שנותי כמושל, ובכוונתי ליישם זאת אם אבחר לנשיא", הבהיר.

 

קלינטון מובילה בסקרים

בינתיים, סקר שהתפרסם היום בעיתון "וושינגטון פוסט" העניק לקלינטון יתרון על פני יריביה. 41 אחוזים מבין הנשאלים העניקו לה את תמיכתם - לעומת רק 17 אחוזים שהודיעו על תמיכה באובאמה.

 

במקום השלישי בסקר עמד אדוארדס, עם 11 אחוזי תמיכה. סגן הנשיא לשעבר אל גור זכה ל-10 אחוזי תמיכה, ואילו קרי זכה ל-8 אחוזי תמיכה.

 

הסקר נערך לפני שקלינטון הודיעה באופן רשמי על מועמדותה - וכן לפני הודעתו של ריצ'רדסון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריצ'רדסון. הנשיא ההיספאני הראשון?
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
קלינטון. הנשיאה הראשונה?
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
אובאמה. הנשיא השחור הראשון?
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
אדוארדס. לא כסגן של קרי
צילום: רויטרס
מומלצים