עוברים למזון מוצק: תשעה טיפים חשובים
התינוק גדל והגיע הזמן להוסיף לתזונה שלו מזון מוצק. זהו שלב חשוב, שיכול לקבוע את הרגלי האכילה שלו בעתיד. פירות, ירקות, דייסות, תיבול, שלבים חשובים ועוד - כדאי לשים לב לפרטים הקטנים
סביב גיל חצי שנה מתחיל תינוקכם לנוע יותר ולחקור את סביבתו. ככל שהוא נעשה פעיל יותר – גם הדרישות התזונתיות שלו עולות. בגיל זה הוא זקוק ליותר רכיבי מזון, יותר אנרגיה, חלבון, ויטמינים ומינרלים.
זהו הגיל בו מתחיל תינוקכם את המעבר למזון מוצק, אך עם איזה מזון כדאי להתחיל, כיצד נקנה לתינוקנו את הרגלי האכילה הנכונים שילוו אותו במשך חייו? אורלי פיינה, מנהלת מדעית ודיאטנית קלינית - מטרנה, מציעה תשעה טיפים שיילוו אותך ואת תינוקך במעבר למזון מוצק.
1. תמיד בכפית
כאשר את מאכילה את תינוקך במזון מוצק, השתמשי תמיד בכפית, אלא אם הצוות הרפואי המליץ אחרת.
2. הדרגתיות
חשוב מאוד שהמעבר למזון מוצק יעשה בהדרגה.
3.
ידע מוקדםניסיון מוקדם בתהליך נכון של אכילה: ישיבה, נגיסה מכפית, בליעה, מנוחה בין הנגיסות והפסקת האכילה כשהוא חש שובע, יסייע לתינוק לפתח הרגלי אכילה נכונים שילוו אותו בהמשך חייו. לכן חשוב להקפיד על לימוד של תהליך האכילה.
4. תמיד לבשל
המזון חייב להיות מבושל היטב. יש לבשל גם פירות מלבד בננה ואבוקדו.
5. לא לתבל
חשוב שתינוקכם ילמד להכיר את הטעם הטבעי של המזונות אותם הוא אוכל ולכן, אל תתבלו את המזון במלח או בתבלון כבד שאינו בריא בגיל ינקות.
6. היכרות בשלבים
כאשר מתחילים להכיר לתינוק פירות, ירקות ומזונות חלבונים, חשוב להכיר לתינוק בכל פעם מזון אחד בנפרד ולחכות מספר ימים לפני שעורכים לו היכרות עם מזון חדש נוסף.
7. הסדר חשוב
הסדר השכיח בהכנסת מזונות מוצקים לתפריט הוא:
• דייסות דגנים.
• פרי או ירק במרקם מחיתי.
• תערובת במרקם מחיתי המורכבת ממספר פירות או ירקות יחד.
• לקראת סוף התקופה התחילו עם מזון חלבוני מבושל היטב במרקם מחיתי, כמו עוף, בשר או קטניות מבושלים.
• לקראת סוף התקופה הכירו לתינוקכם את המרק או תערובת של ירקות ומזון חלבוני מבושלים היטב ובמרקם מחיתי.
8. דייסות
דייסות – מומלץ, על פי ארגון רופאי הילדים האמריקאי, כדאי להתחיל את תהליך המעבר למזון מוצק עם דייסות דגנים שאינן מכילות גלוטן ועשירות בברזל כגון, דייסות אורז וקורנפלור. בשלב מאוחר יותר ניתן לעבור למגוון דייסות רחב.
9. להמשיך עם החלב
במשך שנת החיים הראשונה של תינוקך יש להמשיך להניק או להאכיל בתחליף חלב בנוסף לאכילת המזון המוצק. תהליך ההנקה או האכלה בתחליף חלב יורדת בהדרגה ככל שהתינוק אוכל יותר אוכל מוצק.