שתף קטע נבחר

 

הרב של בריטניה: צונמי של אנטישמיות באירופה

בשנת 2006 חלה עלייה במספר התקריות על רקע אנטישמי בבריטניה - כך עולה מדו"ח חדש שפרסם ארגון המייעץ לקהילה היהודית בבריטניה. מחברי הדו"ח טוענים כי שיא התקריות היה במהלך המלחמה בין ישראל לחיזבאללה. הרב של בריטניה הזהיר כי האנטישמיות משתוללת לא רק בבריטניה אלא בכל מדינות אירופה

מחקר חדש שהתפרסם היום (יום ה') בבריטניה מצביע על כך שמספרן של התקריות האנטישמיות בבריטניה הגיעו בשנת 2006 לשיא חדש, בעיקר בתקופת המלחמה בין ישראל ללבנון.

 

המחקר, שנערך על ידי ארגון Community Security Trust, המייעץ לקהילה היהודית בבריטניה בנושאי ביטחון, עלייה של 30 אחוזים גם במספרן של כל התקריות על רקע גזעני בבריטניה. "אלה הנתונים הקשים ביותר ב-23 השנים האחרונות, מאז שהתחלנו לעקוב אחר הנושא", אמר מארק גרדנר מהארגון שחיבר את הדו"ח.

 

לדברי גרדנר, הקהילה היהודית בבריטניה, המונה 300 אלף איש, "מואשמת באופן טפשי ומותקפת בשל מתיחויות בינלאומיות, שכלל אינן קשורות לחברי הקהילה". לדברי ראשי הקהילה היהודית בבריטניה, חלה עלייה הדרגתית במספר ההתקפות מאז 2000. הרב של בריטניה, ג'ונתן סאקס, הזהיר כי "צונמי של אנטישמיות" משתולל באירופה.

 

לדברי גרדנר, השיא באירועים האנטישמיים נרשם בתקופת המלחמה בין ישראל לחיזבאללה בלבנון. הוא הבהיר כי האירועים היו אנטישמיים במובהק, ולא רק הפגנת שנאה כלפי ישראל. המגמה הזאת, לטענתו, בא לידי ביטוי במקומות נוספים באירופה, אם כי "קשה להשוות בין בריטניה לשאר אירופה בשל ההבדל בהיקפן של הקהילות היהודיות". גרדנר ציין כי המצב בצרפת השתפר במעט בהשוואה לעבר.

 

מצבים מסכני חיים

לדבריו, ארבע מתוך התקריות האנטישמיות שאירעו בבריטניה אשתקד היו כרוכים במצבים מסכני חיים: אחת מהן היתה דקירתו של יהודי בלונדון; בשלוש האחרות הוכו יהודים במוטות ברזל ובבקבוקים שבורים. בתקרית אחרת, צעק תוקף ממוצא ערבי, "אני היטלר ואני רוצה להרוג יהודים", לפני שחבט ביהודי אורתודוכסי בפרצופו בתחנת רכבת תחתית בלונדון, וניסה להדוף אותו לתוך המסילה.

 

תקריות אנטישמיות נוספות, שלא כללו מצבים מסכני חיים, כללו חילול מצבות, השחתת בתי כנסת וריסוס ססמאות על קירותיהם, ודואר-נאצה שנשלח לחבר פרלמנט יהודי. "זה כמובן לא משתווה לגרמניה בשנות השלושים", אמר גרדנר, "אבל אי אפשר לשפוט אנטישמיות באותם סטנדרטים".

 

גרדנר הוסיף כי האנטישמיות נוטה לעלות כאשר החברה נאלצת להתמודד עם בעיות. מאז מתקפת הטרור בלונדון ביולי 2005, עובר משבר על החברה הבריטית. האיום של האיסלאם הקיצוני הביא את ממשלת בריטניה לשקול מחדש את היחס שלה למיעוטים אתניים. "בריטניה הוא מקום מצוין להיות יהודי, אבל נשאלת השאלה מה העתיד צופן לדורות הבאים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ההפגנה על רצח אילן חלימי בפריז. ארכיון
צילום: רויטרס
חילול קברים יהודים. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים