ח"כ רוחמה אברהם נחקרה בפרשת אגרקסקו
בעקבות הוראתו של היועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה פלילית נגד אברהם, זומנה יו"ר ועדת הכנסת לחקירה ביחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה, שם מסרה את גרסתה. ח"כ אברהם: שמחתי על ההזדמנות להסביר את העובדות
לפני כשלושה חודשים הורה היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, למשטרה לפתוח בחקירה פלילית נגד אברהם ונגד מנכ"ל החברה לייצור חקלאי "אגרקסקו". על פי החשד, אברהם נסעה לפני שנתיים לחו"ל יחד עם חבר הכנסת אלי אפללו - לעשרה ימים בארצות הברית ויום אחד באירופה - במימון החברה.
לשכתה של יו"ר ועדת הכנסת מסרה בתגובה כי "ח"כ אברהם אכן זומנה למשטרה ונחקרה במשך מספר שעות. היא השיבה באופן מלא לכל שאלות החוקרים. ח"כ אברהם שמחה על האפשרות שניתנה לה להסביר את העובדות כהווייתן והיא מקווה שהחקירה תסתיים במהירות".
מחברת אגרקסקו נמסר הבוקר בתגובה: "החקירה היא פרי תלונה של גורמים עסקיים המתחרים באגרסקו שנכשלו בתחרות העסקית מולם, ולכן הגישו בחברות המתחרות את התלונות - מתוך רצון לפגוע באגרקסקו בכל דרך. התנהלות אגרקסקו בנושא הסיור המקצועי נעשתה כדין, במסגרת פעילות נרחבת ורבת שנים שנועדה לקדם את החקלאות הישראלית. הכללים בדבר מימון סיורים של חברי כנסת הם עניין פנימי של הכנסת ובאחריותה".
תחילתה של הפרשה בחודשים אוגוסט-ספטמבר 2004, אז מימנה אגרקסקו, לפי החלטת המנכ"ל, נסיעה לחו"ל לח"כים אברהם ואפללו. זאת, בניגוד לקביעת ועדת האתיקה שנה לפני כן כי הדבר אסור.
לאחר שמשרד מבקר המדינה פנה למנכ"ל אגרקסקו בדרישה להסביר את פשר הנסיעה, ענה המנכ"ל תירוש כי מימון הנסיעה נועד כדי לסייע לחקלאים בנושא העסקת עובדים זרים, וכן לחשוף את הח"כים גם לשווקים החקלאיים של ישראל בארה"ב.
ח"כ אברהם מכהנת כיו"ר ועדת הכנסת, הוועדה הדנה בהדחת נשיא המדינה, משה קצב. בדיון שנערך בשבוע שעבר קראה אברהם בשם חברי הוועדה לנשיא להתפטר מתפקידו, בשל המלצת היועץ המשפטי לממשלה להגיש נגדו כתב אישום.
כמה חודשים קודם לכן, בזמן שנוהלה חקירה נגד הנשיא, קראה ח"כ אברהם לקצב להשעות עצמו מתפקידו בעקבות החקירה. "הנשיא, ככל אדם, זכאי להוכיח את חפותו. מאידך יש לשמור על כבוד מוסד הנשיאות. בתקופה הנוכחית עולות טענות לא קלות ביחס לנשיא ועליו לצאת לחופשה", אמרה.