סין מודה: הגבלת הילודה פגעה באיזון בין המינים
בכיר סיני ברשות לתיכנון המשפחה הודה כי מדיניות הילד היחיד שהטילה הממשלה בשנות ה-70 גרמה לזוגות רבים להעדיף בנים על בנות ויצרה בעיה של חוסר איזון בין המינים
גורם סיני רשמי הודה היום (ג') כי מדיניות הגבלת הילודה שהטילה ממשלת סין אחראית באופן חלקי לריבוי תינוקות ממין זכר ומחסור בתינוקות ממין נקבה. ועם זאת אמר הגורם כי יש להשאיר את המגבלות במקומן אחרת צפויה סין להתמודד בעוד כמה שנים עם גידול מהיר מדי באוכלוסיתה.
מאז תחילת שנות ה-70 הגבילה סין את מספר הילדים שמותר לזוגות להביא לעולם. לזוגות הגרים בערים הותר להביא לעולם ילד אחד ולזוגות החיים באזורים כפריים הותר להוליד שני ילדים. בהמשך הוגמשו התקנות ולזוגות שהולידו בנות בכורות ניתנה הרשות להביא לעולם ילד נוסף. למעשה ההגבלה חלה כיום על 35 אחוז של האוכלוסיה. ההגבלה באה כדי למנוע ריבוי אוכלוסין בלתי מבוקר שיסכן את משאביה הטבעיים של סין. גורמים רשמיים בבייג'ינג אמרו כי הגבלת הילודה מנעה את הולדתם של 400 מיליון תינוקות וסייעה רבות לצמיחה המהירה של סין.
הגורם הסיני, ז'אנג ווייקינג, המשוייך לרשות לתיכנון המשפחה, אמר כי הגבלת הילודה גרמה להיווצרות בעיה של חוסר איזון בין המינים בסין. ב-2005 - על כל 118 תינוקות זכרים נולדים רק 100 תינוקות בנות. הוא הביע חשש שבעתיד יתקשו הבנים למצוא בנות זוג, והדבר יערום קשיים על החברה והכלכלה בשנים הבאות.
"2,000 שנה העדיפו בנים על בנות" (צילום: איי.פי)
מומחים הסבירו שהגבלת הילודה הביאה זוגות רבים להעדיף תינוקות בנים על פני בנות, משום שסיכוייהם של בנים לתרום לפרנסת המשפחה היו טובים יותר. האפשרות הרפואית והטכנולוגית לקבוע את מין הילוד בשלב מוקדם של הלידה איפשרה לנשים רבות להפיל את עוברן כשהתברר להן שמדובר בתינוקת ממין נקבה.
ז'אנג לא מספר נתונים על מספר ההפלות בסין אך אמר כי "המצב הזה הפך בעייתי באזורים הכפריים בסין. יש לנו היסטוריה פאודלית של 2,000 שנה בהן נחשבו הגברים עדיפים על הנשים, לבנים ניתנה הזכות לרשת את שם המשפחה ולרשת הון ותארים, בעוד שעל הנשים נאסרו הדברים הללו".
לדברי ז'אנג, הממשלה הסינית מקווה לפתור את חוסר האיזון בין המינים תוך 10 עד 15 שנים באמצעות תוכניות חינוך, אכיפה של הגבלת הילודה ומתן מענקים לזוגות שעומדים במגבלות או מבינים בנות לעולם.
סין היא המדינה המאוכלסת בעולם עם 1.3 מיליארד תושבים - כ-20 אחוז מאוכלוסיית העולם. הממשלה התחייב להגביל את ריבוי האוכלוסיה על מתחת לרף 1.36 מיליארד התושבים עד 2010 ו-1.45 מיליארד עד 2020.