שתף קטע נבחר

ברית בין סאן לאינטל; סין עוברת ל-AMD

סאן מיקרוסיסטמס, החברה הראשונה שהשתמשה במעבדי Opteron של AMD, הודיעה שגם היא עוברת לאינטל. ובצד השני של העולם, AMD משלימה את כיבוש השוק הסיני בברית נוספת עם יצרן מקומי גדול

אינטל וסאן מיקרוסיסטמס הודיעו על ברית אסטרטגית חדשה בהכרזה משותפת שהתקיימה אמש (ב') בסאן פרנסיסקו. שיתוף הפעולה מתבסס על החלטת סאן לשוב להשתמש במעבדי Xeon של אינטל בשרתים ותחנות עבודה, לאחר שלוש שנים בהן העניקה בלעדיות למעבדי Opteron של AMD.

 

החברות חתמו על הסכם OEM שיאפשר לאינטל למכור את מערכת ההפעלה Solaris של סאן ולתמוך בה. שתי החברות ישתפו פעולה גם בפיתוח ושיווק של מוצרים ואינטל תהדק את התמיכה שלה בטכנולוגיות Java ו-NetBeans.

 

סיומה של תקופה

סאן היא האחרונה מבין ענקיות ההייטק שמציעה ללקוחות הארגוניים סל מוצרים שלם מפיתוחה - מעבדים, מערכות הפעלה, תוכנות, שרתים ותחנות עבודה. אבל ההצלחה המסחררת שלה בשנות ה-90' הסתיימה עם נפילת הנאסד"ק בשנת 2000 ומאז ועד היום היא הפסידה כ-5 מיליארד דולר.

 

לשוק ה-x86 היא נכנסה באוגוסט 2002, תחילה עם שרתים שהתבססו על מעבדי Xeon של אינטל ונועדו להריץ בעיקר לינוקס. זה היה המענה שלה לתחרות הקשה מצד שרתי ה-Xeon הזולים של מתחרותיה. מאז הצליחה סאן להתייצב על המקום הרביעי בשוק השרתים (אחרי HP, Dell ו-IBM) עם כ-10 אחוזים מהשוק.

 

באפריל 2003, רגע לפני ההכרזה הרשמית על המעבד החדשני לשרתים Opteron של AMD, הודיעה סאן כי היא תפתח עבורו גירסת 64 ביט של מערכת ההפעלה Solaris. בנובמבר אותה שנה, היא הציגה קו ראשון של מוצרי Opteron. התמיכה מצד סאן, ומאוחר יותר גם IBM, HP וענקים נוספים, הפכו את Opteron לאחת מההצלחות הגדולות בתולדות AMD, עם נתח גדול פי עשרה משוק המעבדים לשרתים מאשר היה לה ב-2003.

 

הישג חשוב לאינטל

המעבר של סאן לשימוש במעבדי Xeon (דגמי Woodcrest החדשים, המבוססים על ליבת Merom בדומה ל-Core 2 Duo), הוא הישג חשוב לאינטל. במיוחד אחרי שבת-בריתה Dell הלכה בעקבות HP והחלה לספק מחשבים עם מעבדי AMD.

 

סאן, שתמשיך לספק שרתי Opteron, נימקה את ההחלטה להדק את קשריה עם אינטל בביצועים וצריכת החשמל העדיפים של מעבדי Xeon החדשים. בכך היא העניקה גושפנקה נוספת לטענות של אינטל על כך שהטכנולוגיה הנוכחית שלה עדיפה.

 

ובינתיים: AMD כובשת את סין

אחרי שנתיים טובות מאד, AMD נמצאת על סף הצגת הדו"חות לרבעון האחרון של 2006. כתוצאה ממלחמת המחירים האחרונה שאינטל כפתה עליה, הם צפויים להיות הרבה פחות מרשימים מקודמיהם.

 

אבל פירות האסטרטגיה של AMD לכיבוש דרום-מזרח אסיה ממשיכים לשאת פירות. בסוף השבוע הודיעה Hedy Holding, יצרנית המחשבים הרביעית בגודלה בסין, על כוונתה להתבסס על מעבדי Turion של AMD בסדרה חדשה של מחשבים ניידים שיוכרזו בהמשך השנה. במקביל היא הציגה מחשבים שולחניים עם מעבדי AMD. עד עתה התבססה החברה על מעבדים של אינטל בלבד. לפני שבועיים הודיעה TCL Group, יצרנית סינית נוספת, על מהלך דומה.

 

AMD קבעה את ההישג הראשון בשוק הסיני בסוף 2004, כשיצרה את השותפות החשובה עם לנובו, ספקית המחשבים הגדולה בסין, שרכשה מאז את חטיבת המחשבים האישיים של IBM. אשתקד, היא יצרה בריתות דומות עם Founder ו-Tsingua Tonfang, שתי החברות הבאות אחרי לנובו בשוק הסיני. כיום, כאשר שבעה מבין עשרת היצרנים הגדולים בסין (כולל HP, Dell ו-Hedy) מספקים מחשבים עם מעבדי AMD, יש לה גישה לכ-75 אחוזים משווקי המחשוב בסין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ג'ונתן שוורץ, מנכ"ל סאן. הישג לאינטל
צילום: איי פי
מומלצים